Wat leuk dat Fabryk Design mij gevraagd heeft om een blog te schrijven. Natuurlijk ben ik meteen in de pen geklommen.

Mijn naam is Yvette en ik ben net over de magische grens van 50 jaar gehuppeld, maar ik voel  me nog een jonge dame van 25. Als ik toen wist wat ik nu weet met betrekking tot interieur, dan had ik daar zeker mijn beroep van gemaakt. Maar helaas, soms lopen dingen anders. Ik vind het zo leuk om de ideeën die in mijn hoofd opborrelen tot uiting te laten komen in mijn interieur, want zelfs met een klein budget kan dat. Sterker nog dat is een echte uitdaging!

Mijn appartement, my rented place.

Ik woon al 25 jaar met plezier in mijn appartement “it’s my rented place”. Het echte knusse gevoel wat betreft mijn huis heeft na het verlies van mijn lieve katten (die hier bijna 13 en 15 jaar hebben rond gedarteld) wel even geduurd om dat terug te krijgen. Maar gelukkig is dat er weer. Qua stijl ben ik wel jaren zoekende geweest, maar toen ik vorig jaar een nieuwe bank en stoel kocht, had ik mijn stijl wel een beetje gevonden. Sinds al mijn muren in huis donker zijn geschilderd is het echt BINGO. Alles viel op zijn plek.

Donkere kleuren, een gevoel van geborgenheid.

Er wordt heel vaak gedacht dat een donkere kleur de ruimte klein maakt, maar niets is minder waar. Het geeft een heerlijk gevoel van geborgenheid en soms lijkt het optische zelfs ruimer. Qua meubels ben ik er nog niet helemaal maar ik ben aardig op de goede weg. Soms doe je wel eens een miskoop, maar dan is het erg fijn dat er dan iets bestaat als Marktplaats. Ik droom stiekem van een mooie fluwelen bank, maar door een klein budget is dat niet super handig. Dus maar zien of die er een keer gaat komen.

Jaren 20 en 30 stijl

Ik hou qua stijl, echt van de jaren 20 en 30, dus een strak design zal er hier in mijn huis niet komen te staan. Aan trends doe ik niet mee, ik volg mijn eigen smaak. Het is zo belangrijk om jouw eigen gevoel te volgen, zo ook qua styling, want alleen op die manier wordt ” your home your heaven”. De naam die ik op Instagram gebruik is gebaseerd op “het volgen van mijn eigen gevoel”: yvys_choice (https://www.instagram.com/explore/tags/yvys_choice/ ) Alles wat je ziet op mijn account is mijn keuze. Ik plaats foto’s die voor mij goed voelen, niet om te scoren. Scoren is leuk, maar daar is het voor mij niet om te doen. Ik vind het leuk om mensen te inspireren met mijn account maar zoals ik al eerder zei, Ik ga af op mijn eigen gevoel.

Inspiratiebronnen

Mijn inspiratie haal ik o.a. uit woonprogramma’s, woonbladen en natuurlijk door het binnenkijken bij een aantal van mijn favoriete Instagrammers en het scrollen door Instagram. Maar merendeels zit de inspiratie in mijn hoofd.

Mijn favoriete meubelstukken

Ik woon met veel plezier in mijn appartement maar een droom zou toch echt een appartement zijn met een dakterras (beetje Amerikaans maar dan wel met de allure van de jaren 20/30).

Sinds dit jaar heb ik wel twee echte favoriete meubelstukken in huis. Het nieuwe bedframe van Ikea en de velvet “flair” chair van Dutchbone beiden met de sfeer van de jaren 20/30.

Mijn laatste interieur aankoop is de grote grijze porseleinen kat en samen met de witte kat zijn dat toch wel mijn favoriete vintage items en maken het plaatje vaak af.

De zwarte zwaan is mijn favoriet.

Door middel van Instagram heb ik Fabrykdesign ontdekt en werd ik verliefd op de mooie muurcirkels(https://fabrykdesign.nl/muurstickers/). Zelf heb ik twee prachtexemplaren hier in huis gehad. De afbeelding met de ganzen(https://fabrykdesign.nl/shop/muursticker-ganzen/) heb ik op een gegeven moment aan iemand gegeven omdat die persoon er helemaal weg van was, maar de zwarte zwaan( https://fabrykdesign.nl/shop/muursticker-zwaan-in-het-water/ )blijft hier toch echt altijd in huis aan de muur hangen. Die zwarte zwaan is by far mijn favoriete product van Fabryk Design. Ik probeer deze zwarte zwaan ook te stylen met vintage en nieuw. Dus mix and match. Volg jouw eigen gevoel en maak van je huis een thuis, want dat is zo belangrijk.

Misschien zijn jullie nieuwsgierig geworden naar mijn huisje dus neem gerust een kijkje op mijn IG account yvys_choice(https://www.instagram.com/explore/tags/yvys_choice/)