Fabryk Design

over ons

 

Duurzaam ondernemen

Als ondernemer kijken we naar de toekomst, we proberen voorbereidt te zijn op morgen, overmorgen en over een paar jaar,
Wij zetten ons in voor een betere toekomst.
Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons als onderneming.

Bij Fabryk Design proberen we zo duurzaam mogelijk te werken, we doen dit op verschillende manieren.
Wij werken lokaal en wij zijn ons bewust van het afval die we als bedrijf produceren, door slimme oplossingen te bedenken reduceren we onze afval en restproducten tot nieuwe producten.

Wij werken lokaal

Voordat een product de Fabryk verlaat richting de klant zijn er heel wat processen aan vooraf gegaan. De totstandkoming begint al met het inkopen van de grondstoffen. Het plaatmateriaal waar wij mee werken komt uit Nederland. We bestellen niet meer dan nodig om onnodige voorraden te voorkomen. Al het hout en plaatmateriaal is FSC. gekeurd hout. De Forest Stewardship Councel (FSC) zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Je herkent het hout aan het volgende label met het FSC logo erop.

Afval en restmateriaal

Waar gewerkt wordt, heb je ook te maken met energie en papierafval. Ons personeel is zich bewust van het belang bij duurzaamheid, kleine aanpassingen zoals de lichten en verwarming laag in ruimtes die niet worden gebruikt. Al het papier wat we gebruiken wordt apart ingezameld. Daarnaast hanteren we het principe “think before you print”. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan schoner milieu. Dit is ook de reden dat we niet standaard een retourformulier mee sturen met onze orders. Door het hoge klant-tevredenheidsgehalte van Fabryk Design hebben we weinig te maken met retourorders. Dit zou betekenen dat al deze formulieren rechtstreeks naar de papiercontainer gaan. Zonde!

Hout en MDF afval

Onze geometrische vormen worden gefreesd uit hout en MDF. Ook hier houden we reststukken van over. We verzamelen de overgebleven stukken in aparte containers en deze worden gerecycled. Van grotere afvalstukken maken we nieuwe, kleine producten!

Inpakken en wegwezen

Voor een product de inpaktafel bereikt, is het al door diverse mensenhanden gegaan. Het begint met het ontwerp op kantoor, daarna wordt het gefreesd door een CNC machine en vervolgens wordt het geschuurd en indien gewenst voorzien van een gekleurde wax.

De finishing touch

Als finishing touch krijgt ieder product een mooi leren label en een hangtag. (Een gerecycled kartonnen label met de unieke kenmerken van Fabryk Design.) En een bedankkaartje wat met de handgeschreven is door een van onze deelnemers van Fabryk Werkt.

Vervoerders en transport

Ook wanneer het gaat om transport proberen we duurzame keuzes te maken. We werken altijd met transportbedrijven uit de buurt. Zo verkorten we de aanrijtijd naar ons bedrijf. Ook de kleinere pakketten worden verzonden door plaatselijke ondernemers. Daarnaast is het voor klanten altijd mogelijk om bestellingen af te halen.

Stage bij Fabryk Design

Bij Fabryk Design werken we al sinds de oprichting van ons bedrijf graag met studenten van diverse opleidingen. Niet alleen stages of afstudeeropdrachten maar zeker ook voor de kennis die ze met zich mee brengen. Studenten kijken met een frisse blik naar je bedrijf en passen de geleerde kennis graag toe in de praktijk. Wij leren de studenten juist samenwerken, werken met deadlines en werken aan je persoonlijke ontwikkeling.