Let op, website is op dit moment onder constructie.
Op 1 Mei 2024 gaat de website online.

 

Kortgeleden heb ik een reis gemaakt door Marokko en ben daar betoverd door de sfeer in de stijlvol ingerichte Riad’s, waar ik sliep. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats.

Riad Layla in Fes

In werkelijk elke Riad hangt een een bepaalde rust, een mysterieus sfeertje wat direct een vakantiegevoel oproept. Het gevoel dat je even helemaal niks hoeft. Zeg nou zelf, in deze kussens wil je toch neerploffen? Toen ik thuis kwam, was ik zo geïnspireerd dat ik die sfeer terug wilde laten komen in m’n huis.

Met deze tips creëer je deze oosterse sfeer die staat voor comfort, warmte en gezelligheid.

Beni Ouarain kleed

Een musthave voor deze stijl is een Beni Ouarain kleed. Dit is een handgeknoopt kleed van schaapswol. De vloerkleden zijn in Nederland gemakkelijk te verkrijgen via diverse webshops maar behoorlijk prijzig doordat ze handgeknoopt zijn. Tegenwoordig vind je ook goede look a like kleden bij bijvoorbeeld Karwei of Kwantum. Of je kiest voor een kussens met hetzelfde patroon.

Bron: Google

Poef en vloerkussens

Kussens en poefen in verschillende vormen en maten passen goed in deze sfeer. Bij elkaar gegroepeerd of een poef die als bijzetter fungeert of als een zitplek als je vrienden over de vloer krijgt.

 

Kleurgebruik

Aardetinten zoals terracotta en roest passen goed in de Oosterse sfeer. Maar ook in een witte basis kun je een oosters tintje laten terugkomen, door het bijvoorbeeld kussens of accessoires te laten terugkomen.

Materiaalgebruik

Materialen zoals marmer, natuursteen en aardewerk geven direct het luxe uitstraling. Creer dit effect op tafel of in de keuken met mooi aardewerk geserveerd op de tapasplank van Fabryk.

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”Oosterse sfeer”]


 

Accessoires

Accessoires zijn erg belangrijk voor deze stijl, denk hierbij aan lantaarns, spiegels, tajines, gevlochten manden. De Hamsa hand is nog zo’n voorbeeld van een symbool waarmee je direct een oosters sfeertje creeert. De hamsa hand, ook wel de hand van Fatima genoemd, is een symbool uit het midden-oosten en staat voor geluk en bescherming.

Zoals jullie misschien al hebben gelezen ben ik een vaste interieur stylist voor Fabryk Design, dus lijkt het je leuk dat ik bij je langs kom en je help met een oosterse sfeer in huis? Dat kan! Ik kan je natuurlijk ook helpen bij elke andere woonstijl of woonwens. Bekijk het hier!

Liefs Esther – WonenbyEs

Fabryk producten die passen in deze stijl:

Hamsa hand

Tapasplank marmerlook

Macramé hanger