Let op website is onder constructie! Het is momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.  Er volgt snel een UPDATE

 

Het gaat niet goed met de koala. Door de bosbranden zijn ze in het nauw gedreven. Lees hier wat wij doen om de koala’s te helpen en hoe jij ons mee kunt helpen.

Natuurbranden in Australië.

Natuurbranden in Australië zijn opzich niet bijzonder en komen vaak voor tijdens de warmere maanden. De natuurbranden vormen ook een essentieel onderdeel van de ecologie van dat land. De Eucalyptus heeft zich bijvoorbeeld helemaal aangepast aan de natuurbranden. De olie in de bladeren zijn brand vertragend en de Eucalyptus bomen ontspruiten na een brand of hebben zaden die een brand kunnen overleven.

Dieren vechten voor hun leven.

Maar een brand die nu woekert is zelfs voor een land als Australië te groot en te heftig. Kaketoes, honingeters (de mooie gekleurde zangvogels), koala’s en kangoeroes vechten voor hun leven. 1 miljard dieren zijn er al doodgegaan en sommige soorten worden met uitsterven bedreigt, zoals de reuzenkoeskoes en de suikereekhoorn. Er gaan al berichten dat de buidelmuis is uitgestorven.
Het herstel gaat jaren duren. Men is bang dat de zaadlaag is getroffen, wat moet gaan zorgen voor nieuwe groei. De zaden zullen nu van buitenaf moeten komen door middel van de wind en dat heeft tijd nodig.

Het gaat niet goed met de Koala.

In Australië leefden, voor deze grote brand, maximaal 28.000 Koala’s in Australië. Australië is het enige land waar koala’s leven en het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk koala’s in veiligheid worden gebracht. 

Fabryk Design steunt de dierenwelzijnsorganisatie IFAW

Dierenwelzijnsorganisatie IFAW (International Fund for Animals Welfare), sporen koala’s in getroffen gebieden op en worden dan in veiligheid gebracht. Als zij eenmaal veilig zijn, hebben de koala’s een speciale behandeling nodig. Het zijn namelijk erg gevoelige dieren. Op dit moment worden er speurhonden door het IFAW ingezet om koala’s op te sporen. Deze honden komen uit asielen en worden getraind om koala poep en vacht geur te herkennen. Honden die anders niet geadopteerd werden helpen nu met het redden van Koala’s.

Help het IFAW!

Wij van Fabryk Design vonden dat wij iets moesten gaan doen voor deze dieren. Daarom is er speciaal voor deze actie een Koala en een Kangoeroe ontworpen. Deze worden voor een mooie prijs verkocht en een deel daarvan gaat naar IFAW. Wij houden jullie op de hoogte!