Op 24, 25 & 26 maart gratis verzending vanaf €50 en 15% korting met de code: FBRKvrouw15

Hoe breng je warmte in je interieur?

Warmte in een interieur is iets wat iedereen wil. Je huis is toch de plek waar je na een lange dag tot rust komt en waar je je letterlijk thuis voelt.  Hoe bereik je dit nou? Wat is eigenlijk warmte? Heel letterlijk betekent het natuurlijk de aanduiding van de temperatuur, maar het betekent veel meer. Denk maar eens dat er gezegd wordt: “er zit veel warmte in dat gezin” of “die zangeres heeft een warme stem”. Warmte in een interieur staat voor mij voor genegenheid en huiselijkheid, het gevoel dat je het huis niet uit wilt. In deze blog geef ik jullie een aantal tips hoe je (meer) warmte in je interieur krijgt.

Hout

Hout is bij uitstek hét materiaal om warmte te creëren. Mijn persoonlijke favoriet is oud verweerd hout, zoals oude wagonplanken of boomstam.  Bij dit hout is elke plank anders en daardoor heb je het idee dat het leeft. Heb je nou net je meubels van beton en marmer in huis gehaald? Geen paniek, hout kun je ook terug laten komen in accessoires, zoals haardhout in een mand, een fotolijstje van hout of de geometrische vormen van Fabryk Design. Of denk eens aan een boomstambijzetter.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bamboo of jute zorgen ook voor sfeer en dit kun je in elk interieur toepassen. Dit kun je groots aanpakken, door bijvoorbeeld te kiezen voor stoelen van bamboe, maar ook met simple accesoires zoals een mand van jute of een jute vloerkleedje bereik je al veel.

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”Blog esther”]

 Bron: Wonenbyes

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Blog Esther pinterest”]

Bron: Pinterest

Natuurlijke stoffen

Wol, katoen en linnen zijn de bekendste natuurlijke stoffen en echte sfeermakers. Maar tegenwoordig is fluweel (velvet) ook helemaal terug van weggeweest en is ook warmbloedig van zichzelf, omdat het een lekker zacht stofje is.

Wonenbyes-esther-kuipers-fabryk-design-instagram-blog-blogger-interieur-accessoires-linnen-kussen-kussens-hoes

Bron: Pinterest

Denk je aan warmte, dan denk je al gauw aan wol. Schapenvachtjes, wollen plaids of tapijten zijn een must!

wonenbyes-esther-kuipers-fabryk-design-interieur-inspiratie-keuken-koffie-corner-vloerkleed-schapenvacht-tapijten

Een kleed van schaapswol is lekker warm aan je voeten en geeft een huiselijk effect.

plaid-wol-tricot-inspiratie-esther-kuipers-pinterest-wonenbyes-fabryk-design

Bron: Pinterest

Warme kleuren

Je kunt natuurlijk ook uitpakken met kleur en kiezen voor een kleur uit het warme kleurpalet:
(Bron: www.colora.be)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanstaande vrijdag komen Esther en Suzan bij mij op bezoek, ben je ook benieuwd naar onze plannen? Dit gaan we vrijdag delen, het heeft in ieder geval te maken met styling!

De sfeermakers van Fabryk:

Canvas Schotse hooglander

Maatwerk meubelen

Geometrische dieren & Vormen

Wandplank

Bakkerskast