Let op, website is op dit moment onder constructie.
Op 1 Mei 2024 gaat de website online.

 

Staal in je interieur is hot en ik snap dat wel! Ik ben ook een erg grote fan van staal. In deze blog neem ik jullie mee in de mogelijkheden om dit materiaal toe te passen in je interieur en waarom je dat überhaupt zou moeten doen.

fabryk-design-esther-kuipers-wonenbyes-inspiratie-staal-stalen-deuren

Het past in elke woonstijl

Staal zie je veel terug in een industriële woonstijl. Maar of je nou houdt van Scandinavisch, Bohemien, modern of een landelijk interieur hebt, staal past altijd. Het zorgt voor net dat extra accent in je witte interieur of voor pit in je landelijke interieur.

esther-kuipers-wonenbyes-haarlem-amsterdam-styling-staal-stalen-salontafel-koffietabel-fabryk-design

fabryk-design-wonenbyes-blogger-instagram-esther-kuipers-haarlem-amsterdam-inspiratie

Hoe pas je staal toe?

De meest voorkomende kleur staal is zwart, maar dit hoeft natuurlijk niet. Maar als je kiest voor een andere kleur zoals bijvoorbeeld grijs, zorg er dan voor dat alles in dezelfde ruimte in die kleur is. Is dit niet helemaal het geval, dan is dit probleem gemakkelijk op te lossen met een spuitbus verf of een benzinestift voor kleine objecten. Zo heb ik laatst een vaas met een grijs stalen randje met benzinestift zwart gemaakt, easy as that. Het zwarte staal springt er echt uit op deze foto’s, vind je niet?

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Blog staal in huis”]

Tegenwoordig zie je steeds vaker stalen deuren in huis voorkomen, vaak in combinatie met een houten vloer of betonachtige vloer zoals een gietvloer. Dit brengt me dan ook direct op het volgende argument waarom je voor staal moet kiezen.

stalen-deuren-fabryk-design-esther-kuipers-wonenbyes-inspiratie-exclusivesteel

Bron: exlcusivesteel.nl

Staal combineert namelijk met ontzettend veel materialen, zoals hout, beton, etc. Twijfel je of je houten tafel wel goed past op je houten of laminaat vloer? Kies dan voor een onderstel van staal, zodat het breekt.

Tip: heb je een tafel met een stalen frame, zorg dan dat je stoelpoten daar goed bij matchen. Bij deze poot zouden stoelen met een zwart stalen frame mooier matchen dan zilver of grijs.

fabryk-design-esther-kuipers-blog-wonenbyes-instagram-eettafel-inspiratie

De kracht van herhaling

Als je meerdere items van een zelfde kleur of materiaal meerdere keren laat terugkomen in je interieur, dan vormt het een geheel en versterkt het elkaar. Tegenwoordig zijn er voldoende windlichten, kaarsenstandaards en wandrekjes van staal te vinden.

esther-kuipers-wonenbyes-fabryk-design-kandelaar-kaarsen

esther-kuipers-wonenbyes-fabryk-design-kandelaar-kaarsen-accessoires

Net als bij kleuren, kun je bij materialen ook spreken van “warme” en “koude” materialen. Staal is een van de koude materialen, waardoor je moet zorgen voor een goede combinatie van warme en koude elementen. Hierbij hoef je niet elke “koud” object te combineren met een “warm” object, maar let op een goede balans. Wil je meer weten over wat deze zogenoemde “warme” elementen zijn? Ik schreef er een blog over: Styling tips – warmte