De Geometrische Kolibrie in het huis van @wonenbyes

Mijn allereerste blog en stiekem vind ik dat wel heel spannend… Let’s give it a try!

Voordat ik begin, zal ik even kort iets over mezelf vertellen. Ik ben Esther Kuipers, 32 jaar en woon met mijn vriend in Haarlem. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, dus daar is de link met Fabryk Design. Als klein meisje moest mijn kamer er altijd al precies zo uit zien als ik wilde. In de huizen die daarna volgden vond ik interieur erg belangrijk, maar in ons nieuwe huis ben ik pas helemaal los gegaan met styling. Begin dit jaar kochten we een vervallen pakhuis uit 1900 in de binnenstad van Haarlem. We hebben o.a. de beneden verdieping verbouwt van garage naar een woonkamer/keuken. Toen het einde van de verbouwing naderde, ben ik mijn instagram pagina @wonenbyes begonnen en was ik een verslaving rijker.

De styling van mijn persoonlijke favoriet!

Fabryk Design vroeg mij een blog te schrijven over het stylen van de Kolibrie. Ik vind het al een kunstwerk op zich, maar hoe zorg je er nou voor dat hij het beste tot z’n recht komt in je interieur? Ik heb hem op verschillende plekken in mijn huis opgehangen en vertel jullie graag hoe je de Kolibrie goed in je interieur kan toepassen.

Kleur kiezen

De geometrische vormen van Fabryk Design kun je in verschillende kleuren bestellen. Hoe kies je nou de juiste? Ga je voor een eyecather door bijvoorbeeld te kiezen voor “Metallic Gold”? Zorg er dan voor dat het een echte eyecather wordt door hem bijvoorbeeld op een donkere achterwand te plaatsen of om een accentkleur toe te passen in je interieur.

Wonenbyes-instagram-wonen-by-es-esther-kuipers-interieur-blogger-geometrische-kolibrie-blog-styling-tips-woonkamer-inspiratie

Persoonlijk zou ik er dan voor kiezen om een aantal accessoires in dezelfde kleur in je huis te zetten, zodat het een geheel wordt. Zoals je ziet, koos ik voor de kleur “hout”, omdat het kleurenpalet in mijn huis bestaat uit naturel tinten zoals grijs, wit, beige en crème. Verder vind ik (onbewerkt) hout prachtig en dat zie je dan ook terug in de meubels en het balkenplafond.

De juiste plek

Bij het uitkiezen van de plek kun je kijken naar de vorm van de Kolibrie, zoals hieronder te zien is. De Kolibrie lijkt als het ware te zweven boven de TV en past qua vorm goed op deze plek, want hij hangt mooi tussen de tv en planten in.

Kleur- en vormcombinatie

Een andere manier is om te kijken naar de juiste kleur en/of vormcombinatie, zodat hij als het ware op gaat in de ruimte. Het hout en bamboe zorgen ervoor dat de Kolibrie een eenheid zijn in deze ruimte. Ook het lijnenspel van de lamp en de Kolibrie matchen goed.

Wonenbyes-wonen-by-es-esther-kuipers-interieur-blogger-geometrische-kolibrie-blog-styling-tips-woonkamer-inspiratie-marokkaanse-style-2

Op de plek hieronder vind ik dat de Kolibrie qua kleur goed matcht met het de houten details en qua vorm met de visgraat vloer.

Wonenbyes-wonen-by-es-esther-kuipers-interieur-blogger-geometrische-kolibrie-blog-styling-tips-slaapkamer-hal-inspriatie

In een andere ruimte in mijn huis heb ik een op Marokko geïnspireerde lounge gemaakt. Naast natuurtinten heb ik daar ook een rode tint gebruikt. Qua vorm past de kolibrie goed tussen beide ramen en in de compositie met de plant die hoger geplaatst is dan de spiegel. Qua kleur had de “Antique Pink” hier nog beter gepast, but… you can’t have it all!

Tip: de kolibrie blijft (tenminste op mijn gestucte muur) plakken met voldoende washi tape. Ik gebruikte de washi tape van de Action die je daar voor een prikkie kunt kopen. Uiteraard weet ik niet voor hoe lang het zal houden, maar in ieder geval voldoende tijd om een geschikte plek te vinden! Shop deze Kolibrie nu met 10% korting door de code “wonenbyes” te gebruiken!

Op welke plek in mijn huis vinden jullie de Kolibrie het mooist?