Ontwerpen met liefde en uitvoeren met passie.

Samen mooie dingen maken geeft voldoening. Ieder mens en ieder item krijgt de aandacht die het verdient.

Na een carrière in de retail besloot ik dat het mijn tijd was. De geboorte van Fabryk Design was op 1 juli 2016 een feit. Inmiddels heeft ook Fabryk Werkt het levenswerk gezien, een dagbesteding binnen Fabryk Design. De deelnemers werken mee aan onze producten. Sociaal & commercieel ondernemen, een prachtige uitdaging!

Klanten blij maken met een oprecht designproduct.

Fabryk Design wil klanten blij maken met een echt, duurzaam designproduct. FBRK. staat voor puur en eerlijk design. Ontworpen, geproduceerd en gefaciliteerd in Friesland. Ons streven is 100% tevredenheid voor zowel de klanten als de medewerkers. Samen met Fabryk Werkt willen we bruggen bouwen om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten ontplooien en ontwikkelen.

Ondernemen is het mooiste wat er is, de handel in een commerciële markt, maar ook het sociale aspect. Wij creëren een kleine utopie in Donkerbroek. Om daar deel vanuit te mogen maken is prachtig. Ik wil inspireren, creëren en motiveren. Dit is mijn “why.” Gemotiveerd personeel, blije klanten en jongvolwassen een kans bieden op doorgroei mogelijkheden. Samenwerken met studenten van verschillende opleidingen om ook deze een werkervaringsplek te gunnen om te ontdekken waar hun talent ligt.

Duurzaam en lokaal waar het kan!

Waar het kan, produceren we in eigen huis of in de regio. We zullen er niet snel voor kiezen om grondstoffen van ver te halen als het ook hier te verkrijgen is. Zo belastten we zo min mogelijk het milieu. Ook de verzending van onze producten wordt uitgevoerd door lokale transportbedrijven uit onze omgeving. Aan verpakkingsverspilling doen we niet, waar het kan recyclen we materiaal zoals karton en papier om dit opnieuw te gebruiken voor onze producten.

“Ons personeel en deelnemers zijn ons grootste goud.” Zonder hun kennis, toewijding en enthousiasme kan ik niets en ben ik niets. Ik ben de bedenker, de aanjager en de motivator. Het daadwerkelijk ontwerpen, produceren, verwerken en verzenden van onze producten wordt gedaan door mijn medewerkers. Wij millennials willen graag zelf de touwtjes in handen hebben, en zo weinig mogelijk van bovenaf gestuurd worden. Dat kan binnen Fabryk, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen werkzaamheden en takenpakket. Ook denkt iedereen in de organisatie mee over nieuwe lanceringen d.m.v brainstorm sessies. Van inpakker, studenten tot aan de begeleiding van de dagbesteding, iedereen kan en mag meedenken over de ontwikkeling van nieuwe producten.

Liefs Esther