Let op, website is op dit moment onder constructie.
Op 1 Mei 2024 gaat de website online.

 

“Hoe word ik rijk en gelukkig coaches”

Ligt het aan mij of schieten er overal “hoe word ik rijk en gelukkig coaches”uit de grond. Je moet zelfstandig ondernemer worden, 24/7 happy en financiële rijkdom is het hoogst haalbare.

Niet dat ik daar per se iets van moet vinden, maar het verbaasd me wel. Ineens zie ik Linette van Dongen met haar: blij-ei vlogs voorbijkomen. Huh? Zij was toch een cabaretière?! Waar ik me helemaal over verbaasde was Tony Robbins, met zijn boek the Unshakeable een bestseller met meer dan 3 miljoen volgers op FB . Zonnige foto’s vanaf de Bahama’s, vervolgens weer een 3 daagse training “Unleash the power within” waar duizenden mensen staan te springen en te waven en compleet in trance lijken te zijn.

Van stilte wandelingen tot op je kop op het strand staan, alles voor het grote geluk!

Zeg gerust dat ik ergens onder een steen heb gelegen, maar ik had nog nooooit van deze man gehoord. Allemaal inspirators die je het grote geluk beloven als je maar volgens hun leefregels en patronen leeft. Hoe word ik rijk en hoe vind ik de balans? Hoe manage ik mijn gezin en stap ik uit mijn eigen schaduw? Magische momenten, feel the flow en trust the universe. Kampvuur sessies, stilte wandelingen, op je kop op het strand staan… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

Op business niveau, emotioneel vlak en voor de vergevorderden ook op spiritueel gebied. Voor iedereen wat wils zeg maar. Wat ik me dan afvraag, zijn al deze coaches 24/7 happy de peppy en hebben ze duizenden euro’s op de bank? Extremen daar gelaten dan, want ik geloof dat we met Tony Robbins geen medelijden hoeven te hebben

Na een super actieve werkochtend met een vriendin zaten we nog lekker ongedwongen te sparren over de toekomst, dromen, waar wil je naar toe groeien als persoon en je bedrijf… vertelde ze over deze Tony…. Tony fucking wie?! Never heard of… Ze begon te lachen, echt?! Heb je daar nog nooit van gehoord? Je moet de Netflix docu over hem zien! I’m not your Guru. Ben benieuwd wat je daarvan vind!

Onderdompelen in het vaak genoemde “cadeautje voor jezelf”

Oké, zolang je je er niet in verdiept hebt, kun je er ook geen mening over vormen. Ik heb het gekeken, weliswaar duurde het een paar dagen voordat ik me door de docu had doorgeworsteld. Maar ik ben iets minder sceptisch. Ik heb zelfs een boek gelezen over veranderpatronen bij jezelf en ook de FLOW en Happiness liggen op mijn nachtkastje. Mijn valkuilen ken ik en mijn pluspunten ook. Ik geloof er geen fuck van dat het hele leven uit Halleluja momenten moet bestaan. Geloof me, zelfstandig ondernemer zijn is ook echt niet het hoogst haalbare. Zonder wrijving geen glans zullen we maar zeggen. Ik weet dat het ook heel fijn is om iedere maand uitbetaald te worden voor je gedane arbeid.

Tussen de regels door lees je misschien dat ik behoorlijk sceptisch ben, maar dat ben ik niet. Ik vind het heel belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, luisteren naar anderen, lezen en jezelf te verdiepen. Ik geloof dat iedereen wel een inspirator heeft, iemand waar je je het liefst aan zou willen spiegelen. Wie heb jij als grote voorbeeld? Je leraar van vroeger? Die je vertrouwen gaf dat je het wel kon? Je werkgever? Een vriendin die het ogenschijnlijk allemaal perfect op rolletjes heeft lopen.

Vertel mij wie jouw grote voorbeeld is, ik ben benieuwd naar de verhalen!

Veel liefs, Esther