De afgelopen dagen hebben we veel regen gehad maar het mooie weer lijkt er nu eindelijk aan te komen! Wat een geluk in deze nare periode. Probeer daarom ook te genieten van de kleine dingen en momenten in je tuin of op je balkon. Hieronder vindt je stijlvolle en vooral leuke ideeën voor de tuin.

Tijd om het gezellig te maken, dus in je tuin!

Leuke ideeën voor een kleine tuin.

Met een tuin vol bloemen en planten krijg je direct dat zomerse gevoel! Heb je een kleine tuin dan is het wat lastiger te werken om perkjes te maken om al die mooie bloemen te planten. Plaats je bloemen en planten dan in mooie potten. Zorg ervoor dat alle potten goed bij elkaar passen door één kleurenpatroon te kiezen. Wel is het leuk om dan te variëren met verschillende maten. Heb je een kleine tuin en een klein budget? Kijk dan eens in kringloop winkels. Daar vindt je voor een klein prijsje leuke potten voor bijvoorbeeld op je balkon.

5 Tips om je tuin in te richten

  • Tuinier verticaal om het speels te houden.
  • Maak gebruik van hangplanten of plaats een hek van gaas tegen een schuurtje of een saaie muur. De planten doen de rest.
  • Ga voor comfortabele tuinmeubelen om een fijne zithoek te creëren.
  • Maak het knus met hippe buitenkussens, warme plaids en een tuinkleed.
  • Maak het af met een toffe tuinposter . Ook (wand)decoratie zoals de geometrische vormen speciaal voor buiten van Fabryk Design, zorgen in een handomdraai voor gezellige hoekjes.

Een schaduwrijk en gezellig plekje.

Een zonnige dag is natuurlijk heerlijk, maar zorg dat je ook de verkoeling kan opzoeken. Met een parasol of een schaduwdoek creëer je niet alleen een schaduwrijk plekje in de tuin, maar het maakt je tuin ook nog gezellig! Helemaal als de parasol of het doek een leuk motief heeft.

Sfeervolle tuinverlichting.

Nu het ‘s avonds weer langer licht wordt, willen we ook de fijne zomeravonden spenderen in een sfeervolle tuin.

Als we aan een gezellige tuin denken, dan denken we direct aan string lights of een priklamp. Hang ze op strategische plekken op. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet je hoofd stoot en dat je er nog normaal onderdoor kunt lopen.

Een snelle manier om wat warmte en gezelligheid in de achtertuin toe te voegen, zijn kaarsen en fakkels. Denk om de anti mug kaarsen. Gezellig en functionaliteit in één.
En als je dan op een warme avond buiten zit, pak er dan een wijntje bij, vul een tapas plank met heerlijk hapjes, en geniet!

Bij de koudere avonden is er tegenwoordig een grote variatie aan terras heaters te krijgen. Deze zijn op gas maar ook op elektriciteit. Ook zijn de vormen zeer divers. Je hebt de bekende staande heaters op gas maar ook de eclectische heaters die je ophangt of de staande lamp die zowel als lamp en als warmtebron gebruikt kan worden.

Vele manieren om je tuin gezellig te maken

Je kan op vele manieren je tuin gezellig en knus maken. De grote van je tuin is afhankelijk voor hoe je hem inricht. Ook je budget is van groot belang. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je wat creatiever te werk moet gaan.
Met een groter budget is er een variëteit aan bloemen, planten en decoratiemateriaal te krijgen. Als laatste is daar het stukje smaak. Smaken verschillen gelukkig en daarom zijn er van die prachtige verschillende tuinen, balkons en terrassen.

We wensen jullie een warme zomer

maar bovenal, stay safe!

 

-x-Patricia-x-