Handige tips en tricks voor thuis werken

Thuis werken is in de afgelopen maanden het nieuwe normaal geworden, steeds meer en meer werknemers werken gedeeltelijk of zelfs fulltime vanuit huis. Het is dan wel zo tof dat je een fijne en goede thuiswerkplek hebt! Een inspirerend thuis kantoor heb je daarom ook zelf in de hand, in deze blog hebben we een aantal toffe tips en ideeën voor je verzameld.

De allerbelangrijkste vraag, waar ga ik mijn thuiskantoor inrichten? Bedenk daarom goed waar en waarom je in welke ruimte in huis wilt werken. Je brengt toch al snel uren achtereen door achter je bureau. Kies als het kan voor een lichte plek in huis, dit werkt vele malen productiever dan een donker kamertje. Werk je in de woonkamer? Zorg er dan voor dat kinderen of je partner je niet de hele tijd hoeven te storen. Al met al vraagt het thuiswerken de nodige aanpassingen en flexibiliteit van je huisgenoten.

Op Pinterest zijn genoeg leuke voorbeelden te vinden van een thuiswerkplek, een stoere oude tafel perfect gestyled met een krukje of designstoel. Het ziet er aan de buitenkant goed uit, maar bedenk je dat je er uren zo niet dagen aan moet werken. Het oog wil ook wat, maar je houding en daarmee je gezondheid zijn het belangrijkste!

Thuiswerken en meteen opbergen? Dan is dit stoere bureau met opbergruimte wellicht wat voor jou, de planken kun je zelf in hoogte verstellen, en is er ruimte genoeg voor twee personen. Niet een hele wand tot je beschikking? Dit handige bureau is verkrijgbaar in diverse maten en zelf samen te stellen.

Beaurkast

Werken aan de keukentafel is een prima tijdelijke oplossing, maar het is ook fijn om een plek voor jezelf te hebben. Dit handige bureau van eikenhout met stalen onderstel is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook nog eens heel fijn om aan te werken!

fabryk-design-bureau-suzan-graafstra-online-marketing-marketeer-webshop-webdesign

Kleur bekennen

Kleuren hebben invloed op de sfeer van je werkplek, maar ook een psychologisch effect op je productiviteit. Zo zorgt geel voor een optimistisch gevoel en groen zorgt voor creativiteit. Voor een thuiswerkplek begrijpen we ook dat je niet je hele kamer geel wilt schilderen. Ons advies is dan ook om te kiezen voor rustige tinten. Grijs of zandtinten zijn altijd goed, of kies voor een speels effect door een lambrisering te schilderen.

Wanddecoraties

Heb jij uitzicht op een muur? Erg inspirerend is dat niet. Voorkom dat je je blind gaat staren en kies iets moois voor aan de wand! Een inspirerende quote, of een mooie geometrische vorm of wereldkaart.

Dat zit als een huis!

Een goede werkhouding is mega belangrijk, rug of nekklachten wil je natuurlijk voorkomen. Je benen hoor je in een hoek van 90 graden te hebben en zorg voor een rechte rug. Investeer daarom in een goede bureaustoel.  Zorg er ook voor dat je beeldscherm op ooghoogte staat, zet eventueel je laptop op een verhoging zodat je hoofd recht is!

Verlichting

Het is het fijnst om te werken met daglicht, dit houdt je in je natuurlijke ritme en zorgt ervoor dat je productief bent en blijft. Heb je niet de mogelijkheid om in een lichte ruimte te werken, zorg dan voor goede verlichting. Een goede optie zijn ledlampen met de kleurcode 830/840. Hang een eyecatcher van een lamp in je kantoor voor het WOW effect!

JOUW EIGEN PLEK

Als je veel tijd doorbrengt in je eigen gecreëerde kantoor, dan wil je ook dat het helemaal jouw plekje is. Sfeermakers zijn daarom net zo belangrijk.

  • Kies voor groene planten
  • Mooie opbergdozen of mappen
  • Foto’s, of inspirerende quotes
  • Goede boxen voor de online vergadering of omgevingsmuziek

Heel veel succes met het inrichten van je thuiswerk kantoor, heb je vragen of wil je dat we meedenken over de inrichting van jou kantoor? Mail dan naar info@fabrykdesign.nl