Huis verkocht

In februari was het zover, ons huis verkocht! Al een hele tijd liepen we met het idee rond om op het erf van mijn ouders te gaan wonen. Sytze en ik zijn alle twee opgegroeid op de boerderij en de drang naar vrijheid en beesten om ons heen werd steeds groter. Naar mate ons plan concreter werd, hoe meer zin we kregen in dit enorme project! Voor mij betekende het terug naar de basis waar ik ben opgegroeid, maar Sytze en de kinderen worden uit hun vertrouwde omgeving gerukt. Inmiddels zijn we aardig gesetteld en ook met de kinderen gaat het boven verwachting goed. Elise heeft haar paarden bij het huis en Brent leeft zich uit met heftruck en zitmaaier ?.

De tuin aanpakken

Niet alleen staat er een mega verbouwing op ons te wachten, die we overigens stap voor stap gaan uitvoeren, maar ook ligt er een enorme tuin op mij te wachten om helemaal in los te gaan! Zolang de vergunningen nog niet rond zijn, zijn we vast begonnen met het aanpakken van de tuin. Als ik ergens vrolijk van wordt dan is het van tuinieren. Gezellige hoekjes, mooie vaste planten aangevuld met zomerbloeiers.

Moestuin

Nog nooit eerder heb ik zo’n grote moestuin gehad, die ik deels heb gevuld met vaste planten om zo een mooie mix te krijgen in bloeitijd. Ervaring heb ik weinig, de meeste info waar ik van internet en pinterest. Nu met de moestuinactie van de Albert Heijn hebben ook de kinderen een mooi aandeel in het verzorgen van de moestuin. En het leuke vind ik dat ze ook mooie zomerbloeiers hebben toegevoegd zoals de cosmea, dropplant en juffertjes in het groen. De moestuin heeft een kastanje houten schapenhek en een mooie rozenboog waar ik een al volwassen klimroos tegen aan heb gezet. Met hosta’s en pampasgras in het schaduwgedeelte en uitbundig ijzerhard en andere vaste planten in het volle zon gedeelte. (Je merkt het al, ik raak er niet over uitgepraat)

Muur bekleed met rabatdelen

Inmiddels hebben we een muur van de melkstal bekleed met zwarte rabatdelen. Wow! Wat een mega verschil en toffe uitstraling geeft dit. Ook hier ga ik een border maken met planten die ik nog over heb. (Ik kan slecht planten wegdoen, altijd al gehad) Ik kan enorm genieten van het samen klussen met Sytze, ik ben slechts de aangever en de verver, maar dat maakt niet uit. We doen dit echt samen en dat maakt het zo leuk!

De tuincollectie

Nu we de nieuwe tuincollectie hebben gelanceerd zie ik overal al plekjes waar we deze mooi kunnen gebruiken. Het meest enthousiast ben ik zelf over de metalen tuinstekers en metalen geometrische vormen voor aan de muur! Diverse planten zoals de Oxeye Daisy hebben we gemaakt in cortenstaal, met de tijd gaat dit roesten en geeft het een fantastisch effect in je bloeiende border of plantenbak.

Geometrische vormen

Ook de geometrische vormen uit cortenstaal zijn supertof! Cortenstaal is helemaal van deze tijd en geeft een stoere touch aan je gevel of schutting. De buitenkussens die we in diverse oplages hebben gemaakt zijn voor ieder wat wils, met de Crazy Summer collectie gaan we helemaal uit onze dak! En de Summer Chic collectie heeft mooie zachte vormen en tinten. Helemaal mooi in een rustige bohemian-achtige sfeer.

Ik klus nog wel even lekker verder, er is nog genoeg te doen op dit prachtige plekje!

Liefs Esther