Nee gekheid, we zitten nog midden in de 25+ temperaturen en wij zijn druk bezig met o.a de kerstcollectie. Niet alleen aan de kerstcollectie wordt gewerkt, er is een gehele reorganisatie van ons bedrijf gaande. En dat allemaal in de eerste werkweek van het nieuwe seizoen.

Nieuwe locaties

Zo kalm en rustig we allemaal ogen, er is wel degelijk een storm gaande. De eerste lichting nieuwe studenten zijn begonnen en vinden gaande weg hun plekje binnen de Fabryk. De machines waarmee we onze producten maken zijn verhuist naar een nieuwe locatie vlakbij de fabriek. Dit is Sytze zijn nieuwe domein en is daar druk bezig met de inrichting van zijn loods.  Vanaf volgende week krijgen we ook de sleutel van nog een nieuwe locatie, dit wordt het domein van FBRK-Werkt! Hier gaan we een creatief atelier realiseren waar we kunnen werken met diverse materialen. Weg van de ruis in de fabriek, maar een heerlijke eigen plek voor onze deelnemers waar ze naar harte lust hun creativiteit kunnen inzetten.

Samenwerken aan Marketing

Ook op het gebied van marketing zijn we bezig met een veranderslag, koersen bepalen en strategieën uitwerken. Gelukkig hoeven we dit niet helemaal alleen te doen maar worden we bijgestaan door Folkert van der Heide. Folkert helpt ons met het uitbouwen van ons merk Fabryk Design.  Nog maar één werkweek in de benen en de energie die bruist!

FBRK-Werkt! volop in ontwikkeling

Mhairu en ik werken ondertussen ook aan het vernieuwde concept van FBRK-Werkt! Gaande weg kom je er meer en meer achter wat echt bij ons past en wat werkbaar is. Samen hebben wij een methode ontwikkeld waarin we deelnemers op verschillende gebieden kunnen helpen ontwikkelen. We bieden maar liefst ruimte aan drie diverse doelgroepen.

Deelnemers in de dagbesteding met veelal een verstandelijke beperking worden getraind in het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en leren stapje voor stapje zoveel mogelijk zelfstandig taken uit te voeren. Deze taken zijn afgestemd op de interesses van de deelnemer.

De talentbesteding is voor deelnemers die een normaal verstandelijk niveau hebben, maar door beperking op het gebied van ziekte, psychische kwetsbaarheid of lichamelijke beperkingen niet mee kunnen doen aan regulier werk. Binnen FBRK-Werkt! kunnen zij zich toch nuttig maken, maar vooral nuttig voelen door mee te doen in een arbeidsproces gericht op hun eigen kunnen.

Het re-integratie traject van FBRK-Werkt! is voor deelnemers die weer richting regulier werk en/of scholing willen gaan werken. Binnen de fabryk leren zij weer mee te doen aan het arbeidsproces en leren zij de nodige vaardigheden die nodig zijn voor scholing/werk.

Het toffe is dat we op dit moment 6 deelnemers mogen begeleiden en helpen ontwikkelen. Ik kan je vertellen, het is zo onwijs mooi om te zien hoe ze binnen de kortste keren hun draai weten te vinden en zijn opgenomen in het team. Want zeg nou zelf, alles wat je aandacht geeft groeit!

Enthousiaste re-sellers

En dat groeien doen we niet alleen. Trots zijn we op onze re-sellers die enthousiast zijn over onze producten en dat ze ondanks de corona perikelen heel goed de items van Fabryk weten te verkopen. Nog eventjes en we lanceren weer een nieuwe collectie, die zo kenmerkend Fabryk Design is: Speels, eigenwijs en tijdloos.