Het nieuwe jaar is alweer bijna 3 weken oud, de tijd waarin de meeste goede voornemens in de kast verdwijnen.

Hoe zit dat bij jou?

De meeste goede voornemens zijn;

  • Afvallen
  • Meer bewegen
  • Meer in buiten zijn
  • Geld besparen
  • Afspreken met familie en vrienden

Voor mezelf voeg ik daar nog aan toe; meer tijd voor mezelf!

Dit laatste lijkt de afgelopen jaren steeds schaarser te worden, dus vanaf dit jaar probeer ik echt echt echt om de woensdagmiddag vrij te houden. Geen afspraken (tenzij het echt niet anders kan) en hup, lekker naar buiten!

Sinds we zijn verhuist naar de boerderij heb ik ook een droom van een tuin, vorig jaar lag het er nog bij als een groot grasveld en langzaam maar zeker tover ik, (met spit en schep hulp van Sytze) het om naar een bloemen en moestuin.

Dit jaar heb ik mezelf een  hele grote uitdaging gegeven… Enthousiast ben ik gestart met het idee om het hele jaar rond uit de tuin te kunnen eten. Sytze was wat minder enthousiast en verklaard mij voor gek! Gelukkig laat hij mij altijd begaan in mijn wilde ideeën, hij weet ondertussen wel dat er niet tegen te praten valt. Naast kruiden, bloemen en groente komen er ook kippetjes! Ik heb een heel mooi plekje in de (moes)tuin waar perfect een kippenhop met ren kan staan. Het staat op het heetst van de dag in de schaduw en de kippen kunnen mij helpen om de slakkenplaag te bestrijden. Kip blij en ik blij! Maar eerst moet er nog gewerkt worden aan de kippenvilla, via Marktplaats een prachtig hok op de kop getikt voor een paar centen. Er moet nog wel wat aan opgeknapt worden maar dat lukt ons wel. Ik ben begonnen met het zwart schilderen van het kippenhok en er komen rode dakpannen op. Het past straks helemaal in de landelijke omgeving!

Maarja…. Een echte moestuin kan niet zonder kas 😉 Dus na een lange lange speurtocht op Marktplaats kwam ik dan eindelijk de kas tegen die ik zocht. Niet te groot om mee te beginnen en ook nog eens niet te duur.

Dus daar gingen we weer op zaterdagochtend in de stromende regen…. Paardentrailer achter de auto en genoeg spierkracht mee om de kas te tillen. Bij nader inzien was het toch beter om hem uit elkaar te halen en thuis weer op te bouwen. Kletsnat, maar met kas kwamen we weer thuis. Snel een kop koffie en toen richting schuur,tja dan zie je duizend onderdelen door elkaar liggen en geen idee meer hebben hoe het ook alweer zat….

Samen hebben we alles uitgeladen en wat ons logisch leek weer in elkaar gezet, meestal krijgen we met dit soort klussen ruzie want de een weet het nog beter dan de ander. Dit keer viel het alles mee, al was het misschien omdat ik me van te voren had voorgenomen om me er niet te veel mee te bemoeien.

Wat mij betreft kan het voorjaar niet vroeg genoeg beginnen, de mooiste zaden zijn besteld en over een paar weekjes kan het voorzaaien beginnen.

Er gaan nog wat borders op de schop en er komen nog wat borders bij om meer ruimte te maken voor de pluktuin. Ik denk dat veel goede voornemens terug de ijskast in kunnen, maar een paar ga ik hoe dan ook halen:

 

  • Meer buiten zijn
  • Eten uit eigen tuin
  • En voldoende beweging