Let op, website is op dit moment onder constructie.
Op 1 Mei 2024 gaat de website online.

 

Een blog over geometrische vormen in het interieur. Is het een trend of een blijvertje? Ik ben zelf geen trendvolger, maar ik houd wel van geometrische vormen in mijn interieur. Zowel in mijn keuken als in de slaapkamer van mijn dochter Lara (9) vind je bijvoorbeeld geometrische dieren van Fabryk Design aan de muur. In dit inspiratieblog lees en zie je daar meer over.

Geometrie

Als je een blog schrijft over geometrie, dan moet je op zijn minst weten wat dat eigenlijk is. Dus ik dook eerst de digitale encyclopedie in en vond daar de volgende twee omschrijvingen:

Geo = aarde, metrie = meten of, het meten van de aarde. Exacte meetkunde vanuit de verhoudingen van het menselijk lichaam waarin cirkel, driehoek en vierkant de basis vormen.

Geometrische vormen zijn alle vormen die je met een liniaal en/of passer kunt construeren. Denk hierbij aan rechthoeken, maar ook aan driehoeken, vierkanten en cirkels.

Fotocredits: Pinterest

Geometrie kun je op allerlei verschillende manieren toevoegen aan je interieur. Subtiel middels een of meerder accessoires zoals geometrische lampen, kussens of vazen. Of je gaat voor iets opvallender door geometrische wanddecoratie, bijvoorbeeld een illustratie of een geometrisch dier aan je muur. Ga je helemaal los, dan kies je voor meubels met geometrische vormen of gebruik je zelfs geometrisch behang!

Fabryk Design

Wiskunde was vroeger niet mijn sterkste vak op school, maar ik heb wel oog voor geometrisch design. Als je me op Instagram volgt, dan weet je dat ik erg gecharmeerd ben van de geometrische dieren van Fabryk Design. Mijn eerste Fabryk Design dier was een prachtige giraf van 88cm hoog! Een herinnering aan de tijd dat ik stewardess was en Zuid-Afrika mijn favoriete bestemming was. Ooit hoop ik mijn gezin nog eens naar dit land mee te nemen. De giraf is nu een ware blikvanger in mijn zwarte keuken.

Kortgeleden kregen wij gezinsuitbreiding en vloog de welbekende kolibrie van Fabryk Design ons huis binnen. Mijn dochter Lara wilde dolgraag ook een geometrisch dier in haar kamer en daarom streek de kolibrie neer in haar slaapkamer. Hier is hij onderdeel van een gallerywall.

De geometrische dieren van Fabryk Design kun je dus solistisch, maar ook als onderdeel van een gallerywall aan de muur ophangen. En wist je dat je ze ook in een kleur naar keuze kunt laten maken? En wat ik zo tof vind, is dat ze vederlicht zijn en daardoor makkelijke verplaatsbaar. Zo verhuist de giraf wel eens van de keuken naar een andere plek in de woonkamer.

Jubileumkorting

Fabryk Design bestaat op 1 juli aanstaande alweer drie jaar en dat vieren zij op allerlei manieren met ons. Ik kan alvast verklappen dat ik vanaf die datum een persoonlijke kortingscode voor je heb die je een maand lang kunt inzetten op alle geometrische dieren en vormen. Je krijgt dan 15% korting op het totaalbedrag en dat is nog niet alles.

KWF Kankerbestrijding

Op mijn verzoek doneert @fabrykdesign daarnaast 15%, van iedere bestelling waarbij mijn persoonlijke actiecode is ingezet, aan KWF Kankerbestrijding. Er zijn op dit moment meerdere Instagrammers die zelf of van heel dichtbij met deze nare ziekte te maken hebben. Helaas kent bijna iedereen, net als ik, wel iemand die deze ziekte heeft of heeft gehad. Met nieuwe doorbraken in kankeronderzoek kunnen we mensen met kanker meer tijd geven en jij kunt daarbij dus helpen. Heel tof dat Fabryk Design samen met ons hieraan een steentje willen bijdragen! Op maandag 1 juli deel ik deze speciale kortingscode op Instagram dus houd mijn feed @deense_zomer in de gaten.

Blijvertje

De geometrie trend zie je inmiddels al een aantal jaren achtereen terugkomen in het interieur. Kun je dan eigenlijk nog spreken van een trend? Hoe dan ook, voor mij is het een blijvertje! Het is namelijk tijdloos en het past in ieder interieur. Naast de geometrische dieren van Fabryk Design, voegde ik ondertussen nog meer geometrische items aan mijn interieur toe zoals hanglampen in de keuken en een kunstwerk aan de gallerywall. Ik denk dat ik inmiddels gewoon een geometriefan ben!

Fotocredits: Linda van der Wal/@deense_zomer tenzij anders staat vermeld.
https://deensezomer.wordpress.com/