Jij hebt ze vast ook, goede voornemens. Misschien een paar kilo afvallen, vaker afspreken met vrienden, minder of juist meer geld uit geven. Zo aan het begin van het nieuwe jaar voelt het toch een beetje alsof alle opties weer open staan. Dat dit HET moment is om aan de slag te gaan! Dat dit HET moment is, heb ik super letterlijk genomen.

In de kerst vakantie begonnen met opruimen, rommel laatjes, de complete kelder, kantoor en werkplaats. Twee auto’s vol voor de kringloop, 1 auto vol voor de stort. Hoppa actie! Letterlijk ruimte creëren om nieuwe ontwikkelingen de ruimte te geven. 101 aantekeningsboekjes, papiertjes met onleesbare krabbels. Heb in iedere tas een boekje voor inspiratie en to-do lijstjes. Meestal als ik iets heb opgeschreven dan vergeet ik het niet meer. Maar er liggen dus ondertussen wel heel veel losse krabbels overal. Niet meer nodig? In de papierbak. Nieuw jaar, nieuwe ronde & nieuwe kansen.

2017 was al een bijzonder, maar in 2018 gaan we er helemaal voor!! Te druk zijn om te sporten gaat er niet meer in. Wel 60 tot 70 uur in de week besteden aan je bedrijf, maar geen uurtje vrij kunnen maken om te werken aan je lijf (en leden). Na twee hernia’s en een buikvliesontsteking lag mijn conditie ver onder het vriespunt, de kilo’s lagen echter ver boven NAP. Afgelopen dinsdag heb ik me daarom weer aangemeld bij mijn vertrouwde sportschool. De gym waar ik de afgelopen jaren altijd getraind heb. Wat een fijn weerzien met oude bekenden. En wat een cliché, maar wat was het FIJN! Gezond en bewust eten, sporten, vaker een frisse neus halen en de wijn wat vaker laten staan!

Fabryk-design-geometrische-dieren-vormen-vlinder

Eind 2017 lagen er kansen om gezamenlijk een kantoor buiten de deur te starten. Ik heb er na lang wikken en wegen toch voor gekozen om het komende jaar nog vanuit mijn eigen (prima) kantoor te werken. Daarom ook hier een extra werkplek gecreëerd voor de stagiaire die in februari gaat beginnen. Ook heb ik nu extra ruimte voor overleg met de stylistes. Samen met Suzan hebben we een aantal actiepunten voor het komende jaar opgesteld, mijn ambities zijn groot!! De actiepunten hebben we weer verkruimeld in kleinere brokjes, zodat ze beter te behappen zijn. De eerste hebben jullie al kunnen zien! Twee brand new designs worden toegevoegd! Een prachtige vlinder en een schitterend hart, wat door zijn vorm bijna 3D uit de muur lijkt te komen. Wat er allemaal nog meer op stapel staat moet ik nog even geheim houden!

Ook op het persoonlijk vlak ga ik voor groei! Ik heb mezelf ingeschreven voor een fantastisch jaar programma. Ik hoop hierin te kunnen leren focussen op de echt belangrijke zaken om mijn business te laten groeien. Het fijne van het opschrijven is dat jullie bij deze allemaal mijn getuige zijn! Ik heb nu een extra stimulans om de plannen waar te maken. Vertel eens, hebben jullie ook een actielijst voor het komende jaar met plannen en doelen? Hoe groot of hoe klein ook, ik kijk er nu al naar uit om op 31 december 2018 het lijstje erbij te pakken en met een grote rode stift af te kunnen vinken!

Geniet van het weekend!

Liefs Esther