Voorjaarsvakantie, en er hangen twee kinderen van 10 en 7 meer dood dan levend op de bank. Wat gaan jullie doen vandaag? Wij zijn aan het chillen… Nou veel plezier met chillen dan, ik ga aan het werk. Als ik straks thuis kom, willen jullie dan in ieder geval een beetje opruimen en zorgen dat het konijn te eten heeft?  Jaaaahhhaaaahh….

 

 Als ik ’s middags thuis kom hangen ze nog steeds in dezelfde positie maar nu wel omringd met bekers en lege chips schaaltjes. De oudste gehuld in afschuwelijke onesie, de jongste heeft nog niet eens de moeite gedaan om überhaupt een broek aan te trekken.

 

FBRK Pubers

 

Ik spring bijna uit mijn vel bij het aanblik van die twee verstopt onder dekentjes, omringd door kussens. Hebben jullie echt de hele dag zo gelegen?? Please ga iets doen! Ga naar buiten, naar het voetbalveld, met de hond er op uit. Koekjes bakken, op de kop staan en dubbeltjes poepen…. Verzin wat! Maar hang niet de hele dag voor de tv en de switch… Terwijl ik geërgerd naar de wasmachine loop hoor ik nog wat gepruttel over hoe ouderwets ik wel niet ben, hoe stom, hoe debiel, en dat ik toch ook wel snap dat ze een dagje mogen chillen..Fortnite & Youtubers zeggen me niets, nee erger nog ik vind ze irritant.

 

Mijn kinderen vinden ze geweldig en vullen het liefst hele dagen met Youtube kijken en games spelen.  Oh, het is vier uur! Nieuwe vlog van Enzo Knol. Ik kreeg laatst zelfs een appje van de oudste, mama Ezra heeft naar een half jaar zoeken eindelijk een nieuw paard. Dat is mooi voor Ezra, maar wie is dat? Is dat een meisje van de manege? Tsss dat is een vlogger mam… Als ik dan vertel dat wij vroeger MSN hadden, eerst met een lijn van computer naar vaste telefoon moesten. Om vervolgens 5 minuten te wachten voordat de inbelverbinding tot stand was gekomen.  (inclusief afschuwelijk geluid) Had je dan geen Wifi? Nee joh, je moest betalen voor iedere minuut en de telefoonlijn was dan bezet. De kinderen rollen bijna van de bank van het lachen, wat zielughh voor jou…Mam jij bent echt zo ouderwets…Dat wordt me even gezegd door mijn tienjarige dochter.

 

Heb ik een dertigers dilemma?

Hoezo ouderwets, ik ben 33? Voel me op heel fronten nog jong, hip en fris. Ik lach het weg, wacht maar tot jullie zo oud zijn als ik. ’s Avonds zit ik er toch nog even over na te denken, jeetje 33… de hele twintigers en dertigersdillema’s zijn altijd redelijk aan mij voorbij gegaan. 30 worden vond ik even een “dingetje” En dan ben ik nu op het punt aanbeland dat mijn dochter mij ouderwets vind, en vooral ook oud.

 

Waar blijft de tijd!

Wie heeft de tijd in de versnelling gezet? Het voelt als gisteren dat ze in de buggy zat en we samen naar de hertjes brood gingen voeren. En nu kan ik niets goeds meer doen, alles wat ik voorstel om te ondernemen wordt met een ttssss, of een scheve blik weggewuifd. Ze zet zich keihard tegen me af.. Opgesloten in haar rommelhok, want een slaapkamer kan ik het niet noemen. Tussen bakken vol met zelf gemaakte slijm en snoeppapiertjes zit ze uren te appen en te bellen met vriendinnen.

 

Ben ik niet teveel op Fabryk en mezelf gefixeerd?  En ineens zie ik het heel helder…. Ohnee de pubertijd!

Ook pubers blijven mama’s kleine meisje!

 

Hadden ze me niet even kunnen vertellen dat die inmiddels ook al heel vroeg kan beginnen? Mijn gevoelige meisje die van groep 3 naar 5 sprong, en nu al in groep 7 zit. Die op school zo lief is en haar best doet. Die ineens weer heerlijk kind kan zijn als ze aan het spelen is met haar sleich paardjes. Veranderd thuis in een monster… Na dit inzicht besluit ik maar extra lief voor haar te zijn om zo clashes te voorkomen. De dinsdag avond is gebombardeerd tot ons tv avondje. We zoeken een paar leuke programma’s op die we beiden leuk vinden en met thee en chocolade nestelen we ons op de bank. Zij steevast tegen mij aan en ik met 1 hand onder haar shirt kriebel ik haar rug. Dankbaar dat ik dit momentje met haar samen heb .

 

Ondertussen regel ik voor de rest van de vakantie wat activiteiten buiten huis, dat chillen hebben ze voorlopig wel even genoeg gedaan..