There’s a lot going on at Fabryk’s place!  

We zijn uit ons jasje gegroeid en dat betekend tijd voor verandering!

 

                                                      Het pand waar we ons gaan vestigen!

 

Toen wij in juli 2016 bij de Kamer van Koophandel stonden om Fabryk  in te schrijven werden wij er op gewezen dat  “decoratie-sector” niet de gemakkelijkste was.

“Er zijn al tal van webshops op dit gebied mevrouw”

Ja dat weten we, maar wij gaan iets anders doen. Iets met hout en wanddecoratie, geometrische vormen en zo… en ook nog een stuk maatwerk met hout en metaal.

Ik zie de dame achter de desk mij nog vertwijfelend aankijken. Ze zal wel gedacht hebben, daar heb je er weer een.

Het eerste half jaar van Fabryk heb ik mijn baan als floormanager in een kledingzaak nog aangehouden. Maar als snel bleek dat het niet langer te combineren was. Met pijn in mijn hart, want ik had echt een hele leuke baan in de mode.  Een sprong in het diepe, geen vast inkomen,  geen collega’s, bijna geen startkapitaal maar wel een hoofd vol ideeën en ambities.

Samen met Suzan Graafstra van Hervad Media de eerste lijnen uiteen gezet. Een basis voor een site en webshop. Fotoshoots, teksten schrijven een flyers laten maken.  De eerste stappen waren gezet! De eerste markt was in Hemelum, met nog vooral veel decoraties van groothandels. Langzaam is ons eigen label FBRK. gaan groeien en nu vind je uitsluitend nog producten die door ons ontworpen zijn.  De geometrische dieren bleken een schot in de roos!  Dus opzoek naar leveranciers,  de geometrische figuren worden niet met een figuurzaag gemaakt zoals vaak gedacht wordt.  Hiervoor werk je met speciale machines  zoals lasers en CNC’s.  We vonden geschikte partijen die onze producties konden draaien.

Nog meer productie

De vraag  naar meer maatwerk bleef groeien en daarom hebben in het voorjaar besloten om onze collecties helemaal in eigen beheer te gaan produceren. Een geweldige machine is er voor ons gebouwd helemaal afgestemd op onze wensen. De mannen gingen op cursus en na een aantal weken van uitproberen en proeven maken is Fabryk nu ook een echte Fabriek.

Uitbreiden is fijn, maar nu zijn we wel een beetje krap behuisd… Voorraad, machines, inpakmaterialen, showroom en kantoorruimte.  We slepen van hot naar her met de bestellingen en dat is niet ideaal.

Onze zoektocht begon, want het liefst huizen we wel in een gaaf oud pand in fabrieksfeer. Via via werden we gewezen op de oude melkfabriek in Donkerbroek. Met kriebels in mijn buik zijn we gaan kijken. Ik was meteen op slag verliefd.  Je moet er wel even doorheen kijken, vertelde de verhuurder. Uhu, ik zag het al helemaal voor me! Een werkplaats vol witte tegeltjes, oude deuren, ramen en verschillende hoogtes.

De contracten zijn getekend en wij  zijn aan het klussen geslagen! We hebben nog wel een paar weken flink werk, maar dan hopen we over te kunnen.  Ruime kantoorruimte, inspiratie ruimtes en een werkplaats. Alles onder 1 dak!

aan de slag!

Aankomende maandag starten de stagiaires met hun stage periode bij Fabryk. Het is leuk om te werken met frisse jonge studenten. Hun kennis en kunde komt natuurlijk goed van pas tijdens de ontwerpfase’s. Zij leren van ons, en andersom ook! Daarnaast werkt Janique Gorter als illustrator aan hele gave ontwerpen die we doorlopend presenteren. Het laatste juweeltje is de zwaluw!

Met nog steeds een hoofd vol ideeën en ambitie blijven wij werken aan Fabryk;  cause we work, create and believe in the magic of Fabryk Design.

Fijn weekend!

Liefs Esther