Let op website is onder constructie! Het is momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.  Er volgt snel een UPDATE

 

Het was voor ons niet een speciale dag, meer een logisch gevolg van… op 1 juli 2016 schreven wij ons in bij de Kamer van Koophandel! Vandaag bestaat Fabryk Design 4 jaar.

Chique kleding ruilen voor een oude spijkerbroek

Al enige tijd waren we, mijn man Sytze en ik, bezig met het oprichten van Fabryk Design. Wat begon als een hobby begon al snel uit te groeien naar iets serieus. Nadat Sytze voor mij een houten bankje had gemaakt met stalen onderstel en ik deze gepost had op socialmedia, ging het hek van de dam! “Kun je ook zo’n bankje voor mij maken? Kun je ook een eettafel maken? Of een salontafel?” Al snel waren we avond aan avond aan het werk in de loods om prachtige items te fabriceren. Met mijn, toen nog drukke baan in een kledingzaak, verruilde ik ’s avonds mijn chique kleding voor een versleten spijkerbroek en stofkap. Heerlijk vond ik het, na een dag werken een boomstam te lijf gaan met hamer en bijtel, van niets iets maken en mensen blij maken. Tegelijk werkte het voor mij therapeutisch om bezig te zijn en iets te ondernemen met mijn man. Een gezin met jonge kinderen, een drukke baan en een sociaal leven. Je herkent het vast wel als ik zeg dat tijd vinden en vrij maken om als partners samen iets te doen, vrij schaars is.

Aan de slag met hamer en beitel

Al snel smaakte het naar meer. Het ondernemersbloed wat ergens nog verstopt zat begon te stromen en ik maakte een keuze met mijn hart. Ik zei mijn baan vaarwel en stortte mijzelf in het diepe. Een keuze gemaakt met mijn hart, maar wel met als doel om in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. Dit was meer dan een hobby, meer dan alleen aan de slag met hamer en beitel.

Nu, vier jaar later

Die hamer en beitel gebruik ik nu, vier jaar later nog steeds. Al is het niet meer fysiek in de werkplaats. Ik blijf hameren, schaven en spijkers slaan. De afgelopen paar jaar waren als een wilde rit in een achtbaan. Ik stond voor enorme uitdagingen en helse karweien. Van één pitter naar een zaak met personeel. Van garage naar een echte fabryk met machines en wat al niet meer…

We hebben prachtige successen gevierd zoals de oprichting van FBRK-Werkt!, de machtige VT wonen beurs (sta je dan als ieniminie tussen de grote reuzen in woonland), de gezellige feestjes in de fabryk ( “what happends in the fabryk, stays in the fabryk”) het begeleiden van studenten, het coachen van werknemers en re-integratie deelnemers.

Groei en automatisering

Nu, na vier jaar staan we wederom voor een aantal flinke uitdagingen. Winkels in binnen en buiteland ontdekken ons assortiment en ook FBRK-Werkt! heeft een vernieuwde weg in geslagen. Zo gaan we meer en meer jongeren begeleiden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of een liefdevolle schop onder de kont nodig zijn. Processen binnen Fabryk Design worden geautomatiseerd om de groei aan te kunnen. We komen nu al fysiek ruimte tekort en dat betekend dat we nog een loods gaan betrekken en ook voor FBRK-Werkt! hebben we nog meer verassingen in petto!

Hij, ik en de Fabryk

Sytze heeft zich in de afgelopen jaren vooral in de weekenden en avonden ingezet voor Fabryk. Avond aan avond heeft hij met Lars geklust, orders klaar gemaakt en ontzettend veel werk verzet. Het afgelopen jaar was hij ook op werkdagen steeds vaker in de fabryk te vinden en vanaf deze zomer zal ook Sytze fulltime in de fabryk te vinden zijn!

Het is fijn om onze onderneming, zoals Sytze en ik haar voor ogen hebben, te laten groeien, te blijven hameren en bij te blijven schaven. Om samen te sparren en soms ook flink te botsen. Sytze beneden in de werkplaats en ik boven op kantoor, ieder onze eigen afdeling.  Spannend is het zeker, maar beiden zijn we optimistisch van aard en erop gebrand om deze klus te klaren als stel én als zakenpartners.

Om te vieren dat we vandaag 4 jaar bestaan krijgt iedereen die vanaf vandaag besteld tot en met zondag een cadeautje van ons bij iedere order!

Veel liefs, Esther