Bij Fabryk vinden we het super leuk om stagiaires de kans te geven om werkervaring op te doen. In de praktijk leer je super snel waar je kwaliteiten liggen, en waar je nog meer ervaring in op wilt doen.  Je krijgt bij ons alle ruimte om te ontdekken waar je talenten liggen, je denkt mee in alle processen en af en toe een fout maken is ook helemaal niet erg. Omdat we kleinschalig werken bieden we je veel begeleiding en krijg jij alle ruimte om je te ontwikkelen. 

Tot en met de zomervakantie krijgen we versterking van Lieneke,  ze viel meteen de eerste week al met de neus in de boter door mee te gaan op stylingsklus. 

Hallo allemaal!

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Lieneke Lindenberg, ben 20 jaar oud en woon in Oosterwolde. Sinds 7 mei loop ik stage bij Fabryk Design en ben hier tot en met 13 juli. Ik volg de opleiding interieuradviseur niveau 4 aan het Friesland college in Leeuwarden en zit nu in het eerste leerjaar. Ik hoop bij Fabryk Design veel te leren op het gebied van interieur, styling en het runnen van een eigen bedrijf.

een van Lieneke haar ontwerpen

Vorige opleiding en passie voor interieur

Voor de opleiding interieuradviseur heb ik eerst nog een andere opleiding gedaan namelijk Meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer. Ik heb deze opleiding gevolgd aan de ROC Friese Poort in Drachten. Hier heb ik geleerd om met hout te werken, tekening te lezen en meubels te ontwerpen in sketch-up en autocad.  Ik heb deze opleiding afgerond met een diploma met mooie cijfers. Na het behalen van het diploma heb ik besloten om verder te leren.

Andere richting

Ik wilde na niveau 2 nog naar niveau 3 en dan meer gericht op het interieur van schepen. Daarom ben ik van Drachten naar Sneek gegaan om het daar te leren. Helaas was het praktijk examen toch iets te hoog gegrepen en adviseerde school mij om opzoek te gaan naar een andere opleiding. Zo ben ik de opleiding interieuradviseur tegen gekomen. Ik wilde toch graag verder met interieur, zo zou mijn kennis die ik had niet verloren gaan en ik blijf het leuk vinden om in te richten en advies te geven.

Nu heb ik het op school erg naar mijn zin en zit in een leuke klas.

Mijn doel

Als ik het diploma gehaald heb lijkt het me leuk om door te leren tot interieurarchitect.

Mijn plan is omdat ik dan 24 ben en dan eigenlijk niet meer naar school wil, om te gaan werken en dan thuis de studie voort te zetten.

Wat zou ik graag willen leren op stage?

Ik heb nu de eerste periode op school al wat kennis opgedaan qua merken, tekenen, menselijke maat en stylen. Op stage zou ik daarom wat meer willen leren over de verkoop, hoe kan je de producten zo presenteren dat het door de klant gekocht wordt en hoe geef je het beste advies daarbij. Maar ook wil ik graag leren hoe de verkoop eraan toe gaat als je een eigen webwinkel hebt, wat zijn daar de werkprocessen van.

Ik denk dat ik veel kan leren bij Fabryk Design en kijk uit naar de komende 10 weken.