Lievelingsmomenten!

De maand mei is alweer bijna voorbij en het lijkt wel alsof met dit mooie weer de dagen nog sneller gaan. ’s Avonds als de kinderen al diep in dromenland zijn en wij (Sytze, Lars en ik) na het werk nog een borrel doen op ons terras, dat zijn mijn lievelingsmomenten. Niet dat we altijd hele diepgaande gesprekken hebben hoor, maar zo af en toe raak je er in verzeilt en zet het je aan het denken.

Een jaar geleden zaten we er ook zo bij, nog niet eens officieel gestart met Fabryk, maar we deden links en rechts al wel wat opdrachten. Vooral de etagères waren op dat moment ontzettend in trek. Avond aan avond boomstamschijven schuren, voorzien van zwart steigerbuis en een grote oogmoer. We hebben ze nog steeds in de collectie en zijn vanaf vandaag ook in onze webshop verkrijgbaar. Net als de boomstam bijzettafels en Fabryk banken, niet aan te slepen! Ook toen zaten we wel eens te fantaseren waar dit avontuur naar toe zou groeien.

Blog_Dromen_Durven_Doen_Interieur_Inspiratie_Fabryk_Design_Bank_Etagere_Boomstam_Bijzettafel
Bijzondere producten

Nooit, maar dan ook nooit, had ik durven dromen dat ons assortiment gegroeid zou zijn met zoveel bijzondere producten. Dat ik überhaupt mijn baan ervoor heb opgezegd had ik in mei nog niet kunnen bedenken, maar soms zijn de omstandigheden zo dat alles op zijn plek lijkt te vallen.

Begin juli 2016 belandde ik in het ziekenhuis met een buikvliesontsteking, zo uit het niets. Pas een week later was ik weer thuis, nog steeds half stoned van de morfine. In zo’n weekje “vakantie” heb je genoeg tijd om na te denken. 1 ding stond voor mij vast, het leven is te betrekkelijk om Fabryk maar “half/half” te doen. Als we dit goed willen opzetten dan verdient het aandacht, want alles wat aandacht krijgt groeit.

Inschrijven bij de KVK, een website en folders laten maken, ontwerpen en zichtbaar op Facebook worden. Niet lang daarna werden we benaderd door de bijlage WONEN &CO van de Leeuwarder Courant en het Nieuwsblad van het Noorden. Er volgden bestellingen uit Drenthe, Groningen en Friesland en zelfs daarbuiten. Zo gingen we verder, opzoek naar hout leveranciers, leveranciers met lasermachine’s, groothandels en een goede boekhouder.

[metaslider id=1950]

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”

Geduld is niet mijn sterkste punt, als ik iets in mijn hoofd heb dan had het gisteren eigenlijk al gemaakt moeten worden. Alleen in een creatief proces heb je juist geduld nodig. Geduld om te groeien en om de juiste mensen te vinden! “Bussiness wise” van start hoor ik je denken, nou vergeet het maar! Grote en kleine kinderziektes zijn we tegengekomen en lopen we nu soms nog steeds tegenaan. Onvoorziene tegenslagen en het eeuwige “het werk is nooit af”gevoel.

Afgelopen maandagavond zaten we tot laat buiten, de mannen een biertje en ik aan een wijntje. Zo raakten we in gesprek: Waar staan we over 5 jaar? Ik vind termijn doelen stellen altijd zo’n ver-van-mijn-bed-show. Ja, ik weet dat het goed is om doelen te stellen privé en zakelijk. Alleen niemand weet waar je over 5 jaar staat of doet. Een voorbeeld van een doel wat ik mezelf had gesteld:

Voor januari 2018 minstens 4.000 likers te hebben op Facebook.

Dat doel heb ik in februari 2017 gehaald. Nu weet ik ook wel dat veel likers helemaal niets zegt, maar toch…. Ga ik dan nu dat doel bijstellen? Is het mijn doel om in 2017 700 pakketten te versturen of …? Nee, ik heb maar 1 groot doel:

Mensen blij maken!

Ik ben ervan overtuigd dat als dit je grootste doel is, de rest vanzelf komt. Niets maakt mij trotser dan een leuke reactie op onze producten. Zo kreeg ik vanmorgen een ontroerende email van een tevreden klant. Ze had de kolibrie besteld als eerbetoon aan haar overleden moeder. Ik zit dan met een brok in mijn keel zo’n prachtig bericht te lezen. Vanavond kwam ik thuis en stond er een prachtige bos bloemen op mij te wachten, als dank voor de snelle service. Tussendoor werd ik gebeld of ik mee wilde werken aan verrassingscomplot, hoe leuk!

Het contact met de klanten, de “extra’s” die wij bieden, dat maakt ons bijzonder! Ik kan je een belofte doen: Fabryk Design garandeert 100% blije klanten! Als het nu gaat om “grote” zaken zoals het geven van een interieuradvies of restylen van een compleet huis of om de “kleine” zaken zoals het verzenden van een sleutelhanger. Alles gebeurd met 100% aandacht.

Fabryk_Design_Dromen_durven_doen_chillen_vakantie_doelen_stellen_genietenEen ander doel is tijd vrij maken voor het gezin. Niet overal aan voorbij rennen, maar ook genieten van het hier en nu. Vooral dat laatste schiet er regelmatig bij in, want er is zoveel te doen…. Terwijl jij dit leest, zijn wij aan het “chillen met de kids op Schier” last minute erop uit! Er is meer in het leven dan werk alleen! Geniet van de zonnestralen!

Liefs Esther