Komt er nog weer een blog Es? Ik vind het zo leuk om jouw persoonlijke verhalen te lezen.. Ja ik weet het, het is alweer even geleden dat ik mijn belevenissen deelde.  Er zijn zat onderwerpen om over te schrijven, meer dan genoeg zelfs… Want mijn leven bevind zich in deze periode van het jaar weer eens in een ratrace. Wel een leuke hoor!

Ik “in control”?

Laatst zei iemand tegen mij, jij lijkt altijd “ in control “ met een paar grote ogen keek ik haar aan. Ik? In control? Nou zo voelt het niet altijd hoor, misschien is mijn uitstraling rustig en beheerst, maar van binnen kan het aardig stormen. Bruisende ideeën die geparkeerd moeten worden omdat er personeelszaken zijn die geregeld moeten worden. Sores om verzekeringen, pensioenfondsen en belastingaangiftes. Hele belangrijke zaken die gewoon goed geregeld moeten zijn, maar die ook veel tijd vragen.  Facturen in en uit boeken, klantenservice, relatiebeheer en agenda’s. Fabryk begint serieuze vormen aan te nemen, en steeds meer van dit soort werkzaamheden worden een dagelijkse taak.

Weer “in control”

Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat ik niet meer toekwam om te doen wat ik het liefste doe, ondernemen, ideeën bedenken en uitwerken en me storten op Fabryk Werkt! En daar was opeens Patricia, ik kreeg een leuke brief van haar. Zo maar, out of the blue. Ik kende haar van gezicht in het voorbij gaan. Na twee gesprekken wist ik het zeker. Jij bent de gene die mij gaat helpen met ondersteunen op kantoor!  Inmiddels zit haar eerste week er op, en ik kan zeggen ik ben weer “in control” want het geeft mij de ruimte om ook weer te doen waar ik goed in ben. Organiseren, communiceren en de hort op ? Want de komende weken ben ik lekker onder de pannen!

Beurzen seizoen.

We staan namelijk voor het beurzen seizoen, met dit jaar voor het eerst een deelname aan de ShowUp in Haarlemmermeer. ShowUp is een retailbeurs voor toffe designs en startups.  A.s zaterdag gaan Mark en ik onze stand inrichten, en dan wordt het zondag en maandag knallen! Heel, heel, heel spannend vind ik het ook. Voor grote particuliere beurzen draaien we onze hand niet om en knallen we in een weekend een hele stand vol. Waarom vind ik dit dan zo eng?  Zijn er winkeliers die geïnteresseerd zijn in onze producten, ziet onze stand er tof genoeg uit? Ga ik niet kletsen als een kip zonder kop en heb ik alles wel bij me? Alles laten zien is gewoon niet mogelijk, heb ik wel de juiste designs uitgezocht om te presenteren?  Als we terug komen van ShowUp dan gaan Marijke en ik door naar de beurs in Parijs. Dit jaar staan we er zelf nog niet, maar gaan we kijken voor mogelijkheden voor volgend jaar en het opdoen van inspiratie.

Nieuwe stagiaires.

De eerste week na de vakantie is het meteen weer volle bak binnen de fabryk. Nieuwe stagiaires die starten met hun stage, dit seizoen zijn het er maar liefst 6! Wel werken ze allemaal binnen een andere afdeling van Fabryk, maar ook dat betekend het nodige geregel  en afstemmingen. 2 nieuwe reïntegratie deelnemers zijn gestart en een  super leuke deelneemster draait mee binnen de dagbesteding Fabryk- Werkt!. De planning voor de workshops zijn geschreven, en de roosters gemaakt. Tijd om te knallen!

Ontwikkeling.

Afgelopen dinsdag was er de Seminar van de Verkikkering bij ons in de Fabryk. Het is heel tof om de ruimtes van Fabryk niet alleen te gebruiken voor onze eigen doelen, maar om deze ook open te stellen voor andere bedrijven. Zo is het creatieve lab uitstekend geschikt voor seminars, lezingen en andere activiteiten.  Wij kunnen veel werk voor je uit handen nemen, maar het is ook mogelijk dat je als bedrijf hier zelf invulling aangeeft.

De Verkikkering richt zicht op voeding, mindset en beweging. Ook het team van Fabryk krijgt een op maat gemaakte training van dit inspirerende duo. Want werken zoals we dat van vroeger uit gewend zijn is er al lang niet meer bij. Leef jij om te werken? Of werk jij om te leven? En wat is jouw bijdrage daar in? Ik werk omdat het mij voldoening geeft, ik er heel erg blij van word en om mezelf, het bedrijf en het team te ontwikkelen. Want je eigen ontwikkeling staat nooit stil! En of die ontwikkeling zich nu binnen de muren van Fabryk afspeelt, of uiteindelijk daarbuiten dat maakt voor ons niet uit. Ik wil dat jij groeit!

Met Fabryk-Werkt! Werken we volgens dit zelfde principe, lukt het je niet om binnen een reguliere baan op eigen benen te staan dan helpen wij jou voor een tijdje. We werken er dan naar toe dat je uiteindelijk doorstroomt naar de arbeidsmarkt. In de tussenliggende periode gaan wij samen onderzoeken waar jouw talenten liggen en waar jij blij van wordt.

Ik kan hier wel uren over kletsen omdat het onderwerp zo dicht aan mijn hart ligt. Misschien wel omdat ik het zelf vroeger zo moeilijk vond om een keuze te maken. Ik vond te veel branches en beroepen leuk, maar leren en naar school gaan helemaal niet. “Learning by doing” sprak mij veel meer aan. En dus had ik op mijn 14e mijn eerste bijbaantje in de horeca. Omgaan met klanten, non-verbale communicatie en omgaan met druk en stress. De lessen die je leert zijn onbetaalbaar, en nog dagelijks pas ik die geleerde technieken toe in mijn bedrijf.

Binnenkort ook waxkleuren in onze shop!

Ik spring weer lekker van de hak op de tak, maar ik heb nog een leuk nieuwtje! Jullie kennen de decowaxen waar we veel mee werken. Deze gebruiken we o.a voor onze geometrische dieren en in de workshops. Regelmatig krijg ik vragen over waar verkrijgbaar, en hoe werkt het dan? Als specialist gebruiker van deze waxen kunnen wij als geen ander uitleggen hoe je het kunt toepassen in je interieur. Daarom gaan Lacq Dexowax en Fabryk de handen ineen slaan, binnenkort vind het je hele assortiment dexowax op onze website. Natuurlijk gaan we dan ook DIY posten op onze kanalen!

En niet alleen de decowaxen gaan wij verkopen, maar we krijgen ook onze eigen kleurlijn! Op dit moment zijn we aan het brainstormen welke kleuren we dit najaar al willen produceren, het wordt stoer met een vrouwelijke twist, makkelijk toepasbaar voor snelle indoor projecten zoals kastjes, fotolijsten etc.  Weer gaat er een droom in vervulling! Wij zijn super enthousiast. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwerp van de verpakking, de laatste afstemming van de kleuren etc. en als dat allemaal klaar is kunnen we LIVE!

Maar eerst de beurs, vandaag leggen we de laatste hand aan de voorbereidingen en komen de laatste flyers en brochures nog binnen. Altijd weer een stressmomentje terwijl de beurs al meer dan een half jaar op de planning staat. Ik ga nog even verder met mijn things to do lijstje, ook zo’n never ending story ?

 

Liefs Esther