Zo begon een “normale werkdag” toch echt heel anders!
Niets vermoedend reed ik woensdagochtend zoals gewoonlijk naar de fabryk, met mijn hoofd al bij de afspraken van de dag en alles wat ik wilde en moest regelen vandaag. Drie afspraken in de agenda die ik nog moest voorbereiden, en een stapelpapier werk op mijn bureau.

Natuurlijk wist ik dat we die dag 3 jaar bestonden, maar omdat we met “kop en oren” in allerlei projecten zitten verwikkeld wilde ik het stilletjes aan me voorbij laten gaan. Misschien dat ik nog even een gebakje ging halen voor bij de koffie, maar verder beslist geen poespas.

Team Fabryk dacht daar toch anders over? Toen ik de werkplaats instapte, dacht ik al… he! het licht brand hier, maar Sytze doet wel vaker ‘s morgens vroeg de werkplaats open dus er ging niet meteen een lichtje branden. Door naar de kantine zie ik ineens Kitty druk in de weer met slingers en ballonnen!! Nou ja, wat doe jij hier nou? Jij bent altijd vrij op woensdag!  SURPRISE! Gefeliciteerd met drie jaar Fabryk!

Jongens jongens, wat voel ik me jarig!! We zitten nog maar net aan de koffie of ineens komt Suzan met dozen gebak de fabryk binnen stormen. Nou jaaaaa zeg! Wat kom jij nou doen? Het driejarig jubileum laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan he ? Daar moet gebak op gegeten worden!

We kletsen gezellig bij over wat er allemaal wel niet gebeurd is in de afgelopen 3 jaar, tjonge jonge wat is het hard gegaan. Van kantoortje in huis en 1 computer naar een echte fabryk. We halen wat herinneringen op over ons korte drie jarige bestaan. We hebben het over onze samenwerking en dat we soms ook zo lekker kunnen zeiken en al die filmpjes die ik vervloekt heb..

Jaa over filmpjes gesproken zegt Suzan, we hebben ook nog wat voor je, en tada de laptop komt op tafel en wat blijkt, iedereen heeft een persoonlijke boodschap voor me ingesproken. Nog voor de video loopt zit ik al te snotteren. De passie spat van het scherm als ik mijn team met toppers zie. Allemaal gebrand om de mooiste producten te maken en de beste service te verlenen! Een zorgvuldig samengesteld team met een vaste basis.

Ik heb he-le-maal niets in de gaten gehad, niets gemerkt van de voorbereidingen en het “missen” van collega’s omdat ze een filmpje gingen schieten. Stille hints gingen compleet aan me voorbij en dat maakte de verrassing alleen maar groter.

Als afsluiter van de video een heerlijke compilatie met al mijn “bloopers” van de afgelopen periode. Och Suzan, wat een werk heb je er weer van gehad. Maar wat heb je het fantastisch gedaan! Ik ben zo blij met onze samenwerking, ik gooi mijn ideeën in de lucht en jij mag het voor de 100e keer vertalen naar een online-gebeuren.

Om de dag nog feestelijker te maken werd ik woensdagmiddag gebeld door SBB, Beroepsopleidingen & Bedrijfsleven. Fabryk is gekozen als beste leerbedrijf van de provincie. Uit meer dan 1600 nominaties zijn wij de beste! Meteen ging daarna de telefoon van scholen uit de omgeving om ons te feliciteren.  Wat een fantastische eer en stimulans om ons te blijven inzetten voor het begeleiden en ontwikkelen van studenten en hun talenten. Een prachtige doelgroep om mee samen te werken. Jonge jongens en meiden vol ideeën en ambitie.

En als kers op de taart, zijn we ook nog winkelier van Ooststellingwerf en provincie winnaar van Friesland geworden! En dat allemaal dankzij jullie stemmen! Waarvoor heeeel hartelijk dank!

Vandaag, vrijdag, vier ik het laatste feestje van deze week! Namelijk mijn verjaardag, 34 kaarsjes op de taart. Nooit eerder voelde ik me zo voldaan als het afgelopen jaar. De plannen die ik had en heb komen tot leven, de vruchten ervan worden geplukt. Mijn werk is een heel belangrijk deel van mijn leven, ik hou zo van de hectiek en het pionieren. De juiste mensen inzetten op het juiste project, nieuwe creatieve ideeën bedenken zowel voor Fabryk Design en FBRK-Werkt!. Voor mij de allermooiste combinatie. Waar ik kan of mogelijkheden zie in ontwikkeling of coaching zal ik er voor je zijn.

Ik creëer met vallen en opstaan mijn eigen leven, dat het niet altijd van een leien dakje gaat weten jullie ook. Je loopt op tegen muren of je eigen tekortkomingen. Een flinke stap naar achteren en met kleine pasjes weer vooruit. Iedere dag leer ik steeds beter hoe ik hier mee om moet gaan. Hoe ik dat doe ga ik jullie nog veel meer over vertellen binnenkort. Het creatieve lab van Fabryk gaan we in het najaar inzetten als inspirerend ontwikkelcentrum. Hoe en met wie we dat gaan doen houd ik nog even voor mezelf. Maar dat het gaaf gaat worden, dat is een ding wat zeker is!

Keuzes maken die jij belangrijk vind,is daar een van. Je kunt niet altijd rekening houden met een ander, je moet jezelf op de eerste plek zetten en daarom vier ik vandaag mijn verjaardag op mijn manier! in plaats van mezelf over de kop werken met boodschappen doen, taarten bakken en een avond rennen en vliegen in de bediening op mijn eigen feestje doe ik het dit jaar helemaal anders. Ik ga lekker genieten in de tuin, en een borrel drinken met mijn lieve vriendinnen! Ik zeg cheers op weer een mooi jaar vol nieuwe inzichten en levenslessen!

Liefs Esther