Meedraaien is voor mij belangrijk.

Sinds de zomer werk ik bij FBRK-Werkt! Meteen voelde dit als een fijne werkplek. Gewoon meedraaien in het productieve proces, dat was voor mij heel belangrijk. Toen ik op het idee kwam, voor een “Blooming Circle”, was de eerste reactie van mijn collega’s: “Maak er maar een tekening van samen met Mark.”

Het eerste prototype.

En de week erna lagen de cirkels, gefreesd en wel voor me klaar, zodat ik bezig kon met het verdere ontwerp.
Na het eerste prototype hebben we het model aangepast. Het eerste prototype was te basic voor Fabryk Design. Na deze aanpassing kon ik verder met de styling van de bloemen. De bloemen stylen vond ik erg leuk om te doen. Je werkt dan echt naar het eindresultaat toe.

Stoeien met Illustrator

Voor het aanbrengen van de tekst ben ik zelf gaan stoeien met het tekenprogramma Illustrator. Dat vind ik zo super hier, dat je alle mogelijkheden krijgt om je creativiteit en je ideeën uit te werken.
Met behulp van een collega die erg handig is met het tekenprogramma, hebben we de tekst in de perfecte cirkelvorm kunnen krijgen. De tekst is met de laser op de cirkels gebrand, wat een mooi effect geeft. Het leuke is dat je de cirkel aan twee kanten kunt gebruiken. Met of zonder tekst.

Opmaken van de foto’s.

Ook in de styling voor de foto’s werd ik betrokken bij het proces. Welke plek kiezen we voor welke foto’s en het opmaken van de “Blooming Circles” in kerstsfeer. Het is heel bijzonder om te zien wat er allemaal moet gebeuren en welke stappen er gedaan moeten worden voor een product in de webshop geplaatst kan worden. Welke bloemen kies je en hoeveel moeten er in een pakket, hoe moeten ze op de foto en hoe gaan we ze verpakken? Super leuk om zo mee te werken aan een product. En om het helemaal af te ronden, als afsluiting nog een blog schrijven!

Dit creatieve proces laat mijn hart bloeien.

-x- Nienke