5 years and counting

De eerste vijf jaar zitten erop, wat een bijzonder jubileum is dit zeg! De start van Fabryk zit nog fris in ons geheugen en toch is er al zoveel veranderd de afgelopen jaren. We hebben een enorme groei doorgemaakt, en al vanaf het begin deel ik het wel en wee van Fabryk met onze volgers.

De blogs die ik schrijf worden inmiddels door een hele grote groep volgers gelezen. Toen ik hiermee begon waren dat er slechts een handjevol, inmiddels zijn dat er duizenden!! En nog steeds vind ik het spannend, zitten de mensen echt te wachten op de avonturen van Fabryk? En natuurlijk mijn persoonlijke verhalen over mijn reis als ondernemer? De blogs zijn voor mij een uitlaatklep, en altijd recht uit mijn hart geschreven. Het is tegelijk ook een mooi naslagwerk, door de jaren heen veranderd je kijk op dingen, zoals de wereld waar we nu in leven. Maar ook omdat je verandert als bedrijf. Eerst als “eenvrouwszaak” en ondertussen als werkgever.

Waar het allemaal mee begon

De stier, jullie kennen hem wel, is een van de eerste producten die Fabryk ging verkopen. De stoere stierenkop was liefde op het eerste gezicht. Ik zag het meteen voor me, groot moest hij zijn en robuust! Een echte eyecatcher voor aan de wand.

Je moest het gevoel krijgen als je de kamer in loopt, dat je oog in oog kwam te staan met deze imposante bull. Maar dan wel zonder er bang van te worden. De strakke lijnen, de hoorns en de ogen, alles klopt aan dit plaatje! En wie goed kijkt ziet dat hij niet helemaal symmetrisch is. Dit zijn juist de leuke grapjes die verstopt zitten in onze designs. De bull is al sinds dag 1 een van onze bestverkopende items, en nog steeds een persoonlijke favoriet.

Ik hou wel van een feestje!

Feest vieren hebben we bij Fabryk altijd al gedaan, ieder jaar met kerst een gezellige avond en in de zomer een BBQ met het hele team. Door de coronabeperkingen viel er in 2020 weinig te vieren, maar ik verzeker bij deze ons hele team dat zodra het weer mag, we een mega knalfuif gaan organiseren! Want 5 jaar is best wel een mijlpaal om bij stil te staan. Veel startups overleven de eerste paar jaar niet, en met de corona hebben wij ook best veel voor onze kiezen gehad. Klagen zit niet in ons, liever denken we in kansen en mogelijkheden. Wat kunnen we wel? Hoe kunnen we onze klanten blijven bedienen en hoe houden we zelf de “kop boven water”. Ondernemen is en blijft een fantastische reis die nog steeds en waarschijnlijk altijd gepaard zal blijven gaan met vallen en opstaan.

Maar eerst, vieren we de hele maand juli feest! Want zonder onze klanten is er helemaal geen Fabryk Design en FBRK-Werkt!. Deze hele maand gaan we jullie verassen met leuke cadeaus en acties. Ook zal ik de hele maand schrijven over 5 jaar Fabryk Design. Vind je het leuk om onze avonturen te volgen? Schrijf je dan ook zeker in voor de nieuwsbrief, zo ben je altijd als eerste op de hoogte en ontvang je ook nog eens 10 euro korting op je eerste bestelling!