Mijn afwisseling met mijn account ‘Olaifje’

Ik ben Masha Kuipers, 44 jaar oud en woon zo goed als mijn hele leven al in Veendam. Ik woon ruim 10 jaar samen met Jakob in een nieuwbouwwoning direct naast het centrum. Ik heb zelf twee kids, Niek van bijna 20 en Meike van net 16. En Jakob heeft een zoon van 19 jaar.

Ik ben al heel wat jaren juf in het basisonderwijs. Aangezien ik ook nog heel wat jaren moet en afwisseling zocht ben ik begonnen met mijn Instagram account ‘Olaifje’ 

Mix and Match met oud en nieuw

Ik houd van mix and match. Ik mag graag oude meubels combineren met nieuwe. Zo staat er een oude locker in de woonkamer, maar ook een werkbank. Het unieke, maar ook het stoere ervan maakt mij blij. Daarnaast ben ik dol op planten, vooral grote, dat maakt mijn zwart/wit/hout stijl helemaal af.

Mijn favoriete Intagram accounts

Ik heb meerdere favoriete instagram accounts. Met stip op één staat de prachtige feed van Jellinadetmar. Ik vind haar stijl fantastisch, de combinaties, de styling… ik kan uren naar haar plaatjes kijken. Maar ook de feed van Laloetje.

Daarnaast ben ik dol op de tuin (en inmiddels ook het huis) van Wendy Studiozinnig. Vooral het zwart gecombineerd met al het groen vind ik mooi, maar dat geldt zeker weten ook voor de tuin van Leukwonen. Eigenlijk heeft iedere feed wel iets wat ik mooi vind, anders zou ik ze niet volgen.

Balans in ons huis gevonden met zwart wit

Heel langzamerhand komt er balans in ons huis, qua kleur maar ook qua stijl. Eerst overheerste vooral het zwart, inmiddels heb ik al heel wat spullen wit geverfd en dat voelt beter. Waar ik het meest trots op ben is onze mosterd gele locker. Dit is niet alleen een toffe eyecatcher, maar hij is ook nog super handig. Iedereen heeft zijn eigen locker, dus ik heb geen last van rond slingerende (school-) spullen. Ideaal!

Daarnaast ben ik blij met onze werkbank, het is wel een groot meubelstuk, maar hij heeft ook weer iets… Het was de bedoeling dat de werkbank in de keuken zou komen, maar dat paste niet vandaar dat daar nu een oud bankje staat met onze zwarte servies erop. Lekker stoer!

Op mijn wishlist? Een Overkapping!

Op mijn wishlist staat een andere vloer…. Onze vloer is nog helemaal goed, dus dat is zonde om hem te vervangen, maar ooit hoop ik op een lichtere (liefst witte) vloer. Dit geldt ook voor onze badkamer. Die is nu standaard wit met zwarte accessoires, mocht ik het overdoen mogen doen zou ik voor antraciet o.i.d gaan. Jakob en ik willen ook graag een overkapping aan ons huis, waarschijnlijk gaan we ons daar na de zomer in verdiepen. Dit zou een prachtige uitbreiding van ons huis zijn!

Niet te veel kleur aankopen doen.

Uiteraard koop ik wel eens kleurrijke dingen voor in huis, want het feit dat ons interieur zwart wit is betekent dat niet dat ik niet van kleur houd. Ik probeer wel eens bloemen, maar daar word ik net als kleurrijke accessoires onrustig van. Dus eigenlijk breng ik die vaak alweer binnen een dag terug. Inmiddels weet ik van mij zelf dat ik dat soort aankopen ook niet meer moet doen.

Onze stierenkop Boaz is onze eyecatcher

Het tofste item uit jullie collectie vind ik mijn geometrische stierenkop. Hij heeft zelfs een naam Boaz! En heeft als op verschillende plekken in huis gehangen. Inmiddels hangt ie onder de overkapping en begroet ik hem iedere morgen wanneer ik de rolgordijnen opentrek. Het is een mooie stoere eyecatcher in onze tuin.

Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik ‘Fabrykdesign’ heb leren kennen. Ik denk via de stories van andere feeds. Nadat ik ben gaan volgen, zag ik uiteraard steeds meer prachtige items voorbij komen, zoals bijvoorbeeld de kever maar ook de mooie tuinposters en muurcirkels! Onze tuin is bijna klaar,

dan ga ik zeker weten opnieuw kijken of ik nog wat gaafs kan bestellen!

Maak van je huis een thuis

Mijn tip is “Don’t go with the flow”. Hoe mooi andere stijlen ook zijn, kijk wat het beste bij jouw past, laat je inspireren en geef er je eigen draai aan. Dat maakt van je huis een thuis! En blijf je uniek! (knipoog)!

 

Groetjes Masha.