MIJN HUISJE

Allereerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Elske Kamstra, 37 jaar en woonachtig in Leeuwarden samen met mijn vriend Olaf (48) en onze zoon Daniël (6).

Ik werk fulltime als docent biologie op een VMBO- school, daarnaast geef ik sinds kort ook enkele lessen interieur & design!

Praktische voordelen.

Wij wonen al 10 jaar in een twee-onder-één-kap woning uit ‘87, met een fijne tuin. Niet het huis waar we gelijk verliefd op werden, want we waren eigenlijk op zoek naar karakteristieke woning uit de jaren 30. Maar voor ons waren de ‘praktische’ voordelen van een ‘moderner’ huis uiteindelijk toch doorslag gevend.

@mijnhuisje.

Sinds drie jaar ben ik actief op Instagram onder de naam @mijnhuisje en ik post meestal om de dag een foto, zo behoud ik voor mezelf de balans tussen social media en mijn privé. Instagram vind ik een leuk platform om contacten te leggen, inspiratie op te doen en zeker ook mijn eigen huis te delen.

Slapen in een Jungle.

Mijn favoriete plek in huis is toch wel de slaapkamer. Onlangs hebben we deze omgetoverd tot een kleine jungle. Ik krijg er veel leuke reacties op en daar ben ik trots op. In de woonkamer ben ik het meest trots op onze tv-kast. Deze hebben we zelf ontworpen en laten maken door een meubelmaker. Ik ben gek op het doorleefde eiken hout waar dit meubel van is gemaakt.

Garderobe
Hoekkast
Slaapkamer

Een oerwoud aan planten.

Ik maak veel zelf, zoals het grote mosschilderij. Ik wordt er nog iedere dag blij van als ik er naar kijk! Plantengroen mag voor mij dan ook absoluut niet ontbreken in huis. Mijn vriend en zoon spreken van een ‘oerwoud’ en verbieden mij meer planten te kopen. Als we toevallig langs planten lopen in een winkel, dan blokkeert Daniel de toegang, “mama doorlopen en niets kopen”, klinkt het dan.

Een klepbank bij de eettafel.

Onze laatste grote aankoop in huis was de klepbank bij de eettafel. Met deze klepbank creëer je echt een knus hoekje. De zitkussens op de bank heb ik zelf gemaakt. Dat was wel een gedoe , want heel vaardig met de naaimachine ben ik niet, maar ik ben blij met het resultaat. 

Kever
wandplanken
Kerstboom

Insecten in ‘mijnhuisje’.

Ik wordt blij van alles wat met natuur te maken heeft. Ook een mooi geometrische dier van fabrykdesign mag dan niet ontbreken in ‘mijnhuisje’. Ik ben dan ook als een blok gevallen voor de insecten.

Inmiddels heb ik een kever en een scarabee. Verder ben ik ook de troste eigenaar van de mooie fabrykdesign kerstboom, die tijdens kerst een echte eyecatcher is!

Door het mooie lijnenspel en toch ook eenvoud van het product is het gemakkelijk om de kerstboom overal in huis op te hangen en te stylen. Het mooiste vind ik het om ‘m op te hangen in een  groepje met wat andere items zoals planten, posters en prints.

Kever
Woonkamer
Schilderij

Kleine spulletjes, sierkussen en bloempotten.

Hier komt dan ook een beetje mijn woonzonde om de hoek kijken….

Ik vind veel dingen mooi, en kleine spulletjes, sierkussens, bloempotten, etc. zijn voor mij heel verleidelijk om te kopen. Ook heb ik een zwak voor kerstballen, ik denk dat ik er wel meer dan 300 heb inmiddels.

 

Ons stekkie in Leeuwarden.

Mocht ik ooit nog de kans krijgen, dan zou ik het liefst een klein dorpsschooltje willen betrekken. De vaak hoge muren, de gang, de lokalen en soms zelfs nog het gymlokaaltje.. fantastisch wat zou dat wat zijn, maar voorlopig zitten wij goed op ons stekkie in Leeuwarden!