Binnenkijken bij @thuis.bij.miek

Hi! Ik ben Annemiek, 38 jaar en ik woon samen met mijn 2 kinderen (en poes Kiki) in het mooiste dorp van Nederland, Winsum. Ik heb een relatie met Hans en ben zelfstandig ondernemer. Samen met mijn broer Marcel run ik ons familiebedrijf, een juwelierszaak. Sinds 2020 hebben we, eveneens samen, ons familiehuis verbouwd tot een vakantiewoning genaamd Maison Crêpe! Het is beide gehuisvest in een uniek pand midden in het centrum van Winsum aan het water.

Familie en vrienden noemen mij altijd Miek. Daar komt ook mijn Instagram profiel vandaan @thuis.bij.miek.

Een rustige basis

Mijn woonstijl is het best te omschrijven als een combinatie van Scandinavisch en landelijk. Ik heb veel wit in huis, dus de basis is rustig. Kleur breng ik in huis door zachte kussens, plaids en bloemen.

De liefde voor interieur en oude huizen zat er al jong in. Ik woon ruim 18 jaar in dubbel arbeidershuis uit 1880 die we in de loop der jaren helemaal hebben verbouwd en uitgebouwd. Natuurlijk met behoud van de karakteristieke elementen, zoals de schouw, de balken en paneeldeuren. Ons interieur is hoofdzakelijk wit, altijd al geweest en daar word ik nooit zat van. Het maakt licht en fris en is goed te combineren met accentkleuren. Bloemen komen ook altijd mooier uit vind ik in een wit en licht interieur.

Mijn favoriete plekje in huis

Op instagram en pinterest doe ik veel inspiratie op, wat ik dan weer op mijn eigen manier toepas in ons huis. Dit is met name terug te vinden in de details, want de basis is al jaren hetzelfde.
Mijn favoriete plek in huis is de witte fauteuil bij de houtkachel. In de ochtend schijnt de zon lekker naar binnen en op een koude najaar avond zit het er heerlijk warm.

Op Instagram zijn er een aantal accounts die er voor mij uitspringen. @bij.hes en @missjettle zijn daar twee van.

Ik heb niet echt 1 item in huis die ik als favoriet kan bestempelen. Het zijn vooral de hoekjes en samengestelde items die samen een mooi resultaat geven.

In de toekomst

In de toekomst zou ik graag nog eens de wc willen veranderen. Die is nu grijs met wit, tijdloos maar ook een beetje saai. Op dit moment ben ik helemaal weg van die lichtroze tegeltjes in een visschub vorm. En dan in combinatie met wit en hout.
Vroeger deed ik nog wel eens een miskoop, maar dat overkomt mij eigenlijk nu niet meer. Ik weet steeds beter wat ik mooi vind.

FBRK in de kinderkamer

Ik ben heel blij met de posters van Fabryk Design. Die geven een stoer tintje aan de slaapkamer van Ruben. Ook heel mooi vind ik de geknoopte lamp van Liefs van Emma, daar heb ik er inmiddels 2 van.

Via mijn schoonzusje ontdekte ik Fabryk Design. Ze attendeerde mij erop dat ze iemand zochten die een leuke kinderkamer had om hun producten te promoten. Daarop heb ik toen gereageerd met foto’s van de slaapkamer van Ruben. Dat is een lichte kamer met een soort bedstee bed. Vervolgens is er een leuke samenwerking ontstaan.

De posters en de kussens voor kinderen op de slaapkamer van Ruben. De Tine lamp van Liefs van Emma op de slaapkamer van Esmee. En voor de vakantiewoning heb ik een borrelplank laten maken met een persoonlijke inscriptie, borrelen bij Maison Crêpe.

Mijn tips voor interieur:

Houd de basis rustig. Geef je interieur kleur met accessoires (kussens, bloemen) en/of 1 meubelstuk. Kies dan voor een warme of zachte tint en combineer dit ton sur ton. Less is more, houd je interieur luchtig en zet niet teveel meubels in 1 ruimte. Maak je interieur persoonlijk met foto’s of vakantieherinneringen en voeg dat samen op 1 plek.