Vandaag blog ik vanuit Dordrecht

fabryk-design-esther-veenstra-dordrecht-inspiritatie-weekend-zoom-programma-ondernemerschap

Afgelopen woensdagavond heb ik in gecheckt in een prachtige B&B Heer en Meester. Een hele lieve gastvrije gastheer heeft me naar mijn kamer geloodst, nadat ik weer eens hopeloos verdwaald was. De kamer is prachtig, het voelt meteen goed en alle hectiek valt van mijn schouders.

Door de file’s rondom Utrecht moest ik mijn eerste afspraak al afzeggen. Balen, maar het is niet anders..Telefoon op stil en tijd om in alle rust te werken aan Fabryk, nieuwe ideeën uiteen te zetten, zonder gestoord te worden door de drukte van de dag. Lekker lunchen buiten de deur en Dordrecht ontdekken, wauw! Wat een stad vol inspiratie! Vanuit de hoofdstraat zie je de boten de haven in en uit varen, de kerktoren zie ik vanuit het andere raam. Wat een fijne plek om te zijn… heerlijk om op deze manier de batterij weer volledig op te laden.

De batterij even heerlijk opladen!

Ik heb de kinderen beloofd om wat leuks mee te nemen, dus na het ontbijt hup de stad in!  Mijn eerste check-in bij Schoenenzaak van Driel. Nee Es, je hebt echt geen schoenen meer nodig…. Mijn gevoel wint het van mijn verstand. Het ietwat stijve interieur weerhoudt me er niet van om naar binnen te gaan. Er wordt me meteen goedemorgen gewenst door een vriendelijke jonge meid. Wat een schoenen!! wat een keus! En heel fijn voor mij is dat ze onwijs veel schoenen hebben in maat 42!! Als een kind in een snoepwinkel laat ik mijn oog langs alle modellen gaan. Wat een passie voor hun schoenen hebben deze mensen! Enthousiast vertellen ze over de verschillende merken en hun kenmerken. Ik moest mezelf beperken tot het kopen van 1 paar… want anders! Tijd voor de volgende winkel, Balhman mode, een begrip in Dordt. Een paar jaar geleden een Shopology cursus gevolgd met de eigenaresse. Jammer genoeg was ze niet in de winkel maar op inkoop. Maar wat ook een prachtige winkel! De rest van de ochtend moet ik me beperken tot windowshopping. Weinig tijd en veel te doen. Voor de kinderen slaag ik bij Juffrouw Pollewop aan de Voorstraat. Een winkel waar je hebberig van wordt. Niet alleen voor de kids, maar ook voor mezelf scoor ik een aantal bijzondere kaartjes.

Enthousiast word ik er op gewezen dat er aan de andere kant van de straat een winkel is voor “grote mensen” De kekkestek. Achhh we hebben nog 10 minuutjes 😉 En ja hoor…. alsof ik nog geen posters genoeg heb pak ik er hier nog twee mee. Veel artikelen van Rice, kleur en geur in de winkel. Mooie schalen, bijzondere kopjes. Van alles om het leven net wat meer kleur te geven! Snel breng ik mijn gekochte spulletjes naar mijn kamer. Zet een kop thee en check de mail. Er zijn nog een aantal belangrijke mails die de deur uit moeten. Vervolgens staat er een lunch op de planning en daarna een afspraak in Rhenoy. Een bijzondere zorgboerderij waar een geitenboerderij wordt gecombineerd met werkplaats. Hier worden super gave lampen geproduceerd. Enthousiast word ik rondgeleid door de eigenaar. Bevlogen over zijn bedrijf en ideologie. Anderhalf uur later stap ik weer in de auto terug naar Dordrecht. Hier in Friesland hebben we nauwelijks file, hier deed ik er een uur en kwartier over slechts 45 kilometer.  Hmm radio aan en meezingen.  Tegen half zeven kom ik weer op mijn kamer, na wat getier om de deur open te krijgen, want wat was ook alweer de code…. ik bel even met het thuisfront zet daarna de douche aan, schenk een wijntje in zet een een fijne playlist op spotify aan. Wow…

Pizza, netflix en wijn.. Even alle nieuwe inspiratie op zijn plek laten vallen!

Ik merk nu pas hoe moe ik eigenlijk ben. Maar ik heb nog niet gegeten en alleen uiteten in mijn joggingbroek heb ik ook geen zin in. Moah… Pizza vanuit bed en Netflix is ook geen een verkeerde gedachte. Op 1 minuut lopen zit een pizzeria waar ik de meest lekkere pizza bestel die ik ooit heb gegeten. Een Italiaanse oma bereidt hem vers vanuit een iniminie keuken. Daarna schrijf nog wat in mijn 1001 dingen boekje zet de wekker voor de volgende ochtend.

esther-veenstra-fabryh-design--makkinga-dordrecht-zoom-programma-ondernemer-ondernemerschap

De hele dag training vanuit het HNK. Samen met nog 8 ondernemende vrouwen volgen we het ZOOM programma. Ik heb geslapen als een roos. De eerste nacht nog onwennig door het luiden van de kerkklokken, nu hoorde ik het niet meer. Na een vluchtig ontbijt, het scannen van mail en bestellingen pak ik mijn koffer (my god, wat neem je als vrouw veel mee voor 3 dagen) ik haast me lopend naar het HNK. Waarschijnlijk was ik van alle deelnemers het dichtstbij van allemaal. Maar nog presteer ik het om als 1 na laatste aan te schuiven. Don’t blame me… its my chaotic character. En waarom moest ik in hemelsnaam mijn nieuwe schoenen aan?!

 Ik zal jullie de details besparen, te gênant voor woorden!

Ik voel een mega blaar op komen. Verhit schuif ik aan. Na een voorstelrondje en een aantal oefeningen gaan we lopend naar Daantje Food & Drinks. Een vegan lunchcafe waar we de rest van de dag gaan werken. Al lopend voel ik mijn arme voeten steeds meer. Aangekomen schop ik onder de tafel mijn schoenen uit. Fijn om te praten en sparren met mede-ondernemers! De tijd vliegt en voor ik er erg in heb ronden we de dag af. Nu mijn auto weer op zoeken, het zal me niet gebeuren dat ik hem voor de de tweede keer in 3 dagen kwijt raak. Waarom ik hem de eerste keer kwijt raakte zal ik jullie besparen. Dat is echt te gênant voor woorden 😉 Op eieren loop ik terug de voorstraat af, 1 maal in de auto gaan de gevreesde schoenen weer uit en rijd ik op pantykousen naar huis.

esther-veenstra-fabryk-design-moodboard-rock-&-roll-inspiratie

Nog dik 2,5 uur te gaan. Tijd zat om de plannen die zich in mijn hoofd hebben opgestapeld te vertalen naar actie. 1 daarvan weet ik nu al, dit soort trips gaan we veel vaker maken!!

Fijn weekend! Liefs Esther