Fabryk_Design_FBRK_Facts_Over_ons_Interieur

1. Wie ben je

Ik ben Esther, 7 jaar getrouwd met Sytze en samen hebben we twee kinderen: Brent van net 6 en Elise van 8. Daarnaast hebben we een hele schare aan beestjes: 2 konijnen, een Labradoodle Pip, kat Joris, paard Nona plus haar vriend Ken en superpony Casanova. Sytze en ik zijn alle twee opgegroeid op een boerderij, vandaar de beesten en de wens om ooit weer eens “buiten” te gaan wonen.

2.  Woonstyle

Onze woonstyle is niet in 1 woord of zin te omvatten, maar altijd is het stoer en functioneel. We houden beiden niet zo van tierelantijntjes. Sytze bemoeit zich nooit met mijn uitspattingen, zoals de gewaxte muur van vorige week. Hij laat het wel weten als hij iets echt niet mooi vind, zoals de roze toilet van jaren geleden. Ik word steeds meer fan van groen in huis, waar vroeger een cactus nog niet overleefde ben ik inmiddels ook best goed geworden met binnenplanten.

3. Woonwens

Een stoere keuken! 10 jaar geleden kozen we voor een landelijke keuken. De keuken functioneert nog prima, maar stiekem droom ik al van een stoere eikenhouten keuken zonder bovenkastjes. Als we dan toch bezig zijn zou ik ook nog wel een uitbouw willen van het keukengedeelte, zodat ik een hele grote leefkeuken kan creëren! Dromen moet je houden niet waar? In ieder geval komen er binnenkort goede eetkamer stoelen en een nieuwe bank. Onze visite’s klagen dat ze bij ons niet langer dan 10 min. op onze stoelen kunnen zitten. Ze zijn leuk, maar van metaal.

4. Guilty pleasure

Huizen kijken op Funda, het is toch een beetje “gluren bij de buren”. In mijn hoofd kan ik een huis al helemaal naar mijn smaak inrichten. Zoals ik net al zei zijn wij alle twee opgegroeid op een boerderij. Nu wonen we midden in het centrum van het lieve dorpje Makkinga. Hier hebben we een grote tuin en genoeg ruimte om de deur.

Onze droom is om later “als we groot zijn” buiten het dorp te gaan wonen. Paarden bij huis, een stukje land, een tractor en een grote schuur voor al onze projecten.  Een grote houtkachel in de keuken en eiken gebinten in het huis. Een andere guilty pleasure zijn M&M’s, ik koop wel eens een zak en verstop die dan voor de kinderen. Zodra ze dan op bed liggen gaat die zak in een keer leeg.

5. Hobby’s

Ik ben zo’n lucky one die van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Maar nu het eenmaal mijn werk is moet er ook “gewoon” brood op de plank komen. Het is dus niet zo dat ik maar vrijblijvend wat aanmodder. Sinds een paar jaar rijdt onze oudste dochter Elise op de manege, waarvan ze een jaar op haar eigen pony Cas(anova) rijdt. Hier kan ik onwijs van genieten en het is heerlijk om een gezamenlijke hobby te hebben. Sinds mijn rugklachten van afgelopen voorjaar zit zelf rijden er even niet meer in. Wie weet komt dit wel weer! Als ik een goed boek te pakken heb kan ik me hier helemaal in verliezen, echter komt het lezen er steeds niet van, daarom kijk ik ’s avonds voor ik ga slapen nog een serie op Netflix. Momenteel volg ik Call the Midwife.

Lekker buiten in de tuin bezig vind ik ook echt ontspannend! In het voorjaar kan ik het groen de grond wel uit kijken! Net als de tortelduifjes die in onze catalpa’s ieder jaar een nestje hebben, en Calimerel (mereltje) die ieder jaar voor de tuindeuren zit te wachten op broodkruimels.

6. Leven voor Fabryk

Voordat ik fulltime ben gaan werken met Fabryk heb ik gewerkt als manager bij Modehuis Boersma. Naast interieur vind ik fashion nog steeds ontzettend gaaf! De kleuren, texturen, prints en pasvormen. Het combineren van verschillende materialen voor een spannend outfit.  Maar bovenal de omgang met klanten en collega’s. Een fantastisch bedrijf waar ik ontzettend veel geleerd heb, fouten heb mogen maken en nieuwe ontwikkelingen in de markt heb gezet! Al die bagage heb ik mee genomen in het opzetten van FBRK.

Fabryk_Design_lampen_Esther_Veenstra_Inspiratie

7. Lievelingsproduct

Dat zijn er eigenlijk twee, de geometrische dieren, maar ook de FBRK. lampen. Door hun ontwerp, tijdloos en krachtig. In ieder interieur toe te passen en stijlvol in iedere omgeving. Ik word altijd zo blij als klanten enthousiaste reacties achterlaten op Facebook/Insta of via de mail!

8. Minder leuk?

Achter elk product van Fabryk sta ik met de volle 100%. Sommige ontwerpen vallen tegen, die worden dan ook niet op de markt gebracht. Minder leuk aan ondernemen vind ik de boekhouding. Gelukkig heb ik een topper van een vriendin/collega die helemaal gek is op cijfertjes. Ik verzorg dan de thee en de koekjes, zij mijn boekhouding 😉

9. Toekomst

FBRK. wordt een echte woonbeleving! Of het nu gaat om maatwerk, of om geometrische kunstwerken voor aan de wand, iedereen wil een item van FBRK. in huis. Samen met een team van designers, meubelmakers en andere creatievelingen ontwikkelen we continue nieuwe pronkstukken. Dromen moet je houden en plannen moet je maken. Ik (en Sytze) werken iedere dag om een stukje van deze droom te kunnen verwezenlijken.

10. tot slot

Blijven geloven in jezelf en in je merk. De enthousiasme en passie die wij er in stoppen zie ik graag tot leven komen! Ook al is wonen (volgens de geleerden) een moeilijk tak van de detailhandel, geloof ik er heilig in dat wanneer je jezelf onderscheidt van de massa vanzelf speciaal wordt. Ik probeer altijd heel goed te luisteren naar ondernemers om me heen. Maar ook naar onze doelgroep, de trends, social media en influencers. Niets maakt mij blijer dan een compliment van een tevreden klant, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Liefs Esther