Ontvang 10% korting op alle juf & meester cadeautjes en Vaderdag uit onze giftshop!
Lees hier de actievoorwaarden.

Er is zoveel moois op interieurgebied te koop, dat ik mezelf er wel eens op betrap dat ik alles wel wil hebben. Daar komt nog eens bij dat ik verschillende stijlen mooi vind en het dus regelmatig voorkomt dat ik m’n interieur te druk vind. In deze blog geef ik tips om ervoor te zorgen dat je interieur rustig blijft.

Kleurgebruik

Veel verschillende kleuren in je interieur zorgen voor onrust. Maar een interieur zonder kleur, zeker in de lente en zomer, is ook zo saai. Als de zon weer een beetje zijn gezicht laat zien, zie je toch vaak meer kleur in huis verschijnen. Kies als accentkleur dan 1, hooguit 2 kleuren. Ga je voor 2 kleuren, zorg dan dat ze goed bij elkaar passen. Dus bijvoorbeeld geel en groen of grijs en roze.

interieur-lente-zomer-tips-rust-in-huis-drukte-interieuradvies-advies-accent

Hou je toch van meerdere kleuren, kies dan bijvoorbeeld een schilderij met veel kleur en zorg dat je daarvan 1 of 2 kleuren weer terug laat komen in je accessoires.

Inspiratie-interieur-advies-kleurrijk-kleur-in-huis-tips-fabryk-design-esther-kuipers

Inspiratie-interieur-advies-kleurrijk-kleur-in-huis-tips-fabryk-design-esther-kuipers-industrieel-bohemian

Dan heb je natuurlijk altijd nog spullen die nou eenmaal veel kleur hebben, zoals speelgoed, keukenspullen en boeken. Zorg voor daarbij voor voldoende opbergmateriaal of dat je ze zoveel mogelijk groepeert (boekenkast) of op kleur sorteert. Speelgoed berg je gemakkelijk op in een grote kist en je kunt je aanrecht rustig houden door een mooi hoekje te creëren.

legerkist-kist-opbergkist-interieur-accessoires-speelgoed-tip-interieur-esther-kuipers-wonenbyes

keuken-aanrecht-interieur-accessoires-groeperen-tips-woontip-esther-kuipers-wonenbyes

Niet overal hoeft iets te staan

Een kale wand in contrast met andere wanden waar wel kleur gebruikt is of meubels tegen aanstaan, werkt erg rustgevend. Maar ook een eetkamertafel zonder accessoires, maar met mooie lampen erboven, kan al genoeg zijn.

Accessoires groeperen

Ben je, net als ik, gek op mooie accessoires en prullaria? Zorg er dan voor dat ze niet overal door het huis verspreid staan. Niet overal hoeft iets te staan, zoals ik al zei.

Om mijn vondsten uit te stallen, kocht ik een open vakkenkast van staal. Door deze tegen een witte wand te plaatsen, komen de accessoires extra mooi uit. In deze kast kan ik eindeloos variëren en werkt ik vaak met het principe: “iets nieuws erin, dan gaat er ook weer wat uit”. De kleur in de kast heb op elkaar afgestemd en ook over de materialen heb ik nagedacht.

Veel kleine accessoires bij elkaar geeft een rommelig effect. Kies dus liever voor grotere objecten of groepeer de kleinere accessoires bij elkaar.

Industrieel-kast-vakkenkast-staal-accessoires-esther-kuipers-wonenbyes

 

De nis in onze brickwall leent zich ook goed om spulletjes neer te zetten of hangen.

brickwall-brick-wall-esther-kuipers-wonenbyes-blogger-interieur-advies-tips

Wil je toch net wat meer opbergruimte in je kast, kies dan bijvoorbeeld voor deze bakkerskast met deurtjes.

Patronen en prints

Mix niet te veel verschillende patronen in 1 ruimte. Heb een vloerkleed met een (drukke) print? Hou dan de kussens op de bank effen, maar juist wel weer in de tinten van het kleed.

blogger-esther-kuipers-wonenbyes-materiaal-gebruik-interieur-advies-fabryk-design-dessins-prints-patronen

Eenheid in materiaalgebruik

In mijn vorige blog over staal in je interieur vertelde ik al over de kracht van herhaling. Ook hier geldt dat je meer rust in je interieur creëert door met hetzelfde materiaal te werken, dus bijvoorbeeld dezelfde kleur staal of dezelfde houtsoort.

Fabryk items:

Bakkerskast
Fabryk Lampen
Geometric fiets