Ontvang 10% korting op alle juf & meester cadeautjes uit onze giftshop!
Lees hier de actievoorwaarden.

Ineens zie ik ze overal, spinnenwebben! Stofwolken onder de bank en een dikke laag stof op de plinten. Dat vraagt om meer dan een stofdoekje. Gewapend met een flinke emmer sop ga ik als een heuse Mien Dobbelsteen te werk. Uptempo playlist uitgezocht op Spotify en gaan met die banaan. Meteen wat extra calorietjes verbranden! Ik heb het geluk dat ik al een paar jaar een fantastische “hulp in de huishouding” heb. Ik kijk er altijd zo naar uit! Heerlijk het hele huis weer fris en een blinkende badkamer. Met twee jonge kinderen is ons huis voor het oog nooit langer dan 2 uurtjes “schoon” maar het idee dat zij alles door haar handen heeft gehad is goud waard.

#Schoonmaakriebel

Met het voorjaar in de bol, begint het bij de meesten van ons ook binnen te kriebelen. Alles gelijk even van de plek: schoonmaken, verandering van het interieur maar ook de winterkleding uitzoeken en weer wat meer groen in huis.

Regelmatig word ik gebeld: Esther, wil je alsjeblieft bij ons langs komen? Ik zie het niet meer, Ik kom er niet uit. Ik weet niet wat er anders moet, maar het voelt niet goed.

Ik wil altijd de ruimte beleven. Dat kan door langs te komen, maar ook door duidelijke foto’s van het geheel, vanuit verschillende hoeken. Kleur, lichtinval het zit in de finesses! Meestal krijg ik vragen over de huiskamer, soms is er niet eens zoveel nodig om de ruimte weer in balans te brengen. De opstelling van de meubels, een vloerkleed, een lamp. Meestal is het de kunst van het weglaten.

Je kent het wel, je gaat de stad in en komt allerlei te gekke prullaria tegen bij de grote woonwinkels. Deco verjaardagscadeaus die net niet bij je interieur passen, knutsels van de kinderen, die perse niet bij het oud papier mogen. Een lelijke auto verzameling van de vriend of die spuuglelijke vaas van je oma. Voor je het weet staat je huis vol met spullen waar je zelf geen invloed op hebt. Allemaal stoorzenders die ongemerkt de sfeer in je huis bepalen. De samenhang is zoek, verschillende stijlen zorgen voor onrust.

Gouden tips voor orde in de chaos

1. Ga eens met een doos in je huiskamer staan en stop alle spullen die je niet nodig bent daarin. Zo dat ruimt al op!
2. Knutsels van de kinderen kun je het beste groeperen, houdt ze bij elkaar op een prikwand en als het tijd is om afscheid te nemen kun je er altijd nog een foto van nemen.
3. Geef stoorzenders een andere plek of presenteer ze op een leuke manier.

De miniatuurverzamelingen van je vriend of andere niet woonkamer proof stoorzenders. Sommige items verban je naar de logeerkamer, heeft het toch weer een leuke nieuwe plek. Andere items ontkom je niet aan – niet alle vriendjes zijn het er mee eens- of wil je zelf graag behouden, er is een mooie oplossing: Een pronkkastje! Kies de mooiste exemplaren uit en zet ze bij elkaar.

4. Groepeer erfstukken waar je emotionele waarde aan hecht, creëer ruimte waar je al je waardevolle spulletjes bij elkaar houdt. Dit kan een wandplank zijn of een ruimte in de kast.

Opruimen_Opruimton_Storage_Fabryk_Design_FBRKOpruimen_Opruimton_Storage_Fabryk_Design_FBRKHeb je een gezin met jonge kinderen en lijkt je huis nog het meest op een intertoys waar een bom is ontploft? Been there, done that! Regel dan voor ieder kind een stoere speelgoedton, het speelgoed waar ze op dit moment het meest mee spelen doe je hierin en wissel dit regelmatig. Je kind ontdekt op deze manier ook iedere keer wat nieuws en het staat leuk in je interieur. Je kunt deze customizen met je eigen tekst!

Een grote trend in woonland is Urban Jungle, veel groen in huis! Van catus tot montesera, palmbomen en bananenbladeren. Een super leuke trend waar ik me helemaal in kan vinden, maar wel gedoseerd graag! Verschillende plekken in huis groepen groen maken, dit versterkt het effect! Ik deed het ook op een zelfgemaakte sidetable van oude wagonplanken, deze doet dienst als “jungle tafel” Ik plaatste een mooie geometrische vos voor aan de wand erbij.

Uitpuilende kledingkasten behoren tot het verleden!

Als fashionstylist word ik regelmatig om tips en tricks gevraagd voor het uitzoeken van de winterkleding. Ook hiervoor zijn een aantal handige basis tips:
1. Kijk kritisch naar je collectie wat je ook dit voorjaar door gaat dragen, denk aan: vesten, dunne truitjes.
2. Kleding waar je echt klaar mee bent leg je meteen aan de kant, lees: zak van max, anders kom je ze in het najaar weer tegen.
3. Winterkleding die je volgend jaar weer gaat dragen verhuis je naar – als je de luxe hebt – een andere kledingkast en anders tijdelijk in dozen.

Een must voor iedere kast zijn o.a.: een goede blazer, jeans, verschillende tops/T-shirts die je makkelijk combineert met bikerjasjes en spijkerjasjes. Als Fashion Addict – aangezien ik altijd in de mode heb gewerkt – heb ik al mijn basics, jeans, tops etc. in een aparte kast. Je kent het wel, mijn man heeft 2 planken en ik de rest. Daarnaast heb ik een kast met bijzondere kleding, waar ik nog geen afstand van wil doen, maar ook niet heel vaak draag.

Blog_kleding_Mode-Musthave_kledingrek_Fabryk_designMijn “nieuwe collectie” items presenteer ik graag op een FBRK kledingrek. Deze kledingrekken zijn van een perfect formaat, namelijk 1 meter breed, 1,5M hoog en hebben een stoere plank waar je al je sneakers op kwijt kunt. Zo zie je in 1 oogopslag voor welk outfit je vandaag gaat! Er passen met gemak outfits voor de hele week op! De vier wielen met rem zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk verplaatst. Ze zijn op ieder gewenst formaat te bestellen.

Mocht ik je ergens mee kunnen helpen? Let me know! Ik doe het met liefde!

Liefs Esther