Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Tegen de tijd dat een product de klant of retailer bereikt heeft het al een hele reis achter de rug. Het begint op de computer met een idee van onze designers of met een vraag van een klant.  Lees hieronder meer over dit proces.

Het idee van Fabryk

Ten eerste is er het idee. Zonder idee is er natuurlijk geen product. Het idee kan overal vandaan komen; soms halen we inspiratie uit de natuur, maar andere keren komt het idee voort uit andere producten. Als we een koe in de collectie hebben maar nog geen schaap dan kan het zo maar zijn dat een schaap het volgende product wordt wat we gaan maken. Een enkele keer komt een klant zelf met een idee.

Na het idee komt het ontwerp. Een designer van de Fabryk maakt een ontwerp van het idee in het programma Adobe Illustrator. In dit programma kan een potentieel product tot in de puntjes uitgewerkt worden. Rechte lijnen, bogen, vloeiende lijnen, alles is mogelijk in Illustrator. Zodra het ontwerp aan alle eisen voldoet kan de volgende stap gemaakt worden.

Proef op de som

Als het ontwerp goed is gekeurd dan wordt er eerst een proeffrees gemaakt. In deze stap kunnen kleine fouten gevonden worden en verbeterd worden zodat het uiteindelijke product nog beter wordt. Een goed voorbeeld hiervan is onze wijnflessenhouder Kariboe. Bij het prototype bleek al snel dat de nek van het beest aangepast moest worden om de fles goed neer te kunnen leggen.

Wat een plaatje

Als ook de proeffrees ook is goedgekeurd dan kan het fotograferen beginnen. Met een fysiek voorbeeld in handen kunnen we nu sfeerfoto’s maken waardoor de klant een indruk krijgt hoe het product zal staan of hangen in zijn of haar huis.

Zodra we foto’s hebben van een product kunnen we deze online zetten en kan de verkoop beginnen. Zodra bestellingen binnen komen worden de ontwerpen on demand gefreesd en kan daarna de afwerking beginnen. Denk hierbij aan het schuren of aanbrengen van epoxy en dergelijke. De afwerking wordt gedaan door deelnemers van de dagbesteding van Fabryk Werkt, de sociale tak van Fabryk Design.

Hierna volgt het inpakken. Dit wordt zorgvuldig gedaan omdat we natuurlijk niet willen dat de klant een beschadigd artikel in handen krijgt. Voorzien van het logo van de Fabryk is het meteen duidelijk van wie de post komt.

Op naar de eindbestemming

Als de bestelling is ingepakt neemt het product de laatste stap van zijn reis: die naar de klant zelf. De bestellingen worden in onze loods klaargezet waar ze afgegeven worden aan een koerier of opgehaald worden door de klant zelf. Hoe dan ook, het uiteindelijke resultaat is een prachtige decoratie aan de muur en een tevreden klant.

FBRK. Geometrisch vorm Schotse Hoogland Sfeerfoto bij de eettafel