Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

“Wow, jij zit echt lekker in de flow hé?!”

Ik zie alleen maar toffe dingen voorbij komen, respect hoor! Zomaar je vaste baan opgeven om van je hobby je beroep te maken. Ik zou willen dat ik het kon!
Uhu… Ik laat het meestal maar gaan, lach wat en bevestig de aannames. Ja, het gaat inderdaad erg lekker. 24/7 focus op mijn eigen business, goede combi tussen werk en de kinderen, meer thuis en meer rust in het gezin.

Alles wat er nog meer bij komt kijken laat ik maar achterwege: De avonden die overgaan in nachten, omdat er wat afgemaakt moet worden. De administratie, wat zo niet mijn ding is. De angst of we deze maand de doelen gaan halen, maar ook of we alle verwachtingen kunnen waarmaken en nog liever overtreffen.

Ondernemer zijn is iets waar je dag en nacht mee bezig bent. Je staat er mee op en je gaat ermee naar bed. Je kunt dus niet op vrijdag om 17.00 uur de deur achter je dicht trekken en je collega’s een goed weekend wensen. Over collega’s gesproken… Die heb ik ook niet meer en mijn god, wat mis ik ze. Niet alleen mis ik het gekwebbel, de gezelligheid en zelfs de roddels, maar ook het sparren en de feedback die je krijgt.

“Kroontje recht zetten en weer doorgaan”

Soms word ik door alles overvallen en vraag ik mij af of ik wel echt de juiste keuze heb gemaakt. Op een vrij hectisch moment ben ik namelijk gestopt met mijn oude baan om vervolgens vol gas met Fabryk verder te gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik zou echt niets liever willen dan dit. Het is mijn lust en mijn leven, maar het is wel een proces van vallen opstaan; kroontje recht zetten en weer doorgaan. Ik werkte de eerste maanden als een kip zonder kop en kon de regelmaat niet vinden. Vaak werkte ik alle avonden door en checkte ik om 23.55 uur voor de laatste keer de mail om vervolgens rusteloos naar bed toe te gaan. Mijn man zei al een paar keer tegen mij: “Je moet het wat rustiger aan gaan doen.. Dit houdt je niet vol!”

“Jo, ik ben super woman, ik kan dat!” Een zaak opzetten, er voor de kids zijn, eten koken, sociaal betrokken blijven bij verschillende clubs en ook nog eens een goede echtgenote zijn. Oké, ik dacht dat ik dat allemaal wel kon…. Forget it, niemand is ‘super woman’.

Op een donderdagochtend, zo’n 8 weken geleden, kwam ik strompelend uit bed. “Shit, ik heb last van mijn rug… Gelukkig heb ik altijd wel wat diclofenacjes in huis, dat helpt me vast weer op de been!” Na vier weken nog geen verbetering en alleen maar meer pijn en dus maar weer een bezoekje aan de huisarts, dit keer voor een MRI. Na een dikke week kwam de uitslag. Een hernia en nog een paar ingewikkelde termen die ik eerst moest googlen om de betekenis te snappen. Dan ineens MOET je een stap terug doen, iets meer gedoseerd. Meer plannen en (ja…) ook zaken uit handen geven. De weken voor de uitslag heb ik me laten verslonzen. Wie mij kent weet dat ik er altijd opgemaakt en stylish gekleed uitzie. Opeens woonde ik in een groot grijs vest met een bijpassende grijze joggingbroek en had ik – qua make-up – alleen mijn wenkbrauwen gedaan.

Met frisse moed er tegenaan!

Welgeteld ben ik één dag na de diagnose van slag geweest, want die klote hernia komt op een heel slecht moment. De volgende dag ben ik opgestaan, onder de douche gestapt, heb ik de kapper gebeld, mijn make-up gedaan en me weer eens mooi aangekleed. “Hell yeah, dat voelt een stuk beter!”

Leonora Latumalea (de winnares van de ontwerpwedstrijd) werkt tegenwoordig ook voor Fabryk Design. Zij is degene die ook de prachtigste ontwerpen maakt en mij veel werk uit handen neemt. Niet alleen de ontwerpen van de geometrische vormen, maar ook de lay-out van een catalogus – speciaal voor retailers – komt van haar hand. Af en toe werken we een dag samen op locatie. Haar enthousiasme en positiviteit werkt zo aanstekelijk, daar krijg je hoe dan ook inspiratie van!

Blog_Geometrische_dieren_vormen_Leeuw_Interior_Intrieur_Ontwerp_Wedstrijd

Wist je dat dit te gekke ontwerp van Leonora binnenkort verkrijgbaar is in onze webshop! Bekijk hier alvast alle geometrische dieren & vormen.

Voor- en tegenspoed horen bij het leven, maar één ding is belangrijk: doorgaan en nooit opgeven! Geef je dromen niet op, gun jezelf een rustperiode en ga dan weer met frisse moed verder. Ik wens je alle succes van de wereld met het inspireren van de persoon waar je het meeste van houdt: jezelf.

Met mijn blog hoop ik ook anderen te inspireren, een kijkje te geven achter de schermen en een blik te geven op hoe mijn dagelijkse leven eruit ziet. Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werk – interieuradvies, workshops en ons nieuwste maatwerk – maar ook privé? Lees dan mijn blogs; er volgen er namelijk nog veel meer!

 

log_Ondernemer_Onderneming_inspiratie_ideeen_brainstormen_positiviteit_mindset