Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Thuiswerken tijdens de coronagolf

Thuiswerken, meer en meer wordt er van ons verlangt dat we thuis gaan werken. In de eerste coronagolf waren we nog optimistisch, een tijdje werken aan de keukentafel was geen probleem. Maar nu het langer en langer duurt is een fijne thuiswerkplek toch wel heel fijn!

Niet alleen om je zo goed te kunnen focussen maar ook om niet iedere keer je thuiskantoor op te hoeven ruimen.  In deze blog hebben we een aantal toffe tips voor je om je thuis kantoor zo aangenaam mogelijk te maken.

Een rustige plek in huis

Heb jij al een plekje in huis gevonden voor je thuiswerkplek? Ideaal is natuurlijk een aparte kamer. Maar niet iedereen zal een extra ruimte in huis over hebben voor een kantoor. Een plekje in de woon of slaapkamer kan ook goed werken, mits je huisgenoten respecteren dat je aan het werk bent!

Fabryk_design_Fbrk_maatwerk_interieuradvies_hout_staal_metaal_interieur_interior_wandmeubel_wandkast_stijgerbuis

Goede bureaustoel en een stevig bureau

Werken aan de eettafel is voor een tijdje prima, maar op een gegeven moment ga je je rug voelen. Investeer daarom in een goed bureau en een fijne bureaustoel. Online is genoeg te vinden, maar ook wij geven je vast wat suggesties. Een nieuwe kantoorset is een behoorlijke investering, gelukkig is er ook tweedehands genoeg te vinden! Kijk eens op marktplaats of op marketplaces. Een likje verf doet soms al wonderen. Geen zin om te verven? Er zijn ook tal van bedrijven die handelen in tweedehands kantoormeubilair, zo heb je soms voor een prikkie een echt Ahrend bureau! Een paar suggesties zijn www.hal18.nl en www.goedkopekantoorinrichting.nl  Persoonlijk vind ik de bureaustoelen van Ikea echt prima, ook heeft de Ikea slimme opbergers te koop. Al je snoeren uit het zicht en je desk fijn georganiseerd.

Daglicht en raamdecoratie

Een slaapkamer met weinig daglicht is niet ideaal werken, het maakt je op den duur suf en is niet fijn voor je ogen. Als het enigszins kan, zorg dan voor daglicht! Te fel daglicht is ook niet fijn, want dat zorgt voor een constante schittering op je beeldscherm. Zorg ervoor dat je de lichtinval optimaal kunt regelen door goede raamdecoratie, shutters of inbetweens zijn een prima oplossing!

Werk en prive

Een dag thuiswerken is prima, maar het zorgt er ook voor dat je continue wordt afgeleid. De was of vaatwasser, kinderen die je roepen, kortom gedurende de dag kom je heel wat uitdagingen tegen. Zorg ervoor dat je op tijd pauzes inlast, een rondje wandelen of een kleine boodschap halen zorgt ervoor dat je daarna weer met energie je werk kunt oppakken. Tips om gefocust te blijven? Hier schreef ik een aparte blog over.

Decoraties op je thuiswerkplek

Oke, gestructureerd werken en focus is fijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Fabryk Design heeft tal van mooie wanddecoraties en lampen die jouw thuiskantoor een extra fijne touch geeft. Een geometrische vorm of een muurcirkel maakt van je kantoor een fijne plek om te zijn.