Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Studenten bij Fabryk Design en Fabryk Werkt

Bij Fabryk Design werken we al sinds de oprichting van ons bedrijf graag met studenten van diverse opleidingen. Niet alleen stages of afstudeeropdrachten maar zeker ook voor de kennis die ze met zich mee brengen. Studenten kijken met een frisse blik naar je bedrijf en passen de geleerde kennis graag toe in de praktijk. Wij leren de studenten juist samenwerken, werken met deadlines en werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Alleen de allerbeste zijn welkom

Het klinkt een tikkeltje arrogant, maar Fabryk Design investeert veel tijd, geld en begeleiding in de studenten. Niet voor niets zijn we verkozen tot het beste leerbedrijf van Friesland” Iedere aanvraag voor een stageplaats beoordelen we nauwkeurig, en zoals dat ook in het “normale” bedrijfsleven gaat worden ze uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

SFEERFOTO - sinne-rianne-ella-Tussenruimte - Nadine 2022

Creativiteit

Bij Fabryk Design werken de studenten echt mee in het bedrijf. Zo leren ze alle facetten van het bedrijf kennen passend bij hun opleiding. De opdrachten waar ze aan werken zijn heel divers, dit kan het ontwerpen van een nieuwe collectie zijn, of het optimaliseren van bestaande producten. Het is altijd ons doel om hun de juiste skills bij te brengen waar ze later, na hun studie ook profijt van hebben.

Motivatie

Gemotiveerde studenten krijgen alle mogelijkheden binnen het bedrijf om hun werknemersvaardigheden te onderzoeken. Dat betekend ook veel vrijheid in het uitvoeren van hun opdrachten. Wij, de stagebegeleiders zijn niet hun leraar, maar hun motivator. Met vragen of suggesties staan wij altijd voor ze klaar en begeleiden ze in het proces naar zelfstandigheid. De ene student kan daar beter mee omgaan dan de andere. Met wekelijkse gesprekken proberen we het beste uit de student naar boven te halen. De ervaring leert dat veel studenten graag voor een tweede stage terugkomen!

Van elkaar leren

De student leert werken in de praktijk, en wij leren de nieuwste skills! Alle theoretische kennis zit nog vers in hun geheugen en ze staan te trappelen om deze kennis toe te passen. Op onze beurt leren wij daar ook weer van. Iedere student heeft een eigen stagebegeleider waar ze bij terecht kunnen met vragen en voor evaluaties. Ook zijn de stagebegeleiders aanwezig bij de gesprekken met mentoren van school.

Omgaan met feedback

Waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. En dit is helemaal niet erg! Want juist van fouten maken leer je. Wij proberen daarom altijd juist de feedback om te zetten naar een leer of ontwikkelpunt. Want iets leren in theorie betekend niet dat het ook altijd werkt in de praktijk. Het is aan ons om hier de student in te begeleiden.

Persoonlijke ontwikkeling

Een opdracht afronden tot een succes is prachtig, Maar wat wij net zo belangrijk vinden is de weg er naar toe. Waar liep je tegenaan in het proces, wat vond je moeilijk? Wekelijks hebben we een studentenoverleg met alle stagelopers. Tijdens dit overleg bespreken we de voortgang van de opdrachten waar ze aan werken. Tijdens het overleg is er alle ruimte voor vragen en suggesties. Zo proberen we het beste uit elkaar naar boven te halen.

Fabryk Werkt

Ineens werk je in een bruisend bedrijf waar van alles gebeurd. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat de eerste weken ontzettend wennen zijn. Je hebt ineens te maken met collega’s en mede studenten maar ook met Fabryk Werkt. Fabryk Werkt is onze sociale tak van Fabryk Design, deelnemers met psychische klachten, een verstandelijke- of fysieke beperking werken mee binnen de veilige muren van Fabryk Design. Ook hier leer je ontzettend veel van, want hoe ga je om met mensen met een beperking? Ook hierin krijg je handvaten aangereikt, maar bovenal is het ontzettend leerzaam om met diverse mensen om te gaan. Deze waardevolle kennis en ervaring neem je allemaal mee in je rugzak voor de toekomst.

SFEERFOTO - karla-nienke-atelier - Nadine 2022

Zelfstandig werken

Zoals ik al eerder schreef, wij zijn geen meester of juf. Je krijgt ontzettend veel vrijheid om van je stage een toptijd te maken. Voor sommigen is het best lastig om met deze vrijheid om te gaan. Gelukkig kun je altijd een beroep doen op je collega’s of stagebegeleider. Wij helpen je met plannen en tijdens de wekelijkse overleggen bespreken we de voortgang van jouw project.

Wat als het niet goed gaat op stage?

Het gebeurd niet vaak, maar soms blijkt dat we geen goede match zijn. Omdat Fabryk Design hoge eisen stelt aan zijn studenten wordt er ook het nodige verwacht. Altijd binnen de kaders en het opleidingsniveau van de opleiding.) Als na een aantal gesprekken blijkt dat we de stageperiode vroegtijdig moeten afbreken gaat dit altijd in overleg met de student, zijn of haar mentor en de stagebegeleider.

Wat verwachten wij van de student?

Wat we het allerbelangrijkste vinden is de wil om te leren. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar opdrachten, en respect hebben voor de mensen en materialen waar je mee werkt. Met de juiste mindset is een stageplaats bij Fabryk Design een geweldige ervaring!