Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Nu online de nieuwe kidscollectie!

Wauw! Onze nieuwe kidscollectie is zojuist vers van de pers gerold!

Wat zijn we hier ontzettend blij mee, verfrissend, uitdagend en tijdloos. Het ontwerpen van een collectie is een intensieve rollercoaster en gaat niet over een nacht ijs. Het is altijd het streven van FBRK. Design dat iedereen een inbreng heeft in de ideeën en ontwerpen. Van student tot deelnemers van FBRK-Werkt.

Hoe komt een collectie tot stand

We beginnen met een moodboard presentatie,

Alle betrokken personen zijn van tevoren aan de slag gegaan met knippen en plakken, of digitaal ideeën op doen. Tijdens de presentatie bespreken we de haalbaarheid, kleurenpallet en moeilijkheidsgraad. De nieuwe ontwerpen hebben een verhaal nodig, of passend zijn in een thema of trend of juist een aanvulling zijn op een al bestaande collectie.

Verdelen van de taken

Vervolgens worden diverse thema’s verdeeld onder studenten/vormgevers/deelnemers en kan er gestart worden met het ontwerpen en tekenen van de eerste modellen. In een later stadium worden de eerste prototypes besproken en gaan we streng selecteren! Want ideeën zijn er genoeg, maar het moet ook in het totaal plaatje passen. Past het bij Fabryk Design en FBRK-Werkt? Kunnen we het zelf produceren? Wat worden de productiekosten? Is het gemakkelijk te verzenden? Wat wordt de verkoopprijs? Al deze onderwerpen worden kritisch onder de loep genomen en uitvoerig besproken.

Er worden groepjes gemaakt en samen gaan we aan de slag met het uitwerken van de modellen. De een kan bijvoorbeeld goed digitaal tekenen, en de ander heeft meer feeling met kleur. Er wordt een deadline gesteld voor de oplevering van de prototypes en daarna gaat het hele circus draaien.

Voorbereiding

Er worden foto’s gemaakt op diverse locaties, teksten geschreven en namen bedacht. Materialen worden ingekocht en we benaderen influencers om de nieuwe producten te promoten. Er gaan mails de deur uit naar onze afnemers met een aankondiging van de nieuwe collectie. Dit wordt gemaakt in meerdere talen omdat we winkeliers in heel Europa hebben.

Er worden campagnes en advertenties gemaakt om een zo’n breed mogelijk publiek kennis te laten maken met onze producten en missie, namelijk de wereld een stukje mooier maken. Dit doen we niet alleen maar met deelnemers van FBRK-Werkt.

Onze colllega’s van de logistiek worden gebriefd over de collecties die eraan komen en er wordt een voorraad aangelegd.  Dit is in een vogelvlucht hoe een nieuwe collectie tot stand komt, uiteraard komt er nog veel 

Het blijft spannend

Het is altijd een spannend moment om een nieuwe lijn te presenteren, wat vinden onze klanten ervan? Zal het aanslaan? Ieder product wat we verkopen wordt met zorg en aandacht ingepakt en verzonden. Nog altijd sturen we onze producten af met een persoonlijke noot. Een handgeschreven kaartje welke ontworpen en geschreven zijn door onze deelnemers verpakt in een zo milieubewuste verpakking.

Als de nieuwe collecties goed worden ontvangen en we vele klanten blij hebben kunnen maken is voor de cirkel weer rond. Een mooiere wereld creëren met en door mensen!