Ontvang 10% korting op alle juf & meester cadeautjes uit onze giftshop!
Lees hier de actievoorwaarden.

“Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie, dan met de visie van een ander” – Johan Cruijff

Visie, focus en grip. Zomaar een paar termen die we heel regelmatig, zeg maar gerust heel vaak, gebruiken op kantoor. Je wilt focus houden om je visie niet uit het oog te verliezen en we houden graag grip op de zaken.

Visie, Focus en Grip

Maar wat heb je nou aan die visie, focus en grip als de pe-leur-is uitbreekt? Dan ga je ondernemen op de overlevingsstand, je doet wat je moet doen om je kop boven water te houden. Omdat je je personeel wilt uitbetalen aan het einde van de maand. Omdat je niet voor niks al jaren aan het werken bent in en aan je zaak. Die laat je niet door een crisis of corona van je afnemen.

Spannende weken

We hebben mega spannende weken gekend. Hoe gaan we werken met de helft minder orders en bezetting? Winkels die op slot moeten, leveranciers die niet kunnen uitleveren en ga zo maar door. Ik heb er meerdere blogs over geschreven (blog 10 april en blog corona) die precies vertellen hoe we deze weken zijn door gekomen.

Zaken blijven veranderen

En nu de haven voorlopig weer in zicht is, werken we weer lekker verder aan ons bedrijf! Nu we weer zo’n groei hebben doorgemaakt gaan er ( alweer ) zaken veranderen. Tjonge jonge, had ik al gezegd dat de afgelopen 4 jaar een rollercoaster waren? Het houdt maar niet op, net als je denkt dat je “grip” op de zaken hebt dan blijkt wel weer dat we toch stappen moeten gaan maken.

Fantastisch plan voor FBRK-Werkt!

De visie van Fabryk Design “de wereld van binnen en buiten een stukje mooier maken” daar veranderd niets aan. Sterker nog, deze visie gaan we nog meer integreren in onze bedrijven. We hebben namelijk een fantastisch plan geschreven om FBRK-Werkt! te ontplooien. Jongvolwassenen kunnen deelnemen aan een maatwerktraject waarin ze hun werknemerskwaliteiten gaan ontwikkelen. Dit doen ze door o.a. mee te werken in de processen van Fabryk Design. Ook zijn we van plan om een creatief atelier te starten, en hier is extra ruimte voor nodig. Op dit moment lopen de gesprekken om hier vorm aan te geven. Fabryk groeit binnen twee jaar alweer uit haar jasje… ongelofelijk!

Magazijn te klein

Ook de werkplaats van Fabryk design verdient wel wat extra aandacht. Het magazijn wordt te klein en ook de ruimte waar de freesmachine staat wordt te klein. 15 juli krijgen we de sleutel van een nieuwe loods. Hier gaan we alles wat met frezen en schuren te maken heeft onderbrengen. Sytze gaat vanaf medio augustus fulltime meewerken in de fabryk. Weer een nieuwe spannende stap, nu werkten we al veel samen, vanaf dan dus ook iedere dag!

Systemen en automatiseren, stap 1!

Maar voordat we deze stappen gaan zetten moeten we ook op organisatorisch gebied het een en ander aanpassen. Ik kan niet langer alle processen managen zoals ik dat altijd deed. Er is gewoon te veel werk, winkels, particulieren en bedrijven en allen verdienen ze onze aandacht. Systemen en automatiseren is de eerste stap zodat we weer lekker aan de slag kunnen met focus, visie en grip ?

 

Liefs Esther