Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Het is bijna vakantie, ook voor ons. De vakantie van de kinderen is al  twee week gaande, zo goed en zo kwaad als het gaat schipper ik tussen de fabryk en thuis. Er staan nog een aantal afspraken in de agenda, allemaal “zorg” afspraken.

 

FBRK-Werkt!

Zoals jullie wellicht weten hebben wij in mei dit jaar FBRK-Werkt! Opgericht. Binnen ons bedrijf Fabryk Design hebben wij ruimte gecreëerd om aan de slag te gaan met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze tak is gericht op jong volwassen met een PGB/WMO indicatie. Wij geven deze jongeren een zinvolle “dag”besteding. Van ’s morgens met elkaar koffie drinken, creatieve bezigheden, lichte werkzaamheden en veel sociale activiteiten. Hiervoor hebben wij niet alleen een heel mooi programma gemaakt maar ook professionele begeleiding aangetrokken.

 

Een leer/werkplek bij Fabryk.

Fabryk Design is een label dat woonaccessoires ontwerpt en maakt, we hebben een webshop en we geven interieuradvies. We zijn uitgebreid met B2B verkoop. Dat betekend dat andere winkels ook bij ons kunnen inkopen. Maar langzaam aan worden we zoveel meer dan dat. Zo hebben wij al een aantal deelnemers geholpen tijdens hun re-integratie of het vinden van een leer/werkplek. Helaas gebeurd het dat je om wat voor reden dan ook uitvalt bij je werkgever. Je wordt ziek, en je kunt de werkzaamheden niet langer uitvoeren. Je krijgt lichamelijke klachten waardoor je niet meer lang kunt lopen, zitten of tillen. Als er bij je huidige werkgever geen zicht is passend werk dan wordt er samen met een arbeidsspecialist gekeken naar passend werk bij een ander bedrijf. Maar voordat het zover is wordt er gezocht naar een werk/leerbedrijf. Want je werk opgeven is niet zomaar wat. Het voelt vaak als falen als je de werkzaamheden die je jarenlang hebt gedaan niet meer kunt uitvoeren. Je voelt je onzeker en twijfelt aan je kunnen. Een beschutte werkplek waar je in je eigen tempo kunt werken aan je herstel.

Wij hebben al 5 personen geholpen door het aanbieden van werk/leerplekken. Bij ons kun je in je eigen tempo weer meedraaien in het arbeidsproces. We bespreken de voortgang en ook de punten waar je tegenaan loopt. Waar het kan ondersteunen, helpen en begeleiden wij je.  Wist je dat een groot deel van de behangstickers zijn ontworpen door onze collega die ook aan het re-integreren is? En dat geldt ook voor al onze flyers/kaarten en website?

Ook voor jongeren/volwassen met en stoornis in het autistisch spectrum is FBRK- Werkt! Zeer geschikt. Door het aanbieden van regelmaat/structuur en een rustige werkomgeving merken wij dat dit de deelnemers zeer ten goede komt. Ze werken en leren op hun eigen niveau en tempo. Het mooie van al deze projecten binnen fabryk is dat we nog steeds 1 FBRK. Familie vormen. Iedereen hoort erbij en voelt dit ook zo. Wij gaan samen op zoek naar jouw talenten!

 

Teamwork makes the dream work!

En nu we bijna voor de zomervakantie zitten en ik mijn projecten aan het afronden ben overvalt het me weer. Jeetje wat hebben we al wat op gezet in de afgelopen tijd. Heel veel gebeurd er achter de schermen en is niet direct zichtbaar. Het is veel mailen, bellen en afspraken maken. Investeren en netwerken. Maar meer dan ooit heb ik het gevoel dat wij een uniek bedrijf aan het opzetten zijn.

Een prachtig bedrijf dat ontwerpt, produceert en verkoopt SAMEN met deelnemers die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt vormen. En dat alles husselen we door elkaar en dan hebben we team FBRK. Een familie om trots op te zijn!

Fijne vakantie!

Liefs Esther