Zijn jullie al open? Een veel gehoorde vraag de afgelopen weken.

Nee nog niet, we zijn nog druk aan de klus.

Druk is eigenlijk mijn allergie woord, ik noem het liever productief. Dat klinkt zoveel positiever dan “druk”  Maar op dit moment zeg ik wel druk, want dat is het! ‘S ochtends beginnen we met de bestellingen. Ik duik mijn kantoor in, die zich momenteel op twee locaties bevind. Thuis en in Donkerbroek, waar is die random reader nou weer? oeps ligt nog  Makkinga… en waar is mijn pinpas? als eerste grijp ik mijn telefoon om Sytze te bellen of hij mijn pas heeft… en ineens voel ik me net  mijn vader, die ook altijd zijn portemonnee en passen kwijt is 😉 Blijk ik dat chaotische karakter toch van iemand te hebben.

Afijn, alles weer gevonden en terug op zijn vaste plek wordt het kantoorwerk gedaan. Afspraken met monteurs, belafspraken en klantvisites en zoals iedere dag, bestellingen klaar maken! S’middags gaan we verder in Donkerbroek. Verven, verven en nog meer verven.

En ja hoor, het was weer eens zover….. muurtje verven 3.0… frambozen rood moest het worden. Ik had al zo mijn twijfels;-) Na 1 dag aangekeken te hebben besloten om het toch maar donkergrijs te doen. Dus daar gingen we weer, afplakken, saus halen en kwasten maar! Zag er best goed uit zo op het eerste oog, gefixt dus zou je zeggen. Nou niets bleek minder waar, na het plakken van de print, de oude man in dit geval bleek de ruimte toch wel heel klein te worden. Arrrrgggghhhhh oh noooo….. Zo niet mooi!! Dames, ( en heer) dit gaan we anders doen! Het moet toch maar weer wit. Dus voor de derde keer, afplakken, saus halen en kwasten maar. Wit is wit, maar wel lekker fris. En dat vind ik wel belangrijk bij een eerste aanblik. De print op de wand is de eye-catcher dus de rest mag lekker saai wit.  Ook hier komt nog een tegelvloer, wanddecoratie en een heuse toonbank/afgiftebalie. Prachtig he, die systeemplafons, ze zitten er nu eenmaal in, en zijn nog netjes. Die laten we voorlopig dus ook mooi zitten!

oude man met melkwagen, uit Donkerbroek.

deze balie komt voor de print te staan, Sterre heeft hem zwart geverfd en van beits voorzien. Links zie je nog een stukje van het daybed wat ik ook op MP vond. Weer een ritje voor Sytze dus 😉

Project kantoor was ook nog een dingetje

We hebben een best mooie glazen scheidingsmuur zodat we twee aparte kantoren hebben waar lekker veel licht invalt. Alleen waren deze geblindeerd met folie. Zullen we dat er maar afhalen? Anders voel ik me zo claustrofobisch ,Goed plan! Dus peuteren maar! Blaren op de vingers, verfkrabbers en stickerverwijderaar…. maar het is er na een dag pielen af! Ook hier alles eerst fris in de witte saus. Er komen hier en daar nog wel wat prints op de wand en ook de aluminium scheidingswand krijgt zwarte kozijnen en bijzondere print folie! Voor eerst nu even een paar noodbureau’s van de Ikea, Sytze en Lars maken zelf de bureaus van metaal en hout. Maar dit is nog een project in wording.  We kunnen nu tenminste wel zitten aan een bureau. Ook staan ze nog niet goed te plek hoor, ivm te korte snoertjes aan de pc’s staan ze nog zo ongezellig tegen de wand. De boel moet nog gezellig aangekleed worden, en dat leuke grijze bankje komt uiteindelijk in de kantine. Natuurlijk krijgt ook Pip hier haar plekje, gezellig bij ons!

 

Hoekje in het grote kantoor, hier zie oa de stoeltjes die gisteren gescoord zijn tijdens de kringloop jacht!

uitzicht op mijn kantoortje, alvast wat groen toegevoegd..

Pui vervangen

 

In de toekomstige showroom zat een ( met alle respect) lelijke pui met deur. Het toeval wil dat er nog een pui in de werkplaats thuis stond. En laat deze nou ook nog eens de perfecte afmeting hebben! Ik zeg win win! Er is zoveel licht en sfeer voor terug gekomen! Wauw, hier ben ik echt verliefd op. Morgen komen er grote stalen rekken waar we onze spullen op kunnen presenteren.

ook hier wordt op den duur nog kleur toegevoegd. Maar de basis blijft wel redelijk wit.. denk ik haha

de nieuwe pui, de kloostertafel komt in de kantine

De kantine 

De kantine krijgt wel een extra beleving, een luxe print op de wand, een strakke keuken en gezellig zitje.  Op marktplaats vond ik een treffer! Een zo goed als nieuwe keuken met bijna het juiste formaat. De mannen gaan zelf een betonnen aanrechtblad gieten.  Over Marktplaats gesproken, ik heb voorlopig een verbod gekregen van Sytze,  hij wordt niet goed van mijn MP avonturen. Morgen staat er namelijk een ritje Enschede gepland om kasten op te halen. Eerder deze week hebben ze al een keuken gedemonteerd en ook zijn ze half Drenthe doorkruist voor een oude secretaire.  Ik vind het heerlijk, ’s nachts als ik niet kan slapen vind ik de mooiste dingen op Marktplaats 😉 Sytze zegt dat ik ’s nachts beter andere dingen kan doen dan Marktplaats afspeuren…

keuken wordt gemonteerd door Erwin en Sytze. Schuiven en passen en meten.

Workshop/flexplek

Aan deze ruimte moet nog het meeste gebeuren, hier moet nog een plafon en vloer in. Deze groooottte ruimte grenst tussen ons kantoor en de kantine en dus ideaal voor meerdere doeleinden.  Zo is de planning om er een workshopruimte van te maken met eventueel een paar werkplekken. Er kunnen dan niet alleen door ons, maar ook door anderen workshops gegeven worden. Hoe leuk is dat! Omdat deze ruimte de minste prioriteit heeft pakken we dat als laatste aan.

Nu nog een balzaal, straks een super workshop ruimte!

Beneden hebben we ook nog een grote werkplaats en inpakruimte, deze komen volgende week aan de beurt!

Goed weekend, wij klussen nog even vrolijk verder;-)

 

Liefs Esther