Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Even in het kort, wie zijn we, en wat doen we?

FBRK-Werkt! en Fabryk Design is zijn gevestigd in een oude melkfabriek in Donkerbroek. Hier ontwerpen, maken en verkopen we  o.a. woonaccessoires en meubelen. Puur en stoer met een snufje geometrische design. Van ontwerp tot uitvoering, alles doen we in eigen beheer, in onze eigen Fabryk!

Door ervaring en affiniteit met zorg en welzijn weten wij als geen ander dat werken niet altijd vanzelfsprekend is. Door fysieke of psychische beperkingen gaat het soms net even anders dan anders. Het is juist dan belangrijk om mee te kunnen en mogen werken, of om een zinvolle dagbesteding te volgen.

Binnen FBRK-Werkt! Is er ruimte voor verschillende doelgroepen. We hebben daarom FBRK-Werkt! verdeeld in drie groepen. Te weten:

  • Dagbesteding
  • Talentbesteding
  • Re-integratie

Werken bij FBRK-Werkt! betekent meedraaien in het team en meedoen in de maatschappij.
Het volledige team van de FBRK. bestaat uit zorgmedewerkers, ontwerpers, ruimtelijk vormgevers, logistiek en magazijnmedewerkers en studenten van diverse opleidingen.

 

 

FBRK-Werkt! Dagbesteding in Donkerbroek

Dagbesteding:

Binnen de dagbesteding van FBRK-Werkt! zijn deelnemers met een verstandelijke beperking van harte welkom. Binnen de Fabryk gaan we stapje voor stapje aan de slag met werknemersvaardigheden en leren zij stapje voor stapje om zoveel mogelijk zelfstandig taken uit te voeren. De taken zijn afgestemd op de interesses en ambities van de deelnemer.

“ik vind het leuk dat ik hier met “normale” mensen werk. En de producten zijn super cool! “

Talentbesteding, nuttig voelen en nuttig bezig zijn

Talentbesteding:

De talentbesteding is voor deelnemers die een normaal verstandelijk niveau hebben, maar door beperkingen op het gebied van ziekte, psychische kwetsbaarheid of lichamelijke/psychische klachten niet mee kunnen doen aan regulier werk. Binnen FBRK-Werkt! kunnen ze zich toch nuttig maken, maar vooral nuttig voelen door mee te doen aan het arbeidsproces gericht op hun eigen kunnen. Daarbij is er de mogelijkheid om op het creatieve vlak mee te denken en mee te doen om nieuwe producten te ontwerpen en te ontwikkelen. Ook wordt er met de deelnemer gekeken naar ontwikkelingsdoelen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld omgaan met beperkingen en grenzen aangeven.

“Ik heb het gevoel dat ik hier gewoon een collega ben die meewerkt binnen het bedrijf, en dat vind ik een prettig gevoel”

Re-integratie, weer terug naar de werkvloer

Re-integratie:

Het re-integratietraject is er voor deelnemers die weer richting regulier werk en/of scholing willen gaan werken. Binnen de FBRK. leren zij weer mee te doen aan het arbeidsproces en leren zij de nodige vaardigheden die nodig zijn voor school en/of werk.

“ Binnen FBRK-Werkt! heb ik kennis mogen maken met verschillende aspecten van dit bedrijf en heb nu na al die jaren mijn passie gevonden. Binnenkort ga ik het bedrijf verlaten en starten bij een baas.”

Ontwikkelen is doorgaan

Binnen FBRK-Werkt! kun je je dusdanig ontwikkelen dat het op een gegeven moment tijd wordt om eens ergens anders te gaan werken of om weer naar school te gaan. Dit juichen wij van FBRK-Werkt! alleen maar toe. Het is prachtig om te zien wanneer deelnemers doorstromen naar regulier werk of scholing, vrijwilligerswerk of een andere manier van dagbesteding.