Maak je eigen droogbloemenkrans

Heerlijk een vrolijk bosje bloemen op tafel, maar wat zonde dat je ze zo snel moet weggooien. Daar is een trendy oplossing voor. Droog je bloemen uit zo kun je er veel langer mee, er zijn veel verschillende manieren om ze als decoratie in je interieur te gebruiken. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

De geschiedenis van droogbloemen.

In de jaren zeventig en tachtig was dit zeker al een trend, waarschijnlijk had je moeder of oma deze al in huis. In de vorige eeuw werden ze als decoratie gebruikt in lijstjes, sieraden of doosjes.

Decoreren met droogbloemen.

Je kunt de droogbloemen op verschillende manier toepassen in je interieur door ze in een stolp te zetten, in te lijsten, om een krans binden, ophangen of in een vaas of fles te zetten.

Bloemen drogen.

Droogbloemen zijn tegenwoordig heel makkelijk in de winkels of online te verkrijgen.

Hoe leuk is het dat je ze ook zelf kunt maken?  Er zijn meerdere methodes. Allereerst kun je ze aan de lucht laten drogen door de bladen van de takken te halen en ze aan elkaar vast te binden met een elastiekje of touwtje. Vervolgens hang je ze ondersteboven op in een warme, droge en donkere ruimte bijvoorbeeld op zolder. Doordat ze in een donkere ruimte hangen behoud je de kleur het beste.

De volgende methode is dat je ze ook plat kunt drogen. Je legt ze tussen vloei- of keukenpapier tussen een boek (leg hier dan nog wel een zwaarder voorwerp op, zodat het vocht goed uit de bloemen trekt) of een plantenpers bijvoorbeeld. Laat de bloemen 3 weken drogen.

Zorg ervoor dat je de droogbloemen niet te veel aanraakt of in de zon zet anders vallen ze uit. Verder hebben de droogbloemen geen onderhoud nodig. Daarom zijn ze ook duurzaam je hoeft niet steeds een nieuwe bos bloemen te kopen.

Droogbloemenkrans

De droogbloemenkrans in erg populair je hebt een hangende variant maar ook een op pootjes. Hier hebben we een workshop voor, maar ook een DIY pakket die je thuis kunt bestellen. Met een schaar knip je wat takjes los van elkaar en met een stukje ijzerdraad bind je ze om de ring heen. Je kunt de ring rondgaan, halfrond maar ook een halvemaan maken. Je kunt dus alle kanten op.

Populaire pluimen, droogbloemen en -takken.

Je hebt de wel bekende pampas pluimen die met een aantal takken al heel mooi in de vaas staan. Ook los met andere droogbloemen zijn ze goed te combineren. De eucalyptus is de bekendste tak en wordt vaak in de basis gebruikt. De Lagurus Ovatus wordt gekozen in diverse kleuren. De helichrysum, kogeldistels, gipskruid zijn ook erg populair. Dit is nog maar een selectie er zijn nog zoveel meer droogbloemen en –takken.

Houten bloemen

Allergisch voor bloemen? Geen groene vingers? Dan zijn de houten bloemen van Fabryk Design de perfecte uitkomst! Zet ze in een vaasje en je hebt er geen omkijken meer naar. Ze fleuren je interieur op en verwelken nooit. Zo kan je heel lang genieten van een bosje bloemen. Deze duurzame bloemen hebben wij in 11 verschillende variaties, van bloemen tot bladeren en in de kleuren black en wood. Keuze genoeg om te combineren en een prachtig stijlvol bosje bloemen op tafel te zetten.