Waarom kiezen voor vilten wanddecoratie van Wallfelt

Je wilt iets bijzonders voor aan de wand, een kale muur een upgrade geven zonder dat het saai of standaard wordt. Een poster, schilderij of canvasdoek kennen we inmiddels wel, je wilt iets anders, iets nieuws, iets wat nog niet iedereen in huis heeft maar iets wat ook nog betaalbaar blijft.

Dan heb ik goed nieuws voor je!

Niet voor niets ben je op onze website terecht gekomen, want wat jij zoekt dat hebben wij in huis! De vilten wandpanelen van Wallfelt geven jouw muur direct een hippe en luxe uitstraling. Monteren is zeer eenvoudig, het is slechts een kwestie van meten en plakken, een kind kan de was doen!

Wallfelt is 100% recyclebaar en duurzaam

Onze producten worden gemaakt van vilt afkomstig uit polyester vezels. Deze vezels worden ook wel PET genoemd en is een van de meeste gebruikte kunststoffen ter wereld. Je vindt PET terug in verpakkingsmateriaal, kleding en de welbekende plasticflessen.

Het PET materiaal oftewel polyester is heel eenvoudig te recyclen, het wordt gewassen en daarna in kleine stukjes gesneden. Daarna wordt het gesmolten en gesponnen tot een nieuwe vezel, oftewel VILT! Dit maakt onze producten duurzaam en 100% recyclebaar!

Onze vilten wandbekleding worden volledig gemaakt van polyester vilt, hierdoor wordt vervelend reflecterend licht geabsorbeerd. Het resultaat is dat ons vilt er mat en aangenaam zacht uitziet.

De voordelen van Wallfelt op een rijtje:

  • Warme en rustgevende werking.
  • Ademend materiaal.
  • Helpt luchtvochtigheid in kamers te reguleren, overtollig vocht wordt opgenomen en later weer afgegeven.
  • Akoestische werking.
Vilten wandpanelen voor een akoestische werking in het interieur

Galmt het in je woonkamer of keuken? Klinkt de ruimte hol? Of versta je elkaar niet goed tijdens een gesprek? Dan heb je een grote kans dat de akoestiek in je woning niet optimaal is.

De huizen van tegenwoordig worden gebouwd met veel harde materialen zoals beton, grote raampartijen en staal. Ook gietvloeren en gipsplaten plafons weerkaatsen het geluid en zorgen voor een slechte akoestiek.

Er zijn diverse oplossingen om echo en galm tegen te gaan in je woning, maar deze zijn lang niet allemaal een mooie toevoeging aan je interieur. De akoestische panelen van Wallfelt zijn dat wel, je kiest je eigen kleuren passend in je interieur en maakt een mooie compositie op je muur, bijvoorbeeld een vierkant of een rechthoek.

Tuinposter-abstract-bows-rose-mockup.jpg
Drie redenen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren:
  • Creëer meer rust
  • Een goede akoestiek verbetert je concentratie
  • Je verstaat elkaar beter in gezelschap

Spelen met kleur in je interieur

Onze wandpanelen zijn beschikbaar in vele kleuren, de meest gekozen kleuren van dit moment zijn Nature, Cappuccino en Caramel. Bekijk onze shop voor alle opties!

 

Dit zijn prachtige, matte en ingetogen kleuren en passen vrijwel in ieder interieur. Of je nu houdt van industriële woonstijl of als een landelijke stijl meer bij jou past, deze kleuren doen het in ieder interieur goed.

Maar denk ook eens out of the box! Combineer een ingetogen kleur met een in het oog springende kleur zoals roze of rood! Je creëert hiermee een instant “wauw” effect!

 

Tuinposter-abstract-bows-rose-mockup.jpg
Wallfelt voor de zakelijke markt

Onze vilten wandpanelen zijn niet alleen toepasbaar in de woonkamer, hal of slaapkamer maar zijn ook zeer geschikt voor bedrijven en kantoortuinen. Juist in grote ruimtes zullen onze panelen echte eyecatchers zijn. Gebruik kleuren die passen bij je huisstijl en ook op het gebied van custom made kunnen wij veel voor je betekenen.

Zo is het o.a. mogelijk om logo’s te printen op onze panelen en kunnen wij desgewenst helpen met de montage op locatie. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Creëer samen met Wallfelt een gezonde kantoor omgeving voor jouw medewerkers door gebruik te maken van onze vilten wandpanelen.