Let op website is onder constructie! Het is momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.  Er volgt snel een UPDATE

 

De nieuwe collectie van FBRK-Werkt!

 

“Waar zit ze nu weer?” Een van mijn collega’s die een telefoontje voor me aanneemt. “Ze zit vast in het in het atelier, daar zit ze bijna altijd!”

Nou, altijd is een groot woord, maar je vindt me heel regelmatig in het atelier. Daar waar het eerder begon, zelf de producten ontwerpen en vormgeven. Door de snelle groei van Fabryk heb ik ook tijden achter mijn bureau gezeten, bezig met allerhande zaken die niets met creativiteit van doen hadden, maar waar wel ik veel van geleerd heb, namelijk dat je je talenten moet gebruiken en voor al het andere mensen om je heen moet verzamelen met hun eigen talenten en kennis.

Een eyeopener

Stel je bent fotograaf, maar je krijgt het zo druk met aanvragen en offertes maken dat je geen tijd meer hebt om zelf foto’s te maken en dus iemand in dienst neemt voor het maken van jouw foto’s.  Je had ook kunnen zeggen: “ik neem iemand in dienst die goed is in administratie en offertes maken en ik ga zelf weer fotograferen.”

Dat was een eyeopener eerste klas! Het klinkt heel logisch, maar je groeit ongemerkt zo snel dat je ook snel moet schakelen en ineens had ik niet alleen een administratief medewerker nodig, maar ook een graphic designer en interieuradviseur. En nog steeds zat ik achter het bureau… En ik voelde de creativiteit uit me stromen….

Het ontwerpen van producten

 

Geen spontane ingevingen meer voor een nieuw product of concept. Veel losse eindjes van niet afgemaakte projecten die wel tijd, en dus geld, hebben gekost. Ondertussen begon mijn lichaam steeds meer pijn te doen, een paracetamol was niet meer voldoende om de dag op door te komen. Mijn nek, schouders en rug deden steeds meer pijn en de vermoeidheid was er continue. Fuck, dit is niet goed. En zo trok ik medio oktober aan de bel….

De eerste vraag die ik op me afgevuurd kreeg was; Waar krijg jij energie van?

Van creatief bezig zijn.

Dat is wel een heel breed begrip, kun je iets specifieker zijn?

Het ontwerpen van nieuwe producten en concepten voor ons bedrijf.

Is dat waar je nu ook mee bezig bent?

Nee, eigenlijk niet. Ik ben vooral bezig met managen.

Kun je tijd vrij plannen om zelf weer “creatief” aan de slag te gaan?

Ik kan het altijd proberen,

Ga je het alleen proberen of ook echt doen?

Ik ga het ook DOEN!

 

En zie daar, over een aantal weken lanceren we een compleet nieuwe lijn gemaakt met en door deelnemers van FBRK-Werkt! Een lijn vol liefde, creativiteit en plezier! We keep you posted!

Xx Esther