Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

365 dagen succesvol waarvan een paar volkomen k*t

Al een tijdje had ik de tickets in huis, 365 dagen succesvol in de Lawei.  Al een poosje volg ik deze mannen op Facebook,  behalve dat ze er leuk uit zien vind ik hun quotes ook altijd tof!  Nu ze zo dichtbij waren wilde ik maar wat graag hun collegetour bijwonen. Ik heb al eens geschreven over business coaches en spirituele hocus spocus, dat het vooral niet voor mij werkt. Twee beentjes op de grond en veel gezond verstand was (en is) tot nu toe mijn levensmotto. Maar je horizon verbreden kan natuurlijk nooit geen kwaad en ik besloot om er zo open minded in te gaan.

Uber scepticus in het kwadraat

Via via nog twee kaartjes kunnen bemachtigen en besloten om Ellen mee te vragen. Ik weet het niet hoor Es, of dit wel iets voor mij is….Ga nou gewoon mee en dan kun je daarna oordelen of het iets voor je is of helemaal niet. Samen met Ellen mijn “uber scepticus”  zo een bij wie wit wit is, en zwart zwart gaan we naar Drachten. Met alle respect, ik hou van haar om wie ze is en juist omdat we het niet altijd met elkaar eens zijn klikt het. Gesetteld op rij 4 laten we ons dan toch maar onderdompelen in de wereld van 365 dagen succesvol.

Na het inspirerende verhaal over Jip, die je misschien nog wel kent van Over mijn Lijk, gaan we van start met een oefening. Hoe staat jouw leven er nu voor? Wat voor cijfer geef jij je 4 stressgebieden? Gezondheid, Relatie, Werk en Financieel. En  daarna: Hoe ziet jouw leven eruit als er niets verandert? En wat is je grootste verlangen?Behoorlijke heavy shit om een avondje over na te denken. Tijdens de pauze zijn we alle twee toch wel onder de indruk van alles wat er zojuist gebeurd is..  En ook in het tweede deel van de tour gebeurd er van alles waar we stil van worden.  Zo werd ik nog uitgekozen op het grote podium om deelgenoot te zijn van een familieopstelling.  Bizar interessant!

Mijn nieuw te creëren leven

Na afloop nog twee boeken mee genomen om alles nog eens rustig na te lezen en om te starten met het creëren van het  leven die ik het liefste wil.  Opgetogen kom ik om half een ’s nachts thuis, plof op het voeteneinde van het bed en maak Sytze wakker. Ik moet mijn enthousiasme nog even delen met de liefste. Half slapend en lachend hoort hij mij aan. De volgende dag besluit ik meteen 1 van mijn pijnpunten aan te pakken. Geen ge-stress meer.  Het helpt me niks en ik krijg er alleen maar een rotgevoel en hoge bloeddruk van. Ik doe wat ik kan doen op een dag en dan daarna is het klaar.. Zo dit lucht al op zeg!  Als dit het begin van mijn nieuw te creëren leven wordt dan is dag 1 al geslaagd! Negatieve gedachtes laat ik niet meer toe en mijn energielevel gaan we ook weer omhoog krikken. Ik ben een creator, ik krijg energie van mooie dingen maken en besluit me daar nog meer op toe te leggen. Wat een inzichten  binnen hele korte tijd en ik kan zeggen dat ik trots ben op mezelf!

En dan, als een grote grijze donderwolk drijft het ons leven binnen.. Als je net denkt grip te krijgen op het nieuwe eigen leven, blijkt dat alles maar relatief is. Als gezonde vrouw ging ze vorige vrijdag het ziekenhuis in, om er zondag weer uit te komen met een alles verpletterende diagnose. Onze lieve oma, nog maar 76 jaar oud blijkt ineens dood ziek te zijn. Iemand die al je hele leven bij je is, die er bij hoort zoals de mist in Schotland en zoals de zon bij het zuiden hoort. Het verdriet en onmacht is voelbaar en machteloos sta je aan de zijlijn. De dynamiek van familiebanden wordt ineens zo zichtbaar, relaties die ooit op scherp stonden worden aangehaald. Herinneringen worden opnieuw beleefd en alles gebeurd met een lach en een traan.

Ineens wordt zichtbaarder dan ooit hoe relaties werken. Hoe de opvoeding van je ouders, bepalend is voor je levensinstelling en karakter. Gek genoeg is dit ook in het 365 dagen succesvol programma een belangrijk onderdeel. Zolang het nog kan wil ik er zijn voor mijn familie, want ook in al het verdrietige schuilt weer iets moois. Verbondenheid, er zijn voor elkaar.  Uitspreken wat je misschien altijd al had willen zeggen… De onvoorwaardelijke liefde voor je familie omdat je het zelfde bloed, genen en soms ook karakters deelt.

Zo maken we er 365 dagen succesvol  van, met een paar dagen volkomen K*T

Liefs,

Esther