Let op! Wegens vakantie is het momenteel niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Dag van de ondernemer:

Met een gloednieuwe lasermachine op de productievloer breidt Fabryk Design momenteel zijn assortiment uit. “Hiermee kunnen we de komende jaren blijven doorgroeien.”

Eyecatchers voor de muur

Alledaags kun je de design-producten van Fabryk Design niet noemen. De geometrische vormen zijn regelrechte eyecatchers voor aan de wand. Klanten kunnen kiezen tussen tal van dieren, maar ook een fiets of wereldkaart aan de muur behoren tot de mogelijkheden.

Verder maken ze in het Friese Donkerbroek nog markante muurstickers, onder meer met klassiekers uit het Rijksmuseum en een handjevol maatwerk meubelen met een duidelijk industriële look. De handtekening van Fabryk Design is steeds duidelijk zichtbaar. Met succes, want de orders blijven binnenstromen.

Vooral veel op social media

“Dat is niet altijd zo geweest”, zegt Esther Veenstra. Zij was het die dit eigentijdse design-concept bedacht en daarvoor drie jaar geleden haar vaste baan durfde op te zeggen. “Mensen moesten in het begin echt nog wennen aan onze producten. Vooral door veel voorbeelden te posten op social media, is het balletje uiteindelijk gaan rollen en zijn we flink gaan groeien.” 

Haar bedrijf ging van één medewerker in 2016 naar acht vaste mensen nu. Tel daarbij de vijf stagiaires en zes mensen uit de dagbesteding op en je kunt niet anders concluderen dan dat de vaart er bij Fabryk Design goed in zit.

Lasermachine zorgt voor nieuwe inspiratie

De belangrijkste producten komen uit de cnc-freesmachine. Die maakt de opvallende wanddecoraties uit platen mdf. Dit voorjaar kwam er nóg een machine bij op de productievloer van Fabryk Design. Made in China, staat op de achterkant. De lasermachine is speciaal voor het bedrijf van Veenstra gemaakt. 

“Onze cnc-freesmachine is niet geschikt voor de nieuwe producten die ik wilde maken. Met deze nieuwe lasermachine kan dat wel. Hiermee kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig snijden en graveren. Doordat we nu in staat zijn om heel fijn te werken, kunnen we ons portfolio uitbreiden met nieuwe producten. Het graveren van relatiegeschenken, displays voor de retailmarkt en kleine wanddecoraties bijvoorbeeld. Dat zorgt voor nieuwe groei.” 

Maatschappelijk karakter door middel van Fabryk Werkt!

Dat Veenstra haar productportfolio nu onder meer heeft uitgebreid met de lasermachine, past bovendien bij de visie van de ondernemer. Ze wil de wereld een beetje mooier maken. Niet alleen met decoraties voor aan de muur, maar ook door mensen met een beperking de kans te geven op het verrichten van werk.  

“Het maken van geometrische vormen is werk dat zich heel goed leent voor deze mensen. Dat we met de komst van deze nieuwe machine nu meer mensen kunnen helpen, maakt mij als ondernemer niet alleen trots, maar ook heel gelukkig. Fabryk Design is een commercieel bedrijf met een sterk maatschappelijk karakter. Zo heb ik het drie jaar geleden bedacht en zo wil ik ook de komende jaren blijven ondernemen.”