Een oude Touwfabriek

Ik ben Jolanda, 35 jaar, en ik wonen samen met Bas en ons dochtertje Scottie (1,5 jaar) in een oude touwfabriek in Oudewater. We hebben deze zelf verbouwd naar het huis dat het nu is en delen foto’s van ons interieur op Instagram. In het dagelijks leven werk ik bij EY (Ernst & Young) en adviseer ik organisaties over hun HR technologie. Instagram en interieur is een uit de hand gelopen hobby.

Elementen van Touw

Mijn woonstijl kan je het beste omschrijven als een mix van industrieel en moderne, strakke elementen. Het pand zelf is natuurlijk super industrieel en de oude houten en stalen balken in de woonkamer laten dit ook zeker zien. Verder hebben we wat elementen van touw terug laten komen omdat het een oude touwfabriek is en we de historie wel willen laten zien.

Super leuke mensen op Instagram

Wie mij inspireert vind ik een hele lastige vraag, want het zijn vaak bepaalde elementen in een account die me inspireren en nu ik zelf een tijdje op Instagram actief ben ontmoet je super leuke mensen! Als ik dan toch moet kiezen:

sabinelamet_interior_feed – heb je haar buitendouche gezien!

theschoolhousehome – ook in een pand met een andere bestemming vroeger, en dat voor de tweede keer! Echt zo gaaf verbouwd!

hofveld – wonen in een oude kerk, zo mooi gedaan!

boerderij_1652 – zo strak en mooi met houten balken. Ze was 1 van de eerste accounts die ik volgde.

Touwlampen of open haard, het is lastig kiezen.

Mijn favoriete item in huis is of de keuken met touwlampen of de open haard. Ik vind het lastig kiezen! De keuken en touwlampen zijn een echte eyecatcher en niet iets wat veel mensen op deze manier in hun huis hebben. De keuken heeft een geheime deur naar een ruimte erachter en de touwlampen zijn handgemaakt door TAATMAAKT die heel goed mee dacht over het ontwerp. De open haard ben ik ook heel blij mee, het is een mooie scheiding tussen zit- en eetgedeelte en nu met de latjes erop heel warm!

Genoeg op mijn wishlist.

Een stalen deur bij binnenkomst van de woonkamer staat op mijn wishlist. Nu is dit gewoon open vanaf de hal. Ook zou ik de trap nog zwart willen verven maar hoor van veel mensen dat de diepte dan niet goed te zien is dus daarom twijfel ik. En als we nog groter gaan denken zou ik nog wel een keer weer een pand dat vroeger een andere bestemming had willen verbouwen.

Mijn loungeset is een miskoop.

Miskopen? Teveel om op te noemen! Ik denk dat de grootste meest recente miskoop ons huidige loungeset is. Hij zit na 1 jaar al niet meer lekker… Oeps!

Zeker geen spijt!

Tofste product van Fabryk? Oeh dat vind ik moeilijk want ik vind zoveel dingen van jullie leuk! Ik vind al jullie wanddecoratie te gek en natuurlijk de lamp die we zelf hebben!

Via Instagram zag ik een paar keer producten van jullie voorbij komen en ben jullie toen zelf gaan volgen, zo heb ik jullie leren kennen. Zeker geen spijt van!

We hebben de mooie lamp van Fabryk Design, een item waarvan ik eerst niet eens wist dat jullie die hadden maar nu gelukkig wel! Ik werd goed op de hoogte gehouden van het leveringsproces en hij was er zelfs iets eerder dan beloofd. Hij is echt prachtig en hangt bij ons boven aan de trap.

Mijn tips!

Mix en match! Ik hou ervan als een interieur niet bestaat uit een eettafel, salontafel, en tv-kast van het zelfde merk en uit dezelfde serie. En het is super leuk om wat DIY items toe te voegen, verf bijvoorbeeld eens een oud kastje dat je op marktplaats al voor een paar tientjes kan scoren.