Binnenkijken bij @miriamhoekstra

Welkom, wat leuk dat je een kijkje in ons huis komt nemen! Mijn naam is Miriam (33) en samen met Arnold (37) en onze kinderen Mads (5) en Noor (1) woon ik in het noordoosten van Friesland. Beide zijn we leerkracht in het basisonderwijs. In de 10 jaar dat we in ons fijne huis wonen hebben we flink verbouwd en is mijn woonstijl gaandeweg aanzienlijk veranderd.

Een strak interieur met veel wit, hout en zwarte accenten

Toen we hier introkken sjouwde ik alle rieten kransen, brocante kastjes en schapenvachtjes uit ons vorige huis mee. In de loop van de tijd maakte dit plaats voor een strakker interieur met veel wit, hout en zwarte accenten. Sinds de kinderen er zijn merk ik dat ik steeds meer zachte tinten toevoeg aan ons interieur. Een vergrijsd beige op de muur, zachtroze kussens op de bank, mijn stijl wordt zachter. Ik vind het leuk om foto’s te delen van leuke plaatjes op mijn Instagram account @miriamhoekstra. Ik word op dit platform ontzettend geïnspireerd, doe leuke contacten op, word af en toe gevraagd voor een leuke samenwerking en heb zelfs al een aantal keer met ons interieur in een woonblad mogen staan. Een grote inspiratie vind ik @tanjavanhoogdalem. Naast dat ze een prachtige smaak en creatief brein heeft, motiveert ze me om zelf klussen aan te pakken. We kunnen allemaal veel meer dan we zelf denken, gewoon proberen!

Het zijn de combinaties

Ik heb in huis niet per se een favoriet item, het zijn de combinaties die het voor mij fijn maken om naar te kijken. Ik kan het wel jammer vinden wanneer een meubelstuk weg gaat, maar dat heeft dan meer te maken met de herinneringen. Bijvoorbeeld toen onze oude bank verkocht werd. Op die bank had ik mijn beide kinderen voor het eerst gevoed, met ze geslapen en gespeeld. Maar daarna kan ik ook intens gelukkig zijn met hetgeen wat ervoor in plaats komt. Wat dat betreft kan ik me ook geen grote miskopen herinneren. Je koopt wat op dat moment in je leven en budget past en wanneer dat weer weggaat is het goed.

Mijn wishlist

Natuurlijk blijf ik altijd een wishlist houden, je huis (ons huis tenminste niet) is nooit af. Zo zou ik graag een nieuw wasmeubel in de badkamer willen. Arnold en ik vinden klussen leuk en kunnen dat ook goed samen. Ik kom meestal met de ideeën en samen voeren we het plan uit. Maar toch houd ik ook stiekem Funda heel goed in de gaten. Onze droom is toch om ooit die oude en statige woning tegen te komen of om misschien zelf een schuurwoning te bouwen. Wie weet in de toekomst!

Toffe producten van Fabryk Design

Het prachtige merk Fabryk Design ken ik al jaren doordat ik jaren geleden de kolibries eens op social media tegenkwam. Onlangs kwamen ze met een nieuw product, de blooming circle, die ik wel heel erg tof vind! Deze sluit goed aan bij de droogbloemen trend die je op dit moment in veel interieurs ziet. Verder vind ik het tof dat de collectie zo ontzettend breed is. Van spullen voor in de tuin, tot meubels, tot muurcirkels, de DIY-pakketten en natuurlijk de geometrische vormen. De toffe producten van Fabryk Design mogen ook hier in huis dus niet ontbreken. Op de kamer van Noor hangt een houten naamslinger en in Mads z’n domein pronkt een stoere dino die daar de boel in de gaten houdt.

Styling tips

Tot slot deel ik graag mijn ultieme styling tips met jullie. Een interieur moet groeien, dus ga niet naar de eerste de beste woonwinkel en koop daar je hele inboedel. Het is juist leuk om te mixen met merken, design en kringloop. Geef een oude stoel een likje verf en hij kan weer jaren mee! Vind je het lastig om te bepalen of iets in je interieur past? Maak dan voordat je gaat shoppen een (online) moodboard. Neem deze mee naar de winkel en kijk zo goed of de items een match zijn. En last, but not least… Doen! Durf die muur te verven of dat behangetje te plakken. Blijkt het toch niet te werken voor jou? Dan is die muur toch zo weer geverfd? 😉