Ontvang 10% korting op alle juf & meester cadeautjes uit onze giftshop!
Lees hier de actievoorwaarden.

Binnenkijken in de Fabryk

Na vele binnenkijkers bij onze influencers en interieuraddicts wordt het ook de hoogste tijd om eens bij Fabryk Design binnen te kijken!

Fabryk Design bestaat dit jaar 5 jaar, waarvan we al drie jaar werken vanuit de oude melkfabriek in Donkerbroek. Een inspirerende locatie met veel oude elementen en verwijzingen naar het verleden.
Toen we dit pand betrokken moest er veeeel gebeuren aan het pand. Alle plafonds, vloeren en wanden zijn opgeknapt en geverfd. Dit deden en doen we tussen de bedrijven door, en met zoveel interieurlovers in ons bedrijf veranderen we regelmatig een wandje met een nieuwe kleur of behangetje.

Het kantoor

De stijl binnen Fabryk is stoer met een vleugje vintage. Onze collecties vind je door het hele gebouw terug. De bureaus waar we aan werken zijn door Sytze zelf gemaakt van eikenhout met een metalen onderstel. Het opstaande plankje geeft toch wat privacy voor onze medewerkers en wordt gezellig aangekleed met planten.

De bureaus maken we nog steeds op aanvraag, want velen die ons kantoor hebben gezien, worden verliefd op onze bureaus! De wanden zijn recent geverfd in twee kleuren, de kast heeft dezelfde kleur gekregen zodat hij mooi wegvalt in de muur.

Wat willen wij nog veranderen?

De bovenverdieping van ons pand bestaat voornamelijk uit kantoorruimte. Er staat nog een ingrijpende verandering op de wishlist, namelijk ons flex-kantoor! Deze heeft nu nog de kleuren oker en groen, we zijn hier na drie jaar wel op uitgekeken en we willen van deze ruimte ook een gezellig, maar functioneel geheel maken. Vaak zitten we hier met het hele team te brainstormen en te vergaderen, maar soms wordt ook alles aan de kant geschoven en geven we er workshops.

De kantine ondergaat ook regelmatig een metamorfose 😉 Zo heeft deze al drie kleuren gehad, maar voor nu is het goed! We laten ons inspireren door trends en trends die we zelf creëren.  We volgen toffe insta accounts waar we inspiratie uit halen en iedereen leest woon- en vakbladen.

Warmte en goede verlichting

Het lelijkst vind ik de systeemplafonds, maar helaas was hier geen ontkomen aan. Een oud pand, grote ruimtes en enkel glas is al snel een kostenpost in de energierekening. De plafonds waren van oud beton en stenen, een echt industrieel sfeertje! Maar je wilt ook behaaglijk kunnen werken met goed licht en warmte. Dus helaas voor mij hebben we een alle plafonds voorzien van een prachtig “ahum” systeem met ledverlichting.

De vloeren waren ook van beton, en wederom vond ik het prachtig! Maar ook hiervoor geldt: je wilt je collega’s het niet aandoen om iedere dag met steenkoude voeten te laten werken, dus hier hebben we laminaat gelegd. Een echte houten vloer vind ik mooier, maar voor de oppervlaktes die gelegd moesten worden, werd het onbetaalbaar. Daarom is laminaat een goed alternatief! Er zijn altijd wel bouwmarkten die aanbiedingen hebben, dus hier kun je veel voordeel uit halen!

De showroom

De showroom is op de begane grond, deze heeft het meest recent een metamorfose ondergaan. Alles is opnieuw geverfd en ingericht, en hebben we gebruik gemaakt van materialen die we zelf al hadden of zelf konden maken. Ik ben gek op tweedehands, marktplaats en rommelmarkten. Hier vind je sfeermakers voor in het interieur, deze geven  karakter en passen goed bij onze collecties!

Het meest trots ben ik dan ook op de showroom. Het is een fijne omgeving om onze klanten te ontvangen en sfeer te laten proeven van de mogelijkheden bij Fabryk Design.

Esthers interieurtip

Mijn interieurtip is dan ook dat je van iets ouds weer iets nieuws kunt maken. Een oude kast een likje verf geven, kringloopvondsten combineren met een nieuw item en meubels kopen op marktplaats voor een tweede leven. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam! Er wordt zoveel verspild en weggegooid in deze maatschappij, zonde!!

Een van onze nieuwste collecties wordt dan ook helemaal gemaakt van rest- en afvalmateriaal. Nieuwsgierig naar deze pareltjes? Blijf ons dan volgen voor de updates!