Samenwerking met FootballDesign

FootballDesign is een bedrijf dat opgericht is door twee jeugdvrienden Sidney van Riesen en Martijn Duker. Beide mannen zijn tevens eigenaar van voetbalreisbureau VoetbalreizenXL. Nadat het Corona-virus de reiswereld compleet stil gelegd heeft, zijn Sidney en Martijn met hun team op zoek gegaan naar de mogelijkheid om binnen hun gezamenlijke passie, namelijk voetbal, een alternatief bedrijf op te zetten.

Nadat corona kwam en alles dicht moest, dus ook het voetbalreisbureau kwam stil te liggen. Maar achterover hangen en niks doen zit niet in ons DNA. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om binnen onze passie iets nieuws te ontwikkelen… Met trots kunnen we weer vooruitkijken met de oprichting van Football Design.

Het ontstaan van FootballDesign

FootballDesign is ontstaan naar aanleiding van corona. Voetbalreizen kreeg een harde klap door het corona virus. Het coronavirus slaat om zich heen in Europa en legt grote competities plat een daarmee ook ons voetbalreisbureau. Na een toch wel uitzichtloze periode zonder voetbalreizen zijn wij op zoek gegaan naar een alternatieve business waarin we onze passie voor voetbal kunnen laten terugkomen.

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt hoe sterk de passie van veel mensen is voor voetbal in het algemeen of voor een bepaalde voetbalclub. Door Covid-19 is deze passie bij veel mensen toch enigszins weggenomen. Voetbal in lege stadions betekent simpelweg geen sfeer en geen beleving.

Als team hebben we daarom gezocht naar een product of dienst waarmee we de passie voor voetbal weer terug kunnen brengen in de ‘huiskamer’ van de mensen. Hierdoor is het idee ontstaan om voetbal gerelateerde wanddecoratie te ontwikkelen die een blijvende herinnering of associatie zijn voor onze gedeelde passie, Voetbal!

Met Football Design willen we hoogwaardige designproducten op de markt zetten. Een herinnering voor het leven of simpelweg als kunstobject aan de muur in de woonkamer, slaapkamer, het kantoor of de sportkantine!

Samenwerking met FBRK-Werkt!

In de zoektocht naar een mogelijke productiepartner blijken we dichtbij huis over diverse gespecialiseerde bedrijven te beschikken. We nemen contact op met Esther van Fabryk-Werkt! om onze ideeën vrijblijvend te bespreken. In het eerste telefonische contact met Esther vertellen we over onze plannen en maken een afspraak om eens nader kennis te maken onder het genot van een kop koffie. Tijdens deze meeting delen we onze ideeën en brainstormen we over diverse mogelijkheden van samenwerking.

Esther vertelt ons tijdens de eerste kennismaking over het bestaansrecht van Fabryk Design. Het bedrijf wil bruggen bouwen om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten ontplooien en ontwikkelen. Studenten, inpakkers, begeleiders van de dagbesteding, iedereen kan en mag meedenken over de ontwikkeling van nieuwe producten.

Naast de kwaliteit van de producten van Fabryk spreekt het sociale aspect van het bedrijf ons enorm aan. Met een samenwerking tussen FootballDesign en Fabryk-Werkt! kunnen we een steentje bijdragen aan de goede en sociale intenties van het bedrijf en de ontwikkeling van talent.

Duurzaam en verrassend

Kiezen voor de juiste verpakking. Aangezien we waarschijnlijk veelal te maken krijgen met grote producten die toch breekbaar kunnen zijn staat veiligheid voorop bij het selecteren van de benodigde verpakkingsmaterialen. De jarenlange ervaring van de mensen van Fabryk Design heeft ons geholpen om de juiste dozen en het juiste beschermingsmateriaal te kiezen. Stevig en voorzien van de juiste opvulling om producten veilig te vervoeren.

Om het merk FootballDesign meer bekendheid te geven, wordt een leren label toegevoegd aan al onze producten. Dit zorgt voor een stoere, maar zeker ook duurzame uitstraling. Natuurlijk hopen wij dat steeds meer voetballiefhebbers een FootballDesign item aan de muur hangen.

Bij al onze keuzes proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met mens, milieu en omgeving. Een groot deel van onze verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en waar mogelijk ingekocht bij lokale partners. Hiermee denken we aan het milieu en steunen we onze lokale ondernemers. Juist nu!

Van idee tot designproduct

De geboorte van FootballDesign was achteraf gezien het begin van een periode vol met brainstormsessies, diverse overleggen met Esther van Fabryk-Werkt! en sparren met de betrokken grafisch designer.

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en met trost kunnen we inmiddels zeggen dat onze ideeën zijn omgedoopt in fraaie voetbal gerelateerde kunstobjecten. We hebben de eerste producten van de spreekwoordelijke band zien rollen. De producten die we gezamenlijk hebben bedacht komen eindelijk écht tot leven en zijn gereed om huiskamers, kinderkamers en/of kantoren te veroveren.

Shout-out naar een heleboel toppers!

Graag bedanken we alle mensen van Fabryk Werkt! voor de realisatie van onze eerste productlijn. Alle deelnemers van FBRK-werkt hebben geweldig werkt geleverd aan onze eerste producten. Verder bedanken we Eefje voor de prachtige grafische ontwerpen die uiteindelijk de basis zullen vormen tot de collectie van FootballDesign.